Στέλιος Τζίβας

Ο Στέλιος Τζίβας κινείται μεταξύ σχολικού και καλλιτεχνικού ωραρίου

Tι κάνεις;

Στο παρόν στάδιο συμμετέχω με ένα έργο μου στην έκθεση «neEUROsis» στο NeMe Arts center. Επίσης, προετοιμάζω τη μεταπτυχιακή μου εργασία που αφορά την εμπειρική εκπαίδευση και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο Κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα. Κάποια από τα ερωτήματα που ερευνώ τόσο στη μεταπτυχιακή μου εργασία όσο και στο έργο που παρουσιάζω στην έκθεση είναι το κατά πόσο θα μπορούσε ένα πιο δημιουργικό εκπαιδευτικό μοντέλο συστήματος να μετατρέψει την απάθεια και την αδιαφορία σε ανάγκη για ενεργή συμμετοχή στις σχολικές μονάδες. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα μαθησιακό περιβάλλον όπου οι μαθητές θα είχαν κεντρικό ρόλο στην επιλογή των εμπειριών και της γνώσης που θα λάμβαναν;

Πού είσαι;

Βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος των Επιστημών Αγωγής με ειδίκευση στις Τέχνες στην Εκπαίδευση. Επίσης, συμμετέχω με το έργο «Student time» στην έκθεση «neEUROsis» στο NeMe Arts center στη Λεμεσό.

Τι θα δούμε;

Τα έργα των διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών στην έκθεση πραγματεύονται τον ρόλο και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την ενότητα, τη σταθερότητα και την ισότητα μεταξύ των μελών κρατών. Εγώ επέλεξα να ασχοληθώ με ένα τοπικό ζήτημα που με απασχολεί. Συγκεκριμένα ετοίμασα ένα βίντεο με συνεντεύξεις μαθητών 1ης Λυκείου, αναφορικά με τις απόψεις τους για το εκπαιδευτικό σύστημα (τρόπους διδαχτικής, θεματολογίες κ.λπ.). Αλλά και δύο πίνακες που εισηγούνται πιθανές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται.

 

You May Also Like

Μιχάλης Κορομίας

23.5.2010 Πώς εργάστηκες για την περφόρμανς The Feast; Τρώγοντας!:-) Η διαδικασία των προβών περιελάμβανε ...

Ευδοκία Σάββα

Η Ευδοκία Σάββα σερβίρει το ταλέντο της στο πιάτο Τι κάνεις; Μέσα από τη ...

Μαριάννα Τσερκέζου – C e r a m i k η

Ποια είσαι; Είμαι η Μαριάννα Τσερκέζου και, προσπαθώντας να ανακαλύψω τη δημιουργική μου πλευρά, ...

Στυλιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι; Είμαι η Στυλιάνα Ιωάννου, απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του ...

“Χρίστος Γερολατσίτης Quartet”

To “Χρίστος Γερολατσίτης Quartet”, μετά το Αγλανjazz, πάει Ολλανδία Ποιοι είστε; Είμαστε ένα σχήμα ...

Μάριος Κωνσταντίνου

27.2.2011 Ο Μάριος Κωνσταντίνου παίζει θεατρικά και σκέφτεται ρεαλιστικά Τι έκανες; Αποφοίτησα από το ...

X