Ο Άντης Σκορδής βραβεύθηκε στη Νότια Κορέα

Ακόμη μια ξεχωριστή διάκριση πέτυχε ο Κύπριος συνθέτης Άντης Σκορδής, στον οποίο απονεμήθηκε εξ ημισείας το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στη Νότια Κορέα.

Ο 33χρονος συνθέτης Άντης Σκορδής συμμετείχε στον διαγωνισμό για πιάνο κουιντέτο 2016 στην Γκουανκτζού της Νότιας Κορέας όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο για τη σύνθεσή του με τίτλο «17… why not 37?». Μοιράστηκε το βραβείο με τον συνθέτη Tak Cheung Hui από το Χονγκ Κονγκ και βραβεύτηκε από το ISCM Korea και το Asia Cultural Center στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Symphony for Asia”.

Αναφέρει ο Άντης Σκορδής για τη σύνθεση του:

«17… γιατί όχι 37; Γιατί όχι 39; Γιατί όχι 371249876 ή 123764… ή φωτιά ή βαβουίνος ή μαύρο ή κόκκινο ή ουρανός ή νερό ή σπαγγέτι… Τα ονόματα είναι μόνο ενδείξεις για πράγματα που υπονοούνται… όπως και αυτό το κομμάτι υπονοεί κάτι στο χρόνο. Η μουσική γίνεται ένα γλυπτό στο χρόνο, όπου η ερμηνεία είναι το μόνο προσωπικό νόημα που μπορούμε να δώσουμε… έτσι όπως ερμηνεύουμε και τον κόσμο».

Ο Άντης Σκορδής είναι Κύπριος συνθέτης γεννημένος το 1983. Σπούδασε σύνθεση στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία, με επιπλέον σπουδές στην Καρνατική μουσική και Ινδονησιακή Γκάμελαν. Το 2012 αναδείχθηκε ως συνθέτης της χρονιάς στην Ολλανδία από το MCN και Buma Cultuur.

Απέσπασε το πρώτο και δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμούς σύνθεσης από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και άλλα διεθνή βραβεία. Έχει συνθέσει όπερες, συμφωνικά έργα, μουσική δωματίου, μπαλέτο, ορατόρια, και μουσική για χορό και κινηματογράφο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από αριστερά ο Κύπριος συνθέτης Άντης Σκορδής, στο κέντρο ο πρόεδρος του Asia Cultural Center και δεξιά ο συνθέτης Tak Cheung Hui απο το Hong Kong.

You May Also Like

Αλληλογραφία ανάμεσα στους Ντάρελ-Λι Φέρμορ-Φίλντινγκ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας

«Μόλις επέστρεψα από μια ξέφρενη εβδομάδα στην Αθήνα με την παρέα [with the parea]» ...

Δεν θα δοθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018

Η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα απονεμηθεί φέτος το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ...

Εικόνες από την συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και της Όρχήστρας Νέων στο ΠΑΦΟΣ2017

Φωτογραφίες από την πρόβα τζενεράλε της Ορχήστρας Νεών #UnitedbyMusic και μουσικών της Φιλαρμονικής του ...

Σενάριο για κωμωδία είχε στείλει στον Μπουνιουέλ ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Τις ευαισθησίες των σινεφίλ άγγιξε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η ισπανική εφημερίδα El Pais, ...

Cyprus Comic Con:Η ποπ κουλτούρα αντεπιτίθεται

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ένα Comic Con δεν αφορά μόνο τα κόμικς, κι αυτό ...

X