«Εμπειρία ζωής» οι εκδηλώσεις του Πάφος2017, λέει ο Σ. Τσιέλεπος

Στην παρουσία του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη, μελών του υπουργικού συμβουλίου, του Προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρίστου Στυλιανίδη, εκπροσώπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσκεκλημένων του ΚΟΤ από 13 διαφορετικές χώρες και αντιπροσωπειών από πρώην ΠΠΕ θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο στην Πάφο για την επίσημη ανάληψη της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Σίμος Τσιέλεπος, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Πάφος 2017, κάλεσε όλους τους Κύπριους και ειδικά τους Παφίτες να παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή της τελετής έναρξης το Σάββατο 28 Ιανουαρίου που θα λάβει χώρα, όπως είπε, στην καρδιά της σημερινής πόλης, εκεί που γράφτηκε η πιο πρόσφατη ιστορία της στα νεοκλασικά κτίρια του κέντρου.

Πρόκειται, είπε στο ΚΥΠΕ, για μια πολύ μεγάλη γιορτή, ένα πρωτοφανές γεγονός όχι μόνο για την πόλη της Πάφου αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο αφού αποτελεί την έναρξη της πολιτιστικής χρονιάς.

«Πιστεύουμε» είπε ο κ.Τσιέλεπος «ότι θα γραφτεί στην ιστορία του πολιτισμού στον τόπο μας και κάλεσε όλους να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα αποτελέσουν μια εμπειρία ζωής για όλους όσους τις παρακολουθήσουν.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσιέλεπο, όλοι εργάζονται πυρετωδώς και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε αυτή την μεγάλη πρόσκληση.

Ο κ. Τσιέλεπος που μετείχε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου και τον Δήμαρχο της Πάφου στην αποστολή του Αάρχους, της δεύτερης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, ανέφερε πως μέρος της επιτυχίας που σημείωσε η τελετή έναρξης της δανέζικης πόλης αποτέλεσε η παρουσία περίπου πενήντα χιλιάδων πολιτών που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις αλλά έγιναν μέρος αυτών συμμετέχοντας και οι ίδιοι.

Αυτή θα είναι η επιτυχία, σημείωσε ο Σίμος Τσιέλεπος, εάν όλοι κάνουμε βίωμά μας τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάφο.

Ο κ. Τσιέλεπος ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά του Μουσικού Λυκείου Πάφου που μετείχαν στις εκδηλώσεις του Άαρχους δίνοντας, όπως ανέφερε, τον καλύτερο τους εαυτό.

Εκτός από τη μουσική εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και Παφίτικο κρασί.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσιέλεπος αναφέρθηκε και στην έμφαση που δίνεται στον ιδρυτικό μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας , που υπενθυμίζει ότι η Πάφος , καρπός της ερωτικής ένωσης τους, είναι ήδη ένα έργο τέχνης υπό την έννοια ότι η Γαλάτεια είναι ένα άγαλμα, ένα έργο τέχνης που ζωντάνεψε.

Πηγή αυτής της ζωής είναι ο έρωτας, κατέληξε ο κ. Τσιέλεπος, εφόσον η Αφροδίτη ανταποκρίνεται στις ευχές του Γλύπτη Πυγμαλίωνα και ανασταίνει την Γαλάτεια.

Ο κ. Τσιέλεπος ακολούθως κάλεσε το κοινό να προσέλθει έγκαιρα στον χώρο των εκδηλώσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

You May Also Like

Κυκλοφόρησε βιογραφία του Ουίλιαμ Μπάροουζ

Μια νέα βιογραφία, την οποία υπογράφει ο Μπάρι Μίλερ, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ...

Έλληνας ο φωτογράφος της χρονιάς για την The Guardian

Ένας Έλληνας φωτογράφος, ο Γιάννης Μπεχράκης, του πρακτορείου Reuters, ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς από ...

Η Κύπρος στο γύρισμα του 20ού αιώνα

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι παρμένες από την έκδοση «Κύπρος στο γύρισμα του 20ού ...

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

H Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) θα σηκώσει την αυλαία του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ ...

Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο «Φυτώριο»

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών [residency] του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών [ΕΙ.ΚΑ] και ...

Η Λάρνακα, ο Luigi Palma di Cesnola και οι κυπριακές αρχαιότητες

Στο πλαίσιο της σημερινής Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων όπως ορίστηκε η 18η Απριλίου, ...

X