«Δωμάτια» της Χαριτίνης Κυριάκου

«Για την πέμπτη της ατομική έκθεση, αυτο-αποκλεισμένη από τα γήινα, η Χαριτίνη Κυριάκου χρησιμοποιεί την απομόνωση για να μετατρέψει την ένταση σε ηρεμία. Αποτυπώνει αυτούς που αγαπά, τις οντότητες που ερωτεύεται, που βαριούνται και τρελαίνονται. Κομμάτια του εαυτού της. Κομμάτια μιας παλιάς σχέσης κι άλλοτε μιας νέας υπόσχεσης. Όλα αυτά που την οδηγούν στο σπίτι.»

Η Χαριτίνη Κυριάκου παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων της με τίτλο «Δωμάτια», μέσα από τα οποία προσφέρει ένα βλέμμα στον δικό της, οικείο χώρο της, καλώντας τους θεατές να τον οικειοποιηθούν επίσης. Μια ζαμαν φου καλλιτέχνις που ζει, εργάζεται και -όταν δεν απομονώνεται για να ζωγραφίσει- διακινείται στη Λευκωσία, η Χαριτίνη Κυριάκου προσθέτει στα έργα της στοιχεία του εαυτού της. Όχι μόνο όσα διακρίνονται με την πρώτη ματιά στον καμβά της, αλλά τα κρυμμένα: την ελευθερία, την εσωτερικότητα και την ανοιχτοσύνη ταυτόχρονα, τη διάθεση να εκτεθεί παράλληλα με την έκθεση των έργων της, τη φροντίδα για αυτό που κάνει, με αγάπη.

Η έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου, την οποία επιμελείται ο Χρίστος Κυριακίδης, εγκαινιάζεται στις 6 Δεκεμβρίου στον νέο χώρο «Γκαράζ», στην παλιά Λευκωσία (Αμμοχώστου 16, πάροδος έναντι της Πύλης Αμμοχώστου), στις 19:00. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σαββάτο 11:00-14:00/ 16:00-20:00. Πληροφορίες τηλ. 96742305 και 99541456. 

You May Also Like

Ο βασιλιάς Κινύρας έγινε animation

Σε παγκόσμια πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ θα δούμε την ...

1ο Cyprus Comic Con

Το ερχόμενο Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το πρώτο ...

Sing Me A Poster

H εφημερίδα «Πολίτης» φιλοξενεί τη μία από τρεις εκθέσεις στο πλαίσιο του Graphic Stories ...

Κάννες 2011

15.5.2011 «Κάννες» δεν είναι μόνο το κόκκινο χαλί. Είναι και η χρυσή άμμος της ...

Go Back to Hiding in the Shadows

O Παντελής Διαμαντίδης (Microseq) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την οπτικοακουστική του παράσταση «Go ...

X