Στις 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Παττίχειου

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος | Φωτογραφία Κωνσταντίνος Ιωάννου

Στις 25 Νοεμβρίου -και με κάθε αναμενόμενη λαμπρότητα- θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου της Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απάντησε θετικά στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου και αναμένεται να παρευρεθεί για να τελέσει τα εγκαίνια του μεγάλου έργου της Λεμεσού για τον πολιτισμό.

Παραστάσεις και πριν τα εγκαίνια

Όπως δήλωσε μιλώντας στο «Π» ο διευθυντής του θεάτρου, Βάσος Αργυρίδης, οι προετοιμασίες για την επίσημη τελετή των εγκαινίων συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς βάσει του σχεδιασμού του καλλιτεχνικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί στη διάρκεια των εγκαινίων.

Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε, θα προηγηθούν ενωρίτερα τον Νοέμβριο και άλλες παραστάσεις στο θέατρο, με τις οποίες η νέα πολιτιστική στέγη της Λεμεσού θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίδη, στη διάρκεια των εγκαινίων για την επίσημη επαναλειτουργία του Παττιχείου, που θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, θα φιλοξενηθούν εμβληματικές παραστάσεις που θα στοχεύουν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Λεμεσού και την εμπλοκή Κυπρίων καλλιτεχνών και συνόλων.

Ο διευθυντής του Παττιχείου τόνισε ότι στόχος είναι η διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η προσέλκυση κοινού από όλη την Κύπρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδύναμος χαρακτήρας του. «Όραμά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι να καταστεί το Παττίχειο Λεμεσού ισχυρός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης και να αποτελέσει ουσιαστικό πυρήνα πολιτιστικού σχεδιασμού και έντονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.»

«Ξεπερνά την υπόσταση θεάτρου τοπικής εμβέλειας»

Παράλληλα, διενεργείται ο απαραίτητος έλεγχος και δοκιμές στις τεχνικές εγκαταστάσεις φωτισμού, ήχου και σκηνής, ενώ εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης του Παττιχείου με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφερόμενος στον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει το Παττίχειο, ο κ. Αργυρίδης επεσήμανε πως η υπερσύγχρονη υποδομή του, ξεπερνά την υπόσταση ενός θεάτρου τοπικής εμβέλειας και το καθιστά πολιτιστική οδό ευρύτερου ενδιαφέροντος. «Το Παττίχειο» υπογράμμισε, «μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, δίδοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων έκφρασης και τέχνης.»

You May Also Like

Το «The Parrot Lady» στο Shorts México

Η ταινία μικρού μήκους «The Parrot Lady» του Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Καλοπαίδη ταξιδεύει τον επόμενο ...

«Humans Being», η νέα δουλειά της Λίας Χαράκη

H Λία Χαράκη παρουσιάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά με τίτλο Humans Being, στις ...

Σειρά συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου: «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Το Μουσικό Κλειδί” του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου παρουσιάζει τις Οικογενειακές ...

Νέα ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Σημαντικά ευρήματα, όπως ένα χάλκινο τμήμα με πτυχώσεις ενδύματος, προερχόμενο από άγαλμα, και ένα ...

Πώς δραπέτευσε από τη Ρωσία η αρχηγός της μπάντας Pussy Riot

Η Μαρία Β. Αλιόχινα ήρθε για πρώτη φορά στην προσοχή των ρωσικών αρχών —και ...

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στη Σαλαμίνα

Η παραγωγή της Αντιγόνης, η πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο ...

X