Υπουργός καλεί Πανίκκο: Συνάντηση Κ. Καδή με τον Π. Χρυσάνθου στις 8 Μαΐου

Μπορεί κανένας συνάδελφος του Πανίκκου Χρυσάνθου να μην επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη που από χθες βρίσκεται σε επ’ αόριστον απεργία πείνας μέχρι την επίλυση προσωπικών του προβλημάτων που απορρέουν από προβλήματα στον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί η παραγωγή του κυπριακού σινεμά, ωστόσο δέχτηκε ένα σημαντικό τηλεφώνημα από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Κώστας Καδής επικοινώνησε χθες με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, σκηνοθέτη των ταινιών Ακάμας και Η ιστορία της Πράσινης Γραμμής και οι δύο έδωσαν ραντεβού για τις 8 Μαΐου, αφού προηγουμένως ο υπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Πανίκκο Χρυσάνθου, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη μέρα σε απεργία πείνας, ο υπουργός τον παρακάλεσε να διακόψει την απεργία. Ωστόσο για τον σκηνοθέτη η απεργία θα λήξει όταν επιλυθούν τα προβλήματα τόσο του ιδίου, αλλά και ευρύτερα της κοινότητας των κινηματογραφιστών.

Στο τέρμα Λήδρας

Ο Πανίκκος Χρυσάνθου βρίσκεται στην αίθουσα Ειρήνη στο τέρμα της οδού Λήδρας, όπου με δική του πρωτοβουλία ο δήμαρχος Λευκωσίας τού παραχώρησε την αίθουσα για να κοιμάται και να ξεκουράζεται.

Στην αίθουσα βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες του σκηνοθέτη από γυρίσματα ταινιών του. Ανάμεσα σε αυτές και μια φωτογραφία του ιδίου σε… απεργία πείνας τη δεκαετία του ’80 με αίτημα να του δοθεί άδεια από τη δημόσια εκπαίδευση όπου υπηρετούσε για τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας, «Λεπτομέρεια στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες δεν επικοινώνησε με τον Πανίκκο Χρυσάνθου κανένας συνάδελφός του σκηνοθέτης πλην ενός. Και αυτό, παρά τη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107,6 ότι η απεργία του είναι «μια πράξη απελπισίας και μια πράξη μοναξιάς. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τους συναδέλφους μου, για να λυθούν τα προβλήματα (του κυπριακού σινεμά)».

You May Also Like

Πανελλήνια Πρώτη με Μπεμπεδέλη και Αραούζο

Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square σε μια πρώτη σύμπραξη παρουσιάζουν την Πανελλήνια ...

«Κυπριακές Μινιατούρες» στο Βερολίνο

Με το «Diary of Dreams», ένα ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα, με έντονες τζαζ πινελιές ...

«Humans Being», η νέα δουλειά της Λίας Χαράκη

H Λία Χαράκη παρουσιάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά με τίτλο Humans Being, στις ...

Νέο βίντεο από Chris Cornell

Κυκλοφόρησε το video για το τραγούδι “The Keeper” του Chris Cornell. Πρόκειται για το βασικό κομμάτι του ...

Οι polaroid του Ταρκόφσκι στο σφυρί

Ποιητικές εικόνες που ο κορυφαίος σκηνοθέτης αποτύπωσε με την Polaroid μηχανή του, καταγράφοντας τοπία ...

Ανταλλαγή επιστολών για τη Δραματική Σχολή

Απάντηση σε επιστολή του σκηνοθέτη Εύη Γαβριηλίδη απέστειλε την Τρίτη, 5 Ιουλίου στα ΜΜΕ ...

X