Σαν παλιό ΓΣΠ

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Προχθές ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε πως ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να του παραχωρήσει τον χώρο του παλιού ΓΣΠ, ούτως ώστε να φέρει εις πέρας επιτέλους το πλάνο που εδώ και καιρό υπάρχει για να μετατραπούν τα ερείπια του ιστορικού γηπέδου από χωράφα με αυτοκίνητα σε έναν κανονικό δημόσιο χώρο.

Αν θυμάστε, στο προηγούμενο επεισόδιο, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε αποφασίσει πως δεν έχει σημασία αν οι δημότες ζήτησαν πολύ συγκεκριμένα ο χώρος να γίνει πάρκο με δημόσιες χρήσεις και υπόγειος χώρος στάθμευσης. Τα λεφτά δεν έβγαιναν και έτσι το κράτος στράφηκε προς τους ιδιώτες και άρχισε να φαντασιώνεται την προσθήκη boutique hotel στα σχέδια για να καλύψει τα τερατώδη έξοδα της δημιουργίας ενός πάρκου. Και εδώ στο “Π”, ως μονίμως ανησυχούντες, φοβηθήκαμε μήπως το boutique hotel καταλήξει αποτυχία αναγκάζοντας το κράτος να διασώσει τον επενδυτή με τη μέθοδο του bail out [στεγάζοντας εκεί ίσως κάποιο υπουργείο, όπως έγινε στο Γιώρκειο], ή μήπως καταλήξει επιτυχία και ο δημόσιος χώρος καταντήσει exclusive εσωτερική αυλή για τους θαμώνες του ξενοδοχείου.

Τώρα που ο Δήμος Λευκωσίας ‘γοράζει τον πελάν, το έργο θα κληθεί να υλοποιήσει είτε ο κ. Γιωρκάτζης στη δεύτερή του θητεία, είτε ο κ. Σταυρινίδης, είτε ο… μεθεπόμενος δήμαρχος. Θυμίζουμε άλλωστε πως τον διαγωνισμό για την πλατεία Ελευθερίας τον είχε προκηρύξει ο κ. Ζαμπέλας και το δημοψήφισμα που έβγαλε την απαίτηση των δημοτών για πάρκο στο παλιό ΓΣΠ το έκανε η κ. Μαύρου.

Από το δημαρχείο ακούμε πως “εννοείται” ότι το σχέδιο που θα υλοποιηθεί θα είναι αυτό που ζήτησαν οι δημότες – άρα, ή το “εννοείται” ερμηνεύεται κατά τρόπο ελεύθερο [επομένως, ως πάρκο με τα έξτρα του] ή θα πρέπει τα δεδομένα να υπολογιστούν εκ νέου, ώστε η γέρημη η βούληση των κατοίκων της πόλης να καταστεί… οικονομικά βιώσιμη.

Το κράτος δεν κατάφερε να βρει λύσεις [άλλωστε δεν είναι και δουλειά ενός κράτους να βρίσκει απαντήσεις και να φέρνει αποτελέσματα – τι είναι, καμιά ψυχρή εταιρεία;], συνεπώς, είναι σειρά του δήμου να τις ψάξει. Καθώς το γιοφύρι της Ελευθερίας φαίνεται σιγά-σιγά να ολοκληρώνεται χωρίς να χρειαστεί να χτίσουμε μέσα τη σύζυγο του κ. Γιωρκάτζη, κρατάμε τα μάτια ανοιχτά για το νέο σίριαλ.

You May Also Like

Γκρίζες καταστάσεις

“Ήταν καλό, αλλά δεν έλεγε κάτι νέο, έμενε στα πολιτικά μηνύματα, δεν έλεγε κάτι ...

Ιστορίες και μέρες

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ο κόσμος δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό που βλέπουμε. ...

Χαμένες Πόλεις

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Στην περιοχή του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στη Λάρνακα βρέθηκαν αρχαία, ...

Πολυκατοικίες και εξοχικά

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Έξω από τη Μόσχα απλώνονται, η μια μετά την άλλη, ...

Μάθημα δημοκρατίας

«Ξέρεις πόσα χρόνια ασχολούμαι μαζί τους; Μεν νομίζεις ότι ξέρουν τους κανονισμούς ή ότι ...

Τραγωδίες

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Συμβαίνουν, παθαίνουμε μιντιακή, ηθική και ηθικοπλαστική παράκρουση, οι πάντες εκφράζουν ...

X