Μαρία Τομπάζου

Η Μαρία Τομπάζου είναι πίσω από το Marlia Project

Τι κάνεις;
Μ’ αρέσει να κάνω λίγο απ’ όλα. Παράλληλα λοιπόν με τις κηπουρικές εργασίες στον λαχανόκηπο και βοτανόκηπό μου, φτιάχνω τα δικά μου σαπούνια, δημιουργώ ξύλινα mandalas, γράφω μυθιστορήματα, διδάσκω Αγγλικά και yoga (και snowboard τον χειμώνα!), ταξιδεύω, παίζω κλασική κιθάρα και γράφω τραγούδια. Μετά τον τελευταίο δίσκο με το συγκρότημά μου, τους Biotech, διατηρώ το Marlia project, στο οποίο χρησιμοποιώ διάφορα loopers, vocal processors και guitar pedals για να αποδώσω επί σκηνής δικά μου τραγούδια και αγαπημένες διασκευές, πάντα με τη βοήθεια των special guests μου στην Αγγλία, στην Ινδία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Τι ακούς;
Χρονολογικά, ξεκίνησα με κιθαρίστες όπως οι Andres Segovia, Paco de Lucia, Ευάγγελος Ασημακόπουλος, γνώρισα τους Jimi Hendrix, The Beatles, James Hetfield, Παύλο Σιδηρόπουλο, Τρύπες, Alanis Morissette, τους θεμελιώδεις Louis Armstrong, Mahalia Jackson, Nat King Cole, στην εφηβεία τους Slipknot, Korn, Guano Apes, System of a Down, Incubus, που έδωσαν τη σκυτάλη στους Skunk Anansie, Bjork, Moby, Portishead, Muse, Massive Attack, Thievery Corporation, μέχρι πιο πρόσφατα την Imogen Heap, Bat for Lashes, Florence and the Machine, Rising Appalachia, Trevor Hall, Nakho, καθώς επίσης Mari de Chambao, Luz Casal, Yasmin Levy, Astor Piazolla και φλαμένκο κιθαρίστες.

Τι θα κάνεις;
Θα συμμετέχω σε ένα project που θα γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο, του οποίου σκοπός είναι να συγκεντρώσουμε μεταχειρισμένες χορδές για παιδιά στην Αφρική και τη Λ. Αμερική, όπου κοστίζουν το ένα τρίτο ενός μηνιάτικου μισθού και δεν μπορούν να παίζουν το αγαπημένο τους έγχορδο όργανο http://www.secondstringsproject.org/. Θα ηχογραφήσω το καινούργιο μου single ‘Ode to Self’ με τη Louvana Records και θα ετοιμάσω το videoclip με καλούς μου φίλους από την Πάφο. Θα κάνω κάποιες συναυλίες σε Λεμεσό, Λευκωσία, Αθήνα και Πήλιο (για την ενημέρωσή σας στο facebook.com/Marlia-project). Θα συνεχίσω να μαζεύω και να φυτεύω παραδοσιακούς σπόρους, να περπατώ στα βουνά, να διαδίδω ιδέες αυτάρκειας, αυτοδιαχείρισης και ουσιαστικής ποιότητας ζωής.

You May Also Like

Θέκλα Παπαδοπούλου

Ποια είσαι; Είμαι η Θέκλα Παπαδοπούλου και είμαι εικαστικός. Γεννήθηκα στη Λεμεσό το 1978 ...

Στέλιος Τζίβας

Ο Στέλιος Τζίβας κινείται μεταξύ σχολικού και καλλιτεχνικού ωραρίου Tι κάνεις; Στο παρόν στάδιο ...

Βασίλης Συρίμης

12.6.2010 Τι κάνεις; Κάνω κυρίως αυτό που μου αρέσει… ανακαλύπτω και ανακαλύπτομαι, δημιουργώ, σχεδιάζω, ...

Στέλιος Μουσαρρής

Ο Στέλιος Μουσαρρής σχεδίασε μια πόλη-κύμα και της έδωσε τη χρήση τραπεζιού Τι σχεδιάζεις; ...

Χάρης Κούσιος

Ο Χάρης Κούσιος χορογραφεί την πορεία του στο πεδίο του σύγχρονου χορού Τι χορεύεις; ...

Zilla Project

26.9.2010 Πώς σας λένε και γιατί; Το όνομα της μπάντας είναι Zilla Project καθώς ...

X