Tales of snails από τον Αντώνη Τζιαρρίδη

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση του Αντώνη Τζιαρρίδη με τίτλο «Tales of snails». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 20:00.

Γράφει ο Κώστας Μαννούρης για το έργο του Α. Τζιαρρίδη:

Αν ήμουν κάποιος άλλος, σ’ όλους πολύ θα άρεσα.
Όμως είμαι εγώ, ας έχετε υπομονή! 

Φερνάντο Πεσσόα

«Στο νέο εικαστικό εγχείρημα του Αντώνη Τζιαρρίδη ο άνθρωπος φέρει τις ψηφίδες της ταυτότητάς του όπως το σαλιγκάρι κουβαλά τον οίκο του. Η ταυτότητα εικονίζεται ως βάρος που πιέζει, αλλά συγχρόνως, ως πλούσια και ετερόκλητη συγκομιδή, παρέχει στον άνθρωπο ψυχικό και πνευματικό περιεχόμενο. Δεν πορευόμαστε μέσα στο χρόνο αβρόχοις ποσί, συσσωρεύουμε στρώματα μνήμης και λήθης, αισθήματα, κατακτήσεις και απώλειες, τα οποία συνιστούν τη συνεχώς διαμορφούμενη ταυτότητά μας. Αυτή η δυναμική σύνθεση της ταυτότητας αποδίδεται από τον Τζιαρρίδη με τη χρήση ποικιλόμορφων υλικών που εναποτίθενται σε πρόσωπα, δίδοντάς τους την ιστορικότητα που χαρακτηρίζει τον καθένα μας. Δεν είμαστε χθεσινοί∙ έχουμε μια πορεία, και αυτή ακριβώς η πορεία είναι το ιδιωτικό μας βάρος, είναι το σπίτι που καβαλούμε στους ώμους καθώς οδεύουμε από την μήτρα προς τη γη. Είναι η ήττα μας έναντι του χρόνου, είναι η νίκη μας έναντι της φθοράς. Ο καλλιτέχνης με φιλοπαίγμονα διάθεση θίγει μείζονα ζητήματα του βίου, καλώντας μας να τα προσεγγίσουμε με τρόπο δημιουργικό και ευοίωνο. Η συσσώρευση των υλικών του χρόνου, αφενός μας βαραίνει, αφετέρου όμως, μας προσφέρει τη θέση μας στον κόσμο. Δεν είμαστε ανώνυμη λεία στα δόντια του χρόνου. Είμαστε εμείς- με όνομα και επίθετο- και είμαστε ωραίοι, αντιφατικοί και εφήμεροι.»

web_antonis_tziarrides2 web_antonis_tziarrides1

Ο Αντώνης Τζιαρρίδης γεννήθηκε το 1980 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τη Λάρνακα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, όπου αποφοίτησε με άριστα.
Στις 6 Μαρτίου 2013 παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο STORYBOX στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνία, στη Λάρνακα. Από το 2007 μαζί με τον Σπύρο Αγαθού, διατηρεί το spyrA.art.studio, εκπαιδευτικό διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά στη Λάρνακα.

Παρουσίασε την ατομική έκθεση, Storybox (Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά Μάρτιος 2013). Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: Προβολή Τέχνης, Λάρνακα-Ευρώπη, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, Ιούνιος 2012. «Τα παιδία παίζει» Αργώ Γκαλερί, Λευκωσία, Δεκέμβριος 2013. «Χωρίς Λόγια», Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας «Break it or Leave it» βίντεο – εικαστικό πείραμα, Σεπτέμβριος 2014. «Ουδέτερον Ήμισυ» του Κώστα Μαννούρη, Πολυχώρος Αποθήκη 79 Λάρνακα, Μάρτιος 2015. «Inspire me-η ποίηση συναντά την τέχνη», Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Οκτώβριος 2016.

web_antonis_tziarrides3

+ Tales of Snails στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος (Κρήτης 11, τηλ. 22766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com) από τις 3 μέχρι τις 29 Μαρτίου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ. 

You May Also Like

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει και τον Μάιο τις διαδικτυακές προβολές της

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τις διαδικτυακές της προβολές έως και τον Μάιο. Σήμερα ...

Είχε «μάτι» για την τέχνη η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Aν ζούσε ακόμη, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ θα πενταπλασίαζε τα χρήματά της, μετά την δημοπρασία ...

Έφυγε από τη ζωή η Λίνα Ζένιου Παπά

Η Κύπρια ηθοποιός Λίνα Ζένιου Παπά «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ...

Ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου ως εικαστική εγκατάσταση

Δύο Ελβετοί εικαστικοί προσφέρουν επτά υπαίθρια “δωμάτια ξενοδοχείου” αυτό το καλοκαίρι σε έναν “χώρο ...

Flying Away Festival από την 1η μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου

Μεγαλύτερο επιστρέφει στη Λευκωσία το Flying Away Festival, διανύοντας την 4η χρονιά και παρουσιάζοντας ...

Μιχάλης Αναστασιάδης | A balancing Act /Μια πράξη εξισορρόπησης

Στο πλαίσιο του Nicosia Pop Up Festival 2017, ο σημαντικός Κύπριος ντιζάινερ Μιχάλης Αναστασιάδης ...

X