Ο Γελωτοποιός και ο Κλέφτης

Με σαφή αναφορά στους στίχους του τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν All Along the Watchtower, ο Κωνσταντίνος Κυρτής παρουσιάζει τον κύκλο έργων του με τίτλο «Ο Γελωτοποιός και ο Κλέφτης» στην γκαλερί Opus 39 στη Λευκωσία.

«Οι δύο χαρακτήρες που ανήκουν στη μεσαία και χαμηλή τάξη, αναλογίζονται πώς να ανατρέψουν το κατεστημένο των τριών κοινωνικών τάξεων», σχολιάζει ο εικαστικός Ιωάννης Μαχαιριώτης για τη νέα ζωγραφική δουλειά του Κυρτή.

Η τεχνική του ζωγράφου έχει επιρροές από τις τεχνικές και τις ιδέες της μπαρόκ περιόδου και του ρεαλισμού του 19ου αιώνα, τις οποίες ο ίδιος μεταφέρει στον καμβά με μια σύγχρονη αισθητική. Εδώ, «οι χαρακτήρες είναι από τη μια τόσο ζωντανοί που κινδυνεύουν να δραπετεύσουν από τον καμβά και από την άλλη περικλείονται μέσα σε μια αριστουργηματικά καλλιτεχνική ομίχλη που αφήνουν τα μάτια του θεατή να συμπληρώσουν την όλη εικόνα.»

+ Η έκθεση «Ο Γελωτοποιός και ο Κλέφτης» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 20:00 στην γκαλερί Opus 39 [Κίμωνος 21, Στρόβολος, έναντι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού] και θα παραμείνει μέχρι τις 13 Μαΐου 2017. Πληροφορίες τηλ. 22424983.

 

 

 

You May Also Like

Παράσιτο: σινεμά στα καλύτερά του

“Μόλις ξεπεραστεί το -μιας ίντζας- εμπόδιο των υποτίτλων, θα γνωρίσετε πολλές ακόμη καταπληκτικές ταινίες”, ...

Για τα κοινά, δημόσια αγαθά

Δεκαπέντε συγκροτήματα συμμετείχαν στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή -κυριολεκτικά κόντρα στον ...

Ο βασιλιάς Κινύρας έγινε animation

Σε παγκόσμια πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ θα δούμε την ...

Ραΐσσα Αγγελή | Cosmicomics

Η έκθεση της τελευταίας δουλειάς της Ραΐσσας Αγγελή με τίτλο Cosmicomics είναι «ένας βατήρας ...

Ο φωτογράφος πίσω από την «Κραυγή» στην Εύβοια

Η φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα ...

X