Πολιτικά οράματα

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Πήραμε από τον Σύνδεσμο Φίλοι της Λευκωσίας το πιο κάτω σημείωμα και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

* “Έτσι ξαφνικά, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μας προέκυψε, στα μουλωχτά, η προσπάθεια οικειοποίησης, από τη Βουλή του Λαού, του Δημοτικού Θεάτρου [μαζί με τους γύρω ζωτικούς χώρους πρασίνου], και των κονδυλίων που εγκρίθηκαν για την επιδιόρθωσή του.

* Έτσι ξαφνικά, στο παρά ένα της υποβολής των προσφορών για την αποκατάσταση και ανάπλαση του θεάτρου και την παράδοση στους Λευκωσιάτες ενός από τους ελάχιστους πολιτιστικούς χώρους της πόλης, τον οποίο στερήθηκαν για μία, σχεδόν, δεκαετία.

* Έτσι ξαφνικά, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις πρόνοιες του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου Αρχιγραμματείας, του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Λευκωσίας, του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας και της Στρατηγικής Μελέτης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

* Έτσι ξαφνικά, παρά τις περί του αντιθέτου θέσεις της πλειοψηφίας [τουλάχιστον] των μελών του δημοτικού συμβουλίου Λευκωσίας, στην οποία ανήκει το κτήριο.

* Έτσι ξαφνικά και στο πόδι [όπως πάντα]” – 2 Αυγούστου 2016, Οι Φίλοι της Λευκωσίας [που ενεργοποιήθηκαν μέσα στον καύσωνα για να σταματήσει η προσπάθεια αυτή στη γέννησή της].

* Πράγματι, τι θυμήθηκε ο Δημήτρης Συλλούρης μες στη ζέστη…

* Ολόκληρος πρόεδρος της Βουλής, με το συμπάθιο, δεν ξέρει ότι το Δημοτικό Θέατρο βγήκε ήδη σε προσφορά για να αποκατασταθεί;

* Τρελά οράματα λέμε. Να πάρει η Βουλή το Δημοτικό Θέατρο, να το ενώσει υπόγεια, ισόγεια, υπέργεια και άλλως πως με τους υφιστάμενους χώρους, να πάρει και τον κήπο, να τα πάρει όλα και να συνεδριάζουν εκεί οι βολευτές. Τι βολικό.

* Εγώ λέω να συνδεθεί η Βουλή και με το Αρχαιολογικό Μουσείο, βρε αδελφέ, λίγο πιο κάτω. Θα ταιριάζει το απολίθωμα. Τους διαβλέπω τους καβγάδες, ποιο είναι πιο απολιθωμένο, τα ευρήματα του μουσείου ή η σκέψη των απέναντι…

* Μιλώντας για μουσεία και καβγάδες, δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστος ο δι’ επιστολών καβγάς του δημάρχου της Πάφου με τη διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Μαρίνα Ιερωνυμίδου. Ο πρώτος κάνει λόγο για “μακρυχέρηδες” που παίρνουν αρχαιότητες από τα υπόγεια του Μουσείου της Πάφου, τα αντικαθιστούν με αντίγραφα και πουλούν τα αυθεντικά.

* Τέτοιες καταγγελίες κι εμείς στον κόσμο μας. Είναι δυνατόν; Κινητοποιήθηκε κανείς;

* Το άκουσε κάποιος στην Αστυνομία; Μια έρευνα, κάτι.

* Ανταλλάζουν μόνο επιστολές.

* Θα μου πείτε, στην Πάφο συμβαίνουν όλα αυτά, τι μας νοιάζει;

* Πάφος με Πάθος, που λέει και το σλόγκαν της Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

* Θα το διερευνήσουμε εμείς το θέμα και θα επανέλθουμε.

* Προς το παρόν, καλό Δεκαπενταύγουστο. Το Π θα κυκλοφορήσει με ειδική έκδοση για το καλοκαίρι στις 14 Αυγούστου και οι στήλες θα επανέλθουν στις 21 Αυγούστου.

* Καλές βουτιές.

You May Also Like

Πού πας χωρίς απάντηση;

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει κανείς τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής ...

Με τη βούλα του LV

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Άλλο σκοπό είχε η ερώτηση του Γιώργου Περδίκη στη ...

Για τις Ικέτιδες

* Είναι τόσα συγκροτήματα που ραπάρουν σε Ελλάδα και Κύπρο, γιατί δεν φώναξε ένα ...

Λόγος ανείπωτος

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Κάθε χρόνο, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή ...

Η καρδιά ενός από μας

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Από τις παραστάσεις που είδα το τελευταίο διάστημα, δύο ...

Αξία ανεκτίμητη

* “Μια μέρα η τέχνη θα μας ενώσει όλους με μυστηριακή ένωση, χωρίς να ...

X