Η παγίδα της απογοήτευσης

Είναι δύσκολο να ελπίζεις σε αλλαγή και σε συγκεκριμένη βελτίωση στην Κύπρο. Είναι λες και υπάρχει ένα σύννεφο που παγώνει την κάθε πρωτοβουλία και την κάθε προσπάθεια για το διαφορετικό.

Δεν σημαίνει πως τίποτα δεν αλλάζει. Η σημερινή κοινωνία είναι πιο ανοιχτή από τη δεκαετία του 1990 που μεγάλωσε η γενιά μου, και ακόμα μεγαλύτερη από τη δεκαετία του 1980, από ό,τι λένε οι [ελαφρώς] μεγαλύτεροι. Αυτοί δηλαδή που είναι αρκετά κοντά στη γενιά μου σε ηλικία για να έχουμε παρόμοιες προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος. Αλλά αρκετά μακριά μας για να ξέρουν πως τα πράγματα είναι ακόμα πολύ διαφορετικά.

Την περασμένη Δευτέρα χιλιάδες άνθρωποι άφησαν στον ουρανό της Λευκωσίας άσπρα περιστέρια και μπαλόνια, τραγούδησαν «η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο». Παρά την επιμελή προσπάθειά μου να διατηρήσω έναν κυνισμό για το θέμα, για ακόμα μια φορά δεν τα κατάφερα τζαι εγεμώσαν τα μμάθκια μου.

Μπορώ να φανταστώ τότε πόσο συγκινήθηκε κάποιος που δεν προσπαθεί καν να διατηρήσει μια απόσταση. Που, ακόμα και αν δεν είναι ταγμένος στα δικοινοτικά προγράμματα και την επαναπροσέγγιση και τα πρότζεκτ τύπου #tromekolokasi4peace, απέχει από τις τάξεις των μονίμως αρνητικών. Και απλώς περιμένει να δει κάτι να αλλάζει.

Άρα, φανταστείτε πόσο απογοητεύεται αυτός ο κόσμος. Και πόση αηδία νιώθει βλέποντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ταγμένους υπέρ και τους ταγμένους κατά να έχουν βγάλει τα μαχαίρια, με τους μεν να βγάζουν όλο τον θυμό που έχει συσσωρευτεί από το 2004 και τους άλλους να χαιρεκακούν.

Μην σπρώχνετε τον κόσμο στην παγίδα της απογοήτευσης. Αρκετή νιώθουν καθημερινά.

 

You May Also Like

Οι παλαιοκύπριοι τζiαι η γλώσσα μας

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Την περασμένη Τετάρτη στον Φιλελεύθερο, ο Άριστος Μιχαηλίδης προέβαλε ως ...

Αγαπημένοι μου δήμαρχοι

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Μια και ο πολιτισμός θεωρείται που θεωρείται από τις κυβερνήσεις ...

Ιφιγένεια εν Λευκωσία

Στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ανεβασμένη από το Φανταστικό Θέατρο σε σκηνοθεσία και ...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

25.9.2011 Του Γρηγόρη Ψαριανού* Είναι γνωστή η θέση μας για το διαχωρισμό κράτους και ...

Άσε με να αδιαφορήσω

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Καλέ μου βουλευτή. Πραγματικά αδιαφορώ αν σε έπιασαν με κάποιον ...

Ρεσιτάλ

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Οι μεν της κυβέρνησης με μεγάλες προσδοκίες, οι δε υπόλοιποι ...

X