«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει στις 5 Φεβρουαρίου το κλασικό παραμύθι του Λιούις Κάρολ, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Το θεατρικό έργο είναι μια διασκευή της Μαρίνας Βρόντη και του Βαλεντίνου Κόκκινου για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας που κυκλοφόρησε το 1865.

Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο.

Με χιούμορ και φαντασία, οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση. Ένα πιάνο επι σκηνής με μελωδίες μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής συνοδεύει την Αλίκη στο μαγικό ταξίδι της στη χώρα των θαυμάτων.

Ένας ονειρικός σκηνικός χώρος που δεν πατάει στη γη αλλά πετά, με αληθινή αυθεντική αφέλεια. Στην παράσταση, όλα μεγαλώνουν και μικραίνουν, ζώα και αντικείμενα μιλούν, οι νόμοι του θεάτρου αλλάζουν. Στήνεται ένας τρελός χορός, ένα τρελό πάρτυ φαντασίας στο οποίο ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια, η Κόκκινη Βασίλισσα, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Στα τριαντατέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει κάθε χρόνο υψηλής αισθητικής παραστάσεις για παιδιά, με στόχο όχι απλά να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα φέρει σε επαφή με σημαντικά κείμενα, να τους γνωρίσει την τέχνη του θεάτρου, να τους εμφυσήσει σημαντικά μηνύματα και να καλλιεργήσει τη θεατρική παιδεία.

 

I_Aliki_sti_xwra_twn_thavmatwn_1

I_Aliki_sti_xwra_twn_thavmatwn_2

Ηθοποιοί:

Ειρήνη Ανδρονίκου, Μυρτώ Κουγιάλη, Τζούλιο Φιλίππο ντε’ Ερρίκο, Ήβη Νικολαΐδη, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ανδρέας Δανιήλ και Μαρία Ματθαίου στο πιάνο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Κίνηση: Μάριος Κακουλλή
Κείμενο: Μαρίνα Βρόντη, Βαλεντίνος Κόκκινος
Μουσική: Στέλιος Γερασίμου
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνικά-Κοστούμια-Κούκλες: Ανδριανή Ρουσογένους
Μακιγιάζ: Γιώργος Βαβανός
Αφίσα: Γιώργος Αλεξάνδρου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσανθος Κάρα

+ Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, στις 10:30. Τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 22421609 και στο 22312940 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο facebook.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Ο Ορχάν Παμούκ, η καρυδιά και η Πλατεία Ταξίμ

Έξι μέρες μετά την έναρξη των επεισοδίων και των διαδηλώσεων που έχουν βάλει την ...

Salt / Αλάτι: Ομαδική έκθεση στο The Trade

«Αλάτι» είναι ο τίτλος της έκθεσης τριών καλλιτεχνών η οποία παρουσιάζεται μέχρι τις 29 ...

Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος

Τρεις νέες αναγνώσεις κειμένων αρχαίου δράματος από Κύπριους δημιουργούς θα έχουμε την ευκαιρία να ...

«Η Εξαίρεση και ο Κανόνας» από την ΕΘΑΛ

Ένα άγνωστο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το «Η εξαίρεση και ο κανόνας» είναι η ...

Θεσμοθέτηση του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προωθώντας την πολιτιστική αποκέντρωση και την ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου / Ιανουάριος-Μάρτιος 2016

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα συναυλιών του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου για την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2016. ...

X