Στις 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Παττίχειου

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος | Φωτογραφία Κωνσταντίνος Ιωάννου

Στις 25 Νοεμβρίου -και με κάθε αναμενόμενη λαμπρότητα- θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου της Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απάντησε θετικά στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου και αναμένεται να παρευρεθεί για να τελέσει τα εγκαίνια του μεγάλου έργου της Λεμεσού για τον πολιτισμό.

Παραστάσεις και πριν τα εγκαίνια

Όπως δήλωσε μιλώντας στο «Π» ο διευθυντής του θεάτρου, Βάσος Αργυρίδης, οι προετοιμασίες για την επίσημη τελετή των εγκαινίων συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς βάσει του σχεδιασμού του καλλιτεχνικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί στη διάρκεια των εγκαινίων.

Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε, θα προηγηθούν ενωρίτερα τον Νοέμβριο και άλλες παραστάσεις στο θέατρο, με τις οποίες η νέα πολιτιστική στέγη της Λεμεσού θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, στη διάρκεια των εγκαινίων για την επίσημη επαναλειτουργία του Παττιχείου, που θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, θα φιλοξενηθούν εμβληματικές παραστάσεις που θα στοχεύουν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Λεμεσού και την εμπλοκή Κυπρίων καλλιτεχνών και συνόλων.

Ο διευθυντής του Παττιχείου τόνισε ότι στόχος είναι η διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η προσέλκυση κοινού από όλη την Κύπρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του. «Όραμά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι να καταστεί το Παττίχειο Λεμεσού ισχυρός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει ουσιαστικό πυρήνα πολιτιστικού σχεδιασμού και έντονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.»

«Ξεπερνά την υπόσταση θεάτρου τοπικής εμβέλειας»

Παράλληλα, διενεργείται ο απαραίτητος έλεγχος και δοκιμές στις τεχνικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και σκηνής, ενώ εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης του Παττιχείου με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφερόμενος στον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το Παττίχειο, ο κ. Αργυρίδης επεσήμανε πως η υπερσύγχρονη υποδομή του, ξεπερνά την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και το καθιστά πολιτιστική οδό ευρύτερου ενδιαφέροντος. «Το Παττίχειο» υπογράμμισε, «μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, δίδοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων έκφρασης και τέχνης.»

You May Also Like

Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης  με ...

Έκθεση Εργαστηρίου Τεχνών Άσπρο

Το Εργαστήρι Τεχνών «Άσπρο» της Μυρτώς Μακρίδου παρουσιάζει έκθεση με έργα των μαθητών του, της σχολικής ...

Dot.on.the.map Industry Days

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες ΚΥΠΡΟΣ 2020» και σε συνεργασία με την Αγορά ...

Διαδικτυακό ψήφισμα για στήριξη του πολιτισμού

Μια ανοιχτή επιστολή προς την Πολιτεία για τη στήριξη της πολιτιστικής παραγωγής στην Κύπρο ...

Μικρή Ιστορία από Χαρτί: Οι ΧΑΡΤΟ-φύλακες από το Θέατρο Ειδεκανού

Θα ήταν μια συνηθισμένη μέρα για την ΧΑΡΤΟ-φύλακα, αν δεν έβρεχε… Και αν δεν ...

Sudesco2014: Στο μικροσκόπιο οι ακτές της Αγίας Νάπας

Συνέχεια στο περσινό διεθνές εργαστήρι SUDESCO δίνει το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, οργανώνοντας από τις ...

X