Ο πολιτισμός ως ασπίδα ενάντια στις εξαρτήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας για υλοποίηση δράσεων που αφορούν κοινά πεδία συνεργασίας υπέγραψαν στις 20 Δεκεμβρίου οι πρόεδροι του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ).

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Δρα. Χρύσανθο Γεωργίου εκ μέρους του ΑΣΚ και του Δρα Ιωάννη Τουμαζή εκ μέρους του ΘΟΚ, οι οποίοι υπογράμμισαν τη συμβολή του πολιτισμού στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και τη σημασία της θεατρικής παρέμβασης ως ενός εργαλείου διαμόρφωσης στάσεων, αφύπνισης αλλά και θεραπευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Συμβαλλομένων Μερών θα δοθεί προτεραιότητα στην πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης που να πραγματεύεται πτυχές σχετικές με την χρήση/εξάρτηση, η οποία θα πλαισιώνεται από συζήτηση και/ή εργαστήρια. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η παροχή δωρεάν εισιτηρίων από τον ΘΟΚ για θεατρικές παραστάσεις. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο παροχής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και στρατιωτών ή ατόμων ενταγμένων σε θεραπευτικά προγράμματα. Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για την πραγματοποίηση ειδικά αφιερωμένης παράστασης.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΑΣΚ όσο και ο Πρόεδρος του ΘΟΚ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας αφού είναι κοινή παραδοχή ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ασπίδα ενάντια σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Υπογράμμισαν δε, τη σημασία εφαρμογής τέτοιων συνεργασιών μεταξύ θεσμών, φορέων και οργανώσεων από τον κρατικό και μη τομέα, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο δύσκολες, οι οποίες προστάζουν την μέγιστη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Η μυστική βιβλιοθήκη του Πινοσέτ αποκαλύπτει τη ψυχολογία του

Πάνω από 50.000 βιβλία ιστορίας και… μαρξισμού αποκαλύπτουν τη ψυχολογία του Πινοσέτ, του Χιλιανού ...

«Ο κόσμος του Διαμαντή» χορεύει στα Κύπρια

Μια ξεχωριστή παραγωγή με χορογραφία εμπνευσμένη από το έργο «Ο κόσμος της Κύπρου» του ...

Σημαντική διεθνής βράβευση για το Μουσείο Ακρόπολης

Με το βραβείο Keck 2012 βραβεύθηκε το Μουσείο Ακρόπολης από το International Institute for ...

Η ιταλική αστυνομία εντόπισε κλεμμένους «Γκογκέν» και «Μπονάρ»

Δύο πίνακες αξίας εκατομμυρίων ευρώ, το έργο «Φρούτο στο τραπέζι ή μικρός σκύλος» του ...

Nicosia gets back in the zone!

Στην εφαρμογή της πρότασής της για τον πολιτισμό προχωρά η Λευκωσία, έτσι όπως καθορίστηκε ...

Casting Call | πες την ιστορία σου στην Κύπρο της κρίσης

H Greenroom Casting αναζητεί νεαρά άτομα 18 – 35 ετών (ΟΧΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ) για να ...

X