Θέατρο Versus: αντιδρά για τα αποτελέσματα του «Θυμέλη»

«Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από τον Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, αλλά και από μια Πολιτεία που ζητά την αξιοκρατία, την άμεση απομάκρυνση τόσο του κονδυλίου επιχορηγήσεων, όσο και της διαδικασίας επιχορήγησης των θεατρικών σχημάτων και ομάδων από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Θέατρο Versus, ως άμεση αντίδραση στα αποτελέσματα του Σχεδίου Επιχορηγήσεων Θυμέλη, όπως ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Θέατρο Versus έμεινε εκτός επιχορηγήσεων για πρώτη φορά στη 10χρονη του παρουσία στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Η ανακοίνωση του Versus αυτούσια:

«Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και δη το Διοικητικό Συμβούλιό του απέδειξαν για ακόμη μία χρονιά ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, με το νέο σχέδιο επιχορηγήσεων ΘΥΜΕΛΗ.

Η έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής, η άγνοιά τους για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, η παρουσία τους μόνο στις επίσημες πρεμιέρες του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, τους στερούν το δικαίωμα να έχουν λόγο, άποψη και αξιολόγηση για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Τα Μέλη του Δ.Σ. του ΘΟΚ, οι «διορισμένοι απευθείας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως οι ίδιοι τονίζουν εμφαντικά, πιστεύουν –χωρίς να παρακολουθούν παραστάσεις των άλλων θεατρικών σχημάτων και ομάδων- ότι είναι οι ιθύνοντες, που μπορούν να καθορίζουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα των θεατρικών σχημάτων, ομάδων και καλλιτεχνών.

Το Θέατρο VERSUS, ως η δεύτερη μόνιμη σκηνή της Λεμεσού, με 10 (δέκα) χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου και με 28 (είκοσι οκτώ) θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό του, δεν επιχορηγείται για το 2017.

Η γραμμή από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου είναι ξεκάθαρη! Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από τον Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, αλλά και από μια Πολιτεία που ζητά την αξιοκρατία, την άμεση απομάκρυνση τόσο του κονδυλίου επιχορηγήσεων, όσο και της διαδικασίας επιχορήγησης των θεατρικών σχημάτων και ομάδων από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Αμφισβητούμε με τον πλέον έντονο τρόπο το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ στο σύνολό του, αλλά και την αξιοκρατία και τις γνώσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα.»

You May Also Like

Η Κύπρος στα βραβεία της Αγοράς στο 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου οι δράσεις Crossroads Co-Production Forum και ...

Πρεμιέρα στις Κάννες με το Moonrise Kingdom

Η νέα ταινία του Γουές Άντερσον με τίτλο Moonrise Kingdom θα σηκώσει την αυλαία ...

Ο Xavier Rey νέος διευθυντής του Pompidou

Ο έντονος τον τελευταίο καιρό χορός της διαδοχής προσώπων στα υψηλά αξιώματα του Pompidou ...

Θεατρικά εργαστήρια για ενήλικες από το κέντρο τεχνών ΜΙΤΟΣ

To Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού θεατρικού προγράμματος lipasma, ανακοινώνει νέο ...

«Ιουλιέτα & Ιουλιέτα» | Γυναίκες που ερωτεύτηκαν γυναίκες

Η Χριστιάνα Αρτεμίου έγραψε και ο Μάριος Μεττής σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο «Ιουλιέτα & Ιουλιέτα» το οποίο ...

Η Λευκωσία πέρα από φραγμούς

Μια ανθολογία σύγχρονης γραφής -η πρώτη στο είδος της- για την πόλη της Λευκωσίας ...

X