«Το βιβλίο στη ζωή μας»

Το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ και το Βιβλιοπωλείο Κ.Π Κυριάκου διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου με τίτλο «Το βιβλίο στη ζωή μας».

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου.

Όλα τα δρώμενα που θα γίνουν στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων είναι υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή και του Δήμαρχου Λεμεσού, Ανδρέα Χρίστου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ: «Το βιβλίο ορίζεται ως ο υλικός φορέας γραπτού ή και εικαστικού περιεχομένου. Αν και η ύπαρξη του έντυπου λόγου χρονολογείται από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας, το βιβλίο αποτελεί το κατεξοχήν μέσο διάδοσης της γνώσης, από την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο εώς και σήμερα. Η αξία και το περιεχόμενο του βιβλίου συνδέθηκε περισσότερο με τη λογοτεχνία, την επιστήμη και τη θρησκεία. Μέσα από τα βιβλία ο άνθρωπος γνώρισε το παρελθόν του, μετέφερε το παρόν του και άνοιξε το φανταστικό παράθυρο στον κόσμο.

Το στοίχημα της φιλαναγνωσίας κερδίζεται στη νεαρή ηλικία. Παιδιά που αγαπούν το διάβασμα από τις μικρές ηλικίες, δύσκολα θα εγκαταλείψουν αυτή τη συνήθεια σαν ενήλικες. Ένα βιβλίο προσφέρει πνευματική εγρήγορση, γνώση, καλύτερες ικανότητες γραπτού λόγου και επέκταση λεξιλογίου. Επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά στη μείωση του άγχους, στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, στην ενδυνάμωση αναλυτικών και διανοητικών ικανοτήτων, στην ηρεμία αλλά και στη ψυχαγωγία.

Σαν Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, νιώθουμε την ανάγκη να καθιερώσουμε στον χώρο μας ένα δωδεκαήμερο αφιερωμένο στη μαγεία του βιβλίου αλλά και να εμπνευστούμε από αυτό δημιουργώντας καινούργιες και πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου με πέραν των 2000 τίτλων.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς και τους Χορηγούς επικοινωνίας που με κάθε ευκαιρία δείχνουν την ιδιαίτερη ευαισθησία τους και στηρίζουν τον πολιτισμό. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε σε όλους τους συγγραφείς, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς που πίστεψαν μαζί μας στις δυνατότητες του εγχειρήματος αυτού. Ελπίζουμε και εσείς σαν επισκέπτες και θεατές να βρείτε στα βιβλία που παρουσιάζουμε ενδιαφέρον και να μας ακολουθήσετε στο ταξίδι αυτό.»

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Λεμεσό, στις 11:30. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2016.

Εισιτήρια: Ταμείο οδού Ειρήνης 158: 25878744 | Tickethour: 77777040

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 25878744 ή επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Crossroads III: θεατρική κατασκήνωση

Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του ...

Στο δικαστήριο για το Avatar ο Τζέιμς Κάμερον

Τα χειρόγραφα του σεναρίου της οσκαρικής ταινίας Avatar καλείται να δώσει στο δικαστήριο ο ...

Η «Ψύχωση!» της Σάρα Κέιν επί σκηνής

Το + Iνστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη παράσταση «Ψύχωση!» [4.48 ...

Μεγάλη έκθεση για τον Σεφέρη στο Παν/μιο Νεάπολις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έκδοση της συλλογής του Γιώργου Σεφέρη ...

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού /1-8 Αυγούστου 2014

Ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα τοποθετεί το  Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, για τα καλά στο ...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων, ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μητροπάνος. Ο ...

X