Η ζωή είναι μικρή για δηλώσεις

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

“Γιατί περιπλέκετε τα πράματα; Γιατί σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο της μοναδικής ζωής που έχετε ακούγοντας ανακοινώσεις κομμάτων;” έγραψε ένας φίλος σε ακόμα μία ανούσια συζήτηση για πολιτικά στο facebook.

Η αλήθεια είναι πως, εν μέρει, ο φίλος τρόλαρε. Αντιλαμβάνεται τη σημασία του πολιτικού διαλόγου, όμως ήθελε να τσιγκλήσει λίγο τη σοβαροφάνεια με την οποία οι εμπλεκόμενοι αναλύαμε τις θέσεις των κομμάτων στο παντελώς ανύπαρκτο θέμα του αεροδρομίου της Τύμπου. Δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη που να δικαιολογεί τη συζήτηση, πέρα από ένα δημοσίευμα για το πόσοι χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο. Τα κόμματα που φώναζαν δεν πρότειναν απολύτως τίποτα νέο για επίλυση του προβλήματος. Το κυβερνών κόμμα έμεινε στο “πείτε μας τι κάνατε εσείς όταν ήσασταν στην κυβέρνηση”. Και κανένας δεν μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αερομεταφορές.

Με ποια δικαιοδοσία, αλήθεια, τα κόμματα θεωρούν πως εκπροσωπούν τον μέσο πολίτη όταν αντιδρούν, καταδικάζουν, υποδεικνύουν, διερωτώνται και άλλα δημοσιογραφικά κλισέ; Πόσοι ασχολούνται πραγματικά με την ουσία των λεγόμενών τους και πόσοι έχουν επιλέξει απλώς μια ομάδα με την οποία ταυτίζονται ό,τι και να πει ο δικός τους;

Η ζωή είναι μικρή για να ασχολούμαστε με την κάθε λέξη των ανακοινώσεων των κομμάτων. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι επαγγελματίες πολιτικοί και ίσως πρέπει να τους το δείξουμε και οι δημοσιογράφοι. Ότι από τις 500 λέξεις που θα γράψουν για να κατακεραυνώσουν, οι 100, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα διαβαστούν, θα ακουστούν στα κανάλια ή θα καταλήξουν σε κάποια στήλη της εφημερίδας. Γιατί και η δική τους ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλώνονται στη δήλωση και όχι στην πράξη.

You May Also Like

Τα περάσματα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Το ομολογώ, μόλις που επέρασα ξυστά που τα [δύο, τρία; ...

Έλα δούλεψε μια μέρα…

Πολύς κόσμος δουλεύει αυτές τις μέρες πάνω στο γεφύρι της πλατείας Ελευθερίας. Και έχει ...

Πρωί στη Διαγόρου

Το πρωί προχωρούσε χαλαρά για τους Λευκωσιάτες που οδηγούσαν για να παν στις δουλειές ...

Δεν ξεχνώ – για αυτό πίνω

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Στις τουαλέτες μπαρ της παλιάς Λευκωσίας κάποιος ή κάποια έγραψε ...

Under construction

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πήραμε από εκεί άπειρες εφημερίδες στις 5 το πρωί, έτοιμους ...

Τραγωδίες

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Συμβαίνουν, παθαίνουμε μιντιακή, ηθική και ηθικοπλαστική παράκρουση, οι πάντες εκφράζουν ...

X