Θέατρο Versus: αντιδρά για τα αποτελέσματα του «Θυμέλη»

«Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από τον Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, αλλά και από μια Πολιτεία που ζητά την αξιοκρατία, την άμεση απομάκρυνση τόσο του κονδυλίου επιχορηγήσεων, όσο και της διαδικασίας επιχορήγησης των θεατρικών σχημάτων και ομάδων από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Θέατρο Versus, ως άμεση αντίδραση στα αποτελέσματα του Σχεδίου Επιχορηγήσεων Θυμέλη, όπως ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Θέατρο Versus έμεινε εκτός επιχορηγήσεων για πρώτη φορά στη 10χρονη του παρουσία στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Η ανακοίνωση του Versus αυτούσια:

«Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και δη το Διοικητικό Συμβούλιό του απέδειξαν για ακόμη μία χρονιά ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, με το νέο σχέδιο επιχορηγήσεων ΘΥΜΕΛΗ.

Η έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής, η άγνοιά τους για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, η παρουσία τους μόνο στις επίσημες πρεμιέρες του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, τους στερούν το δικαίωμα να έχουν λόγο, άποψη και αξιολόγηση για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Τα Μέλη του Δ.Σ. του ΘΟΚ, οι «διορισμένοι απευθείας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως οι ίδιοι τονίζουν εμφαντικά, πιστεύουν –χωρίς να παρακολουθούν παραστάσεις των άλλων θεατρικών σχημάτων και ομάδων- ότι είναι οι ιθύνοντες, που μπορούν να καθορίζουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα των θεατρικών σχημάτων, ομάδων και καλλιτεχνών.

Το Θέατρο VERSUS, ως η δεύτερη μόνιμη σκηνή της Λεμεσού, με 10 (δέκα) χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου και με 28 (είκοσι οκτώ) θεατρικές παραγωγές στο ενεργητικό του, δεν επιχορηγείται για το 2017.

Η γραμμή από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου είναι ξεκάθαρη! Ζητούν τον ξαφνικό μας θάνατο κι εμείς με τη σειρά μας ζητάμε άμεσα από τον Πρόεδρο της Κυριακής Δημοκρατίας, αλλά και από μια Πολιτεία που ζητά την αξιοκρατία, την άμεση απομάκρυνση τόσο του κονδυλίου επιχορηγήσεων, όσο και της διαδικασίας επιχορήγησης των θεατρικών σχημάτων και ομάδων από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Αμφισβητούμε με τον πλέον έντονο τρόπο το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ στο σύνολό του, αλλά και την αξιοκρατία και τις γνώσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ για τα κυπριακά θεατρικά δρώμενα.»

You May Also Like

«Το Παλάτι» στο δρόμο των Όσκαρ

Τρία βραβεία έχει κερδίσει μέχρι σήμερα στην Αυστραλία η ταινία μικρού μήκους «Το Παλάτι» ...

PAD: H πρώτη μεγάλη ακύρωση στο ημερολόγιο των fair του Λονδίνου

Αν και το Λονδίνο μοιάζει να έχει αφήσει προ πολλού πίσω του την πανδημία, ...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΓΤΠ και ΘΟΚ

Στη συνεργασία για την υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ...

Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στην Ευρύχου

Στις 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Κυπριακού Σιδηρόδρομου στην Ευρύχου, στην ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 26η

Γράφει ο Νικόλας Κυριάκου/ Νομικός   Σκέψεις που κάνω στη διάρκεια της καραντίνας: 1 ...

Ο Βάσος Αργυρίδης διευθυντής του Παττιχείου

Ο Βάσος Αργυρίδης είναι ο διευθυντής του Δημοτικού Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού, όπως αποφάσισε το βράδυ ...

X