“Το Μικρό Πόνυ”

Το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού έχει ως στόχο να θίξει η παράσταση “Το Μικρό Πόνυ” από τη θεατρική ομάδα Persona. Με ένα συγκλονιστικό, απλό κείμενο που κλιμακώνεται σταδιακά ο Ισπανός συγγραφέας Πάκο Μπεθέρα, σχολιάζει ένα “καυτό” θέμα της εποχής, το οποίο πολλοί από εμάς αγνοούμε ή -ακόμα χειρότερα- κρύβουμε κάτω από το χαλί. H Λέα Μαλένη και ο Χάρης Χαραλάμπους καλούνται να ενσαρκώσουν τον ρόλο των γονιών που μαθαίνουν ότι το παιδί τους δέχεται καθημερινό εκφοβισμό στο σχολείο λόγω μιας πολύχρωμης, σχολικής τσάντας. Ρόλο τον οποίο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αν και σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έκδηλο το άγχος και η αμηχανία τους, στοιχεία τα οποία μεταφράζονταν σε άσκοπο πήγαινε-έλα επί σκηνής, σε περιττές κινήσεις των χεριών και σε υπερβολική ένταση στη φωνή.

Στα συν του έργου η σωστή αποτύπωση του 11χρονου παιδιού-θύματος, η παρουσία του οποίου στο σπίτι δηλώνεται μόνο με ένα πορτρέτο στο σαλόνι. Ένα πορτρέτο στο οποίο καταγράφονται όλες οι ψυχικές μεταπτώσεις του απόντος παιδιού, όλες οι αντιδράσεις του σε όσα γίνονται “για εκείνο, χωρίς εκείνο”.

Θεοδώρα Χρυσοστόμου

You May Also Like

Μαιτρέσα μου

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Το σάουντρακ της βδομάδας: Μαιτρέσα μου, της Χαριτίνης Κυριάκου. Και ...

Ο απρόθυμος φονταμενταλιστής

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Όχι η ταινία. Το βιβλίο. Κυκλοφόρησε το 2007, έγινε μπεστ ...

Το πλοίο των τρελών

– Με τράβηξαν με θυμό και με χτύπησαν άγρια. Με πυροβόλησαν κι έπεσα στο ...

Ερωφίλη repeat

Σκηνοθετικά ευρήματα: check. Διασκευή κειμένου: check. Ηθοποιοί: check. Σκηνικά – κοστούμια: check. Διδασκαλία κίνησης: ...

“Ζητείται ψεύτης – στη Βουλή”

Γράφει ο Μιχάλης Σταύρου Δεν είναι εύκολο να παίρνεις ένα κείμενο, το οποίο αναφέρεται ...

Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνα μου Ελλάς

Η τέλεια μουσική απόλαυση συντελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Σχολής ...

X