«Μίκρο/Μάκρο» | Εκθεση μικτών μέσων της Μαρίσας Σατσιά

Η εικαστικός Μαρίσα Σατσιά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση μικτών μέσων, στο επίκεντρο της οποίας «βρίσκονται οι πλευρές του εσωτερικού μας κόσμου και μικρό-εαυτού».

Η έκθεση έχει τίτλο «Μίκρο/Μάκρο» και εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, στο καφενείο Πρόζακ.

Η πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίσας Σατσιά έχει ως σκοπό την εξερεύνηση του ανθρώπινου σώματος μέσω ενός διαφορετικού φακού.

Η έκθεση ‘Μικρο/Μακρο’ συμπεριλαμβάνει έργα τα οποία καταπιάνονται με την μικροβιολογία και ανθρώπινη ανατομία. Μέσα από τα έργα παρατίθενται εναλλακτικές πτυχές του εαυτού μας που αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο σε διάφορες μεγεθύνσεις.

marisa_satsia3 marisa_satsia2

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την προσωπική εικαστική έρευνα της καλλιτέχνη αλλά επίσης και από την εμπλοκή της σε ομαδικές έρευνες και τη συνεργασία της με βιοϊατρικούς επιστήμονες. Τα έργα ειναι φτιαγμένα από μικτές τεχνικές και μέσα όπως πίνακες και πλάκες κολλαγραφίας, κεραμικά installations και ψηφιακή μικροσκοπική φωτογραφία.

+ Εγκαίνια την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο καφενείο Πρόζακ (Μέδωντος 3Α, Λευκωσία). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Σάββατο 12:00 – 23:00. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2016. 

Η Μαρίσα Σατσιά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Το 2010 έλαβε θέση στη σχολή Καλών Τεχνών της σχολής Duncan of Jordanstone College of Art and Design του Πανεπιστημίου του Dundee. Κατά τη διάρκεια του πτυχίου της πειραματίστηκε με τη φωτογραφία, γλυπτική, Κεραμική, Printmaking, και Performance.
Στη ακαδημαϊκή της πορεία, η ενασχόληση της με τις τέχνες και τις επιστήμες (οργανική χημεία, βιολογία, νευρολογία, γενετική), τα πολυδιάστατα τής ενδιαφεροντα τής επέτρεψαν και την ώθησαν στο να εξερευνήσει εναλλακτικές πτυχές της ταυτότητας και των εσωτερικών λειτουργιών του σώματος.
Στον τελευταίο χρόνο του πτυχίου της, επικεντρώθηκε στη συνεργασίας της με το Medical Science Institute του πανεπιστημίου της με σκοπό την παραγωγή ενός συνόλου έργων εμπνευσμένο από το ανθρώπινο νευρικό σύστημα και την αιματολογία. Η πτυχιακή της με τίτλο ‘Inner Space: the evolution of the representation of the human body in Art and science’ της επέτρεψε να ερευνήσει ιστορικές και εναλλακτικές αναπαραστάσεις του ανθρώπινου σώματος στα πλαίσια διαφόρων διασταυρούμενων επιστημών όπως η ανατομία και η τέχνη.
Μετά από την ολοκλήρωση του πτυχίου της, η πολυεπιστημονική της πρακτική, περιέργεια και πάθος για ανθρώπινη ανατομία και βιο-ιατρικές επιστήμες, της επέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές με το μεταπτυχιακό Medical Art στο Centre for Anatomy and Human Identification του Πανεπιστημίου του Dundee.
Κατα τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδων τις, είχε την ευκαιρία να συνεργαστει με διαφορους επιστήμονες αλλά και να μελετήσει την ανατομία του σώματος μέσω του Ανατομικου σχεδιου, της γλυπτικής, και μέσω συνεδριων πρακτικής ανατομιας σε μοντέρνα εργαστήρια ανατομίας. Επίσης ασχολήθηκε με την αναδόμηση του προσώπου, με την τρισδιάστατη μοντελοποιηση και άλλες ψηφιακές τεχνικές εικονογράφησης του ανθρώπινου σώματος.
Αυτή την περίοδο, η Μαρίσα εργάζεται σαν ελευθερη επαγγελματιας στο studio της, Med Art Cabinet. Έχει επίσης δημιουργήσει το Sci/Art Collective Association Cyprus το οποίο ασχολείται με τη συνεργασία και την ενδυνάμωση μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων στην Κυπρο.

You May Also Like

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ: Οι Υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ 2012. Για την ...

Σπύρος Δημητριάδης: επιστροφή στην πόλη με νοσταλγία

Ο Σπύρος Δημητριάδης παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεσή του στο Lellos Art Point, στη ...

Στην Κύπρο εκπρόσωποι του Ρόμπερτ Ντε Νίρο με σχέδια για Φεστιβάλ Κινηματογράφου διεθνών προδιαγραφών

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιούν αύριο στελέχη της παγκοσμίου φήμης αμερικανικής εταιρείας διοργάνωσης φεστιβάλ ταινιών ...

Παρουσίαση εικαστικών έργων στο Κεντρικό Κτίριο του ΘΟΚ 

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021) στο φουαγέ του Θεάτρου ΘΟΚ η επίσημη ...

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει στις 5 Φεβρουαρίου το κλασικό παραμύθι του Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη ...

Στην Κύπρο τον Απρίλιο ο Κώστας Γαβράς

Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναγορευτεί ο κορυφαίος σκηνοθέτης ...

X