Τρία εργαστήρια στο 3ο Graphic Stories Cyprus 2017

Γράφει η Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη | @aggeliki.mk

Εικονογράφηση; Branding; ή Επεξεργασία Φωτογραφίας; Η επιλογή είναι δική σας!
Ένας δημιουργικός άνθρωπος, ελαφρά ώριμος, δύο κουταλιές της σούπας ικανότητα, λίγο άρωμα αισθητικής, 6lbs σκληρή δουλειά και ιδρώτα και τέσσερις ιδέες παραπάνω γεύση από όλο το αλάτι της γης είναι σύμφωνα με τον γνωστό σχεδιαστή και εικονογράφο Rob Snow τα συστατικά ενός επιτυχημένου επαγγελματία στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Ο Rob αγαπά να σχεδιάζει με το μολύβι και να επεξεργάζεται ψηφιακά τις εικόνες που προκύπτουν στον υπολογιστή. Υπήρξε freelance σχεδιαστής για 25 χρόνια και παράλληλα εργάστηκε για μικρές αλλά και μεγάλες εταιρείες του χώρου. Συνδυάζει επίσης την πρακτική πλευρά της τέχνης του με τη διδασκαλία ως λέκτορας πανεπιστημίου, διδάσκοντας Δημιουργική/Εναλλακτική Σκέψη και θα δώσει το παρών του στο 3ο Graphic Stories Cyprus όχι μόνο ως ομιλητής αλλά και ως καθοδηγητής ενός διήμερου δημιουργικού εργαστηρίου. Το εργαστήριο θα διερευνήσει μια μέθοδο με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένα γρήγορο, εύκολο σχέδιο με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων, σκιαγραφώντας αρχικά με το μολύβι, τη σύνθεση και τη μορφή, και στη συνέχεια μεταφέροντας το σχέδιο αυτό στον υπολογιστή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Photoshop και επιλεγμένα εργαλεία-βούρτσες, θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης που θα μπορούσε να ήταν σαν ζωγραφισμένο με το χέρι. Στο 12ωρο αυτό εργαστήρι προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα θα ακολουθηθεί η διαδικασία που χρησιμοποιεί ο Rob για τη σειρά από καρικατούρες διάσημων προσωπικοτήτων που έχει σχεδιάσει. Για το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους κόλλες Α3 και τουλάχιστον ένα μολύβι 3Β καλής ποιότητας, ενώ για το τεχνικό κομμάτι θα χρειαστεί ένα laptop και μια ταμπλέτα σχεδίασης με περασμένους τους πιο πρόσφατους οδηγούς (που επιτρέπουν την εργασία με ευαισθησία στην πίεση) και το Photoshop CC, ιδανικά, ή το Photoshop CS5.5 το λιγότερο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στην παλιά Λευκωσία το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου του 2017 κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 14:00-17:00.

Το 2ο εργαστήριο στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου έχει τίτλο “Δημιουργήστε ένα Brand Core Manual” και θα πραγματοποιηθεί από τους Σπύρο Δρακάτο και Τόνια Αυγουστάκη, ιδρυτές του δημιουργικού γραφείου SPIR.TO. Σε αυτό το εργαστήριο των 6 ωρών, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν ένα Brand Core Manual, δηλαδή τον απαραίτητο οδηγό για κάθε brand με στόχο την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης για τη στήριξη της επικοινωνίας του. Θα μάθουν επίσης πώς να οργανώνουν μια Δημιουργική Εσωτερική Έρευνα, με σκοπό όχι μόνο να βοηθούν τον εαυτό τους, αλλά πολλές φορές και τους πελάτες τους, να κατανοήσουν τη θέση τους στην αγορά και το κοινό στο οποίο θέλουν να απευθυνθούν. Θα ανακαλύψουν πώς ο Στοχευμένος Σχεδιασμός μπορεί να ωφελήσει κάθε brand, καθώς και πώς μπορεί να επιτευχθεί η εξαγωγή αυτών των στόχων, ακόμη και μέσα από το πιο ασαφές briefing. Τελικά, ένα Brand Core Manual λειτουργεί σαν ένας οδικός χάρτης αναφοράς για τον δημιουργό αλλά και τον πελάτη του, για όλη τη διαδρομή που αφορά την επικοινωνία του brand του. Ο εντοπισμός της ουσίας του κάθε brand μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να παρέχουν πραγματική αξία για το κοινό τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες ενός σχεδιαστή, δεδομένου ότι θα τις ανεβάσει πάνω από το επίπεδο των αναμενόμενων υπηρεσιών που συχνά συνδέονται με την κοινή αντίληψη της γραφιστικής.

Το εργαστήριο αυτό θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας “Πολίτης” το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 14:00-17:00.

Ο τρίτος καθοδηγητής εργαστηρίου δεν είναι άγνωστος για το κυπριακό κοινό καθώς συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Graphic Stories Cyprus. Ο Νίκος Γαζετάς είναι σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας και εκπαιδευτής λογισμικού. Εδώ και μια δεκαετία εκπαιδεύει επαγγελματίες και ερασιτέχνες στο Photoshop, στο InDesign, στο Illustrator και στο Lightroom. Είναι Adobe Certified Expert και Instructor για το InDesign και το Photoshop. Ο Νίκος δουλεύει ως freelancer ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για θέματα σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία ePub. Ο τίτλος και το θέμα του διήμερου εργαστηρίου του είναι “Ρετούς με το Adobe Photoshop, πέρα από τα βασικά”. Στη σημερινή εποχή των εικόνων, το Photoshop είναι το κυρίαρχο εργαλείο στα χέρια του δημιουργικού επαγγελματία για την επεξεργασία και τη βελτίωση των φωτογραφιών. Σε αυτό το workshop οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν στο ρετουσάρισμα πηγαίνοντάς το σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από τη χρήση των απλών εργαλείων και θα διδαχθούν τεχνικές αλλά και “κόλπα” για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα ασχοληθούν με φωτογραφίες ανθρώπων αλλά και προϊόντων έτσι ώστε να αποκτήσουν μια σφαιρικότερη γνώση και πρακτική του αντικειμένου. Το workshop απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν λειτουργική γνώση του Photoshop, ενώ η χρήση laptop είναι απαραίτητη έτσι ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν και στην πράξη τις γνώσεις που θα λάβουν. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας “Πολίτης” το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου κατά τις ώρες 10:00-13:00 & 14:00-17:00.

+ Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων απαιτείται η κράτηση θέσης η οποία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.graphicstoriescyprus.com/workshops-gr . Για κρατήσεις μέχρι τις 15/2/2017 ισχύουν τιμές early bird.

You May Also Like

“Συζητάμε την Αξία της Δουλειάς μας” : Πνευματικά Δικαιώματα

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου, στις 17:00, η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), θα ...

Επτά ταινίες animation από την Πολωνία

Tο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου σε συνεργασία με το ...

Δυο χρόνια Γραφιστορίες

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά // @aggeliki.mk Πρωτοπορία! Μια έννοια που στην καλύτερη περίπτωση στηρίζεται ...

1ο Behance Portfolio Review Κύπρου

Γράφει η Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη | @aggeliki.mk Η οπτική επικοινωνία και κατ’ επέκτασιν το ...

Βραβείο ΕΒΓΕ στον γραφίστα Όμηρο Παναγίδη

Ο Κύπριος γραφίστας Όμηρος Παναγίδης πήρε το πρώτο βραβείο ΕΒΓΕ στην κατηγορία «Ακυκλοφόρητη εργασία» ...

Πασχάλης Πασχάλη: Συνεχής μάθηση και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις

Ο Πασχάλης Πασχάλη είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ...

X