Η μπαλάντα της φρίκης

Ο θεατρικός μονόλογος με τίτλο «Η μπαλάντα της φρίκης» και τον επεξηγηματικό υπότιτλο «Γράμμα μιας αντιδικτατορικής αγωνίστριας» παρουσιάζεται στον Θεατρικό Πολυχώρο Εστία. Πρόκειται για το αυθεντικό κείμενο μιας νεαρής κοπέλας που στρατεύεται στον αντιδικτατορικό αγώνα, συλλαμβάνεται, βασανίζεται και αφηγείται την εμπειρία της, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στο εξωτερικό για όσα ζει η Ελλάδα στη χούντα των συνταγματαρχών. Όπως επισημαίνει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Άγις Παΐκος η κραυγή αυτή μπορεί να αποτελεί μια υπόμνηση ή απάντηση στους νοσταλγούς της επταετίας και την άνοδο των νεοφασιστικών ρευμάτων «που, με αδικαιολόγητη έκπληξη, διαπιστώνουμε σήμερα». Θα πρόσθετα ότι είναι ένα ιδιότυπο μάθημα πατριδογνωσίας, απαραίτητο για την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Επιβλητική και υποβλητική η Φάνη Πέτσα στη σκηνή, η οποία εντόπισε το κείμενο και το υποστηρίζει υποδειγματικά με την ερμηνεία της. Το γεγονός ότι ανάλογη παράσταση δεν έχει γίνει στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι η Κύπρος μπορεί να διαβάζει και να διδάσκει υποτιμημένες σελίδες Ιστορίας.

+ Τακτικές παραστάσεις Παρασκευή στις 20:00 και Κυριακή στις 18:30. Στις 13 και 20 Νοεμβρίου (Κυριακές) στις 18.00 εκτάκτως (αντί 18.30) την παράσταση θα ακολουθήσει διάλεξη από τον ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή δρα Άθω Ερωτοκρίτου με θέμα την προσωπικότητα των βασανιστών.

Πληροφορίες/κρατήσεις 99588330 και 97790533.

Κατερίνα Στεφάνου

You May Also Like

Monsieur Doumani

Με μια συναυλία στη μουσική σκηνή Εξάντας στη Λευκωσία ολοκλήρωσαν τη μίνι περιοδεία για ...

To Rome with love

Γράφει η Έφη Μοδέστου Ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας Σκηνοθεσία και σενάριο: Woody Allen Παίζουν ...

Εντυπώσεις ενός πνιγμένου

Εντυπωσιακές. Η νέα ταινία του Κύρου Παπαβασιλείου παρουσιάστηκε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Κινηματογραφικές ...

Gadjo Dilo [2]

Δύο ώρες με τους Gadjo Dilo, αυτούς τους “τρελο-μπαλαμούς” της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μια ...

Έβελυν Έβελυν

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Zoo, Ubu Roi, Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, Συμβόλαιο Εργασίας και ...

Of mice and men

Ετερογενές ήταν το κοινό που παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου τη θεατρική ...

X