Ο πολιτισμός ως ασπίδα ενάντια στις εξαρτήσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας για υλοποίηση δράσεων που αφορούν κοινά πεδία συνεργασίας υπέγραψαν στις 20 Δεκεμβρίου οι πρόεδροι του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ).

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Δρα. Χρύσανθο Γεωργίου εκ μέρους του ΑΣΚ και του Δρα Ιωάννη Τουμαζή εκ μέρους του ΘΟΚ, οι οποίοι υπογράμμισαν τη συμβολή του πολιτισμού στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και τη σημασία της θεατρικής παρέμβασης ως ενός εργαλείου διαμόρφωσης στάσεων, αφύπνισης αλλά και θεραπευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Συμβαλλομένων Μερών θα δοθεί προτεραιότητα στην πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης που να πραγματεύεται πτυχές σχετικές με την χρήση/εξάρτηση, η οποία θα πλαισιώνεται από συζήτηση και/ή εργαστήρια. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η παροχή δωρεάν εισιτηρίων από τον ΘΟΚ για θεατρικές παραστάσεις. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο παροχής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και στρατιωτών ή ατόμων ενταγμένων σε θεραπευτικά προγράμματα. Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ, οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για την πραγματοποίηση ειδικά αφιερωμένης παράστασης.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΑΣΚ όσο και ο Πρόεδρος του ΘΟΚ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίτευξη της μεταξύ τους συνεργασίας αφού είναι κοινή παραδοχή ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ασπίδα ενάντια σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Υπογράμμισαν δε, τη σημασία εφαρμογής τέτοιων συνεργασιών μεταξύ θεσμών, φορέων και οργανώσεων από τον κρατικό και μη τομέα, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο δύσκολες, οι οποίες προστάζουν την μέγιστη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Στο σφυρί η συλλογή έργων του Τζορτζ Μάικλ

Η συλλογή έργων τέχνης του εκλιπόντα τραγουδιστή και συνθέτη Τζορτζ Μάικλ είναι σε περιοδεία ...

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη.

Μετά από είκοσι αιώνες, η Piscina Mirabilis στη Νάπολη, μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές ...

Ήταν παντρεμένος ο Ιησούς; Ένας πάπυρος λέει «ναι»

Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό ...

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Ναγκίσα Οσίμα

Στα 80 του χρόνια απεβίωσε ο δημιουργός της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων», ο Ιάπωνας σκηνοθέτης ...

Αλίκη και Νέστωρ Τέλλογλου | Έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. μια έκθεση για τους ...

Grand Prix στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Ερευνας

O Κώστας Σεβέρης παρέλαβε από τον πρόεδρο του Europa Nostra, Πλάθιντο Ντομίνγκο, το Grand ...

X