The Icon Hunter, της Τασούλας Χατζητοφή

Σε κυκλοφορία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το βιβλίο της Τασούλας Χατζητοφή «The Icon Hunter» («Η Κυνηγός εικόνων»), ένα βιβλίο γραμμένο σαν αστυνομικό θρίλερ που καταγράφει την προσπάθεια της συγγραφέως να επανακτήσει θησαυρούς που κλάπηκαν από κατεχόμενες εκκλησίες μετά το 1974.

To βιβλίο υπογράφει η Τασούλα Χατζητοφή, γνωστή για τον αγώνα της υπέρ της ανάκτησης των εκκλησιαστικών θησαυρών και για τη συμβολή της στον εντοπισμό χιλιάδων θησαυρών στο διαμέρισμα του αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν το 1997 στο Μόναχο.

Γι’ αυτόν τον λόγο το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά τη βιογραφία της απ’ όταν ξεκίνησε τις προσπάθειες εντοπισμού των εκκλησιαστικών θησαυρών της Κύπρου, γεγονός που την έφερε αντιμέτωπη με τον γνωστό αρχαιοκάπηλο.

Το βιβλίο «The Icon Hunter» κυκλοφορεί από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Pegasus προς το παρόν στα αγγλικά μόνο και προπωλείται στον ιστότοπο Amazon.com.

Σύντομα θα μεταφραστεί στα ελληνικά, τα τουρκικά και άλλες γλώσσες.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Walk of Truth, του οργανισμού που έχει ιδρύσει η κ. Χατζητοφή για την πρόληψη και αποτροπή της σύλησης και καταστροφής πολιτιστικών μνημείων.

Πρώτη παρουσίαση στην Ουάσινγκτον

Η Τασούλα Χατζητοφή ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία παρουσίασης του βιβλίου της, κάνοντας αρχή από την Ουάσινγκτον στις 20 Απριλίου. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο-καφέ Kramerbooks & Afterwords και μίλησε για αυτό ο Jerry White, ο οποίος το 1997 παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με ομάδα η οποία έστησε διεθνή εκστρατεία για την απαγόρευση των Ναρκοπεδίων.

«Μοναδικό στο είδος του»

Ο εκδοτικός οίκος Pegasus χαρακτηρίζει το βιβλίο «μοναδικό στο είδος του γιατί για πρώτη φορά γράφεται από μια συγγραφέα η οποία είναι την ίδια στιγμή και πρόσφυγας και μετανάστης. Το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς καταγραφή μιας ακόμα πολιτιστικής καταστροφής. Πρόκειται για τη βιωματική εμπειρία μιας Icon Hunter σε αναζήτηση της ταυτότητάς της. Μιας γυναίκας που έχασε τα πάντα και αγωνίζεται με θρησκευτική ευλάβεια να εντοπίσει και να επανατοποθετήσει τις εικόνες πίσω στο εικονοστάσι της ζωής της. Να επαναφέρει πίσω την κάθε ψηφίδα που χάθηκε από το ψηφιδωτό τού είναι της», αναφέρεται.

Η ίδια η Τασούλα Χατζητοφή, πρόσφυγας από την Αμμόχωστο που σήμερα ζει και εργάζεται στη Χάγη, θεωρεί ότι το βιβλίο της αποτελεί «ένα δώρο στα 65 εκατομμύρια πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο και σε κάθε μετανάστη που παλεύει να ενσωματωθεί στη νέα χώρα εγκατάστασής του, σε κάθε άνθρωπο και γυναίκα που παλεύει από κάθε πόστο που κατέχει για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το email και οι λογαριασμοί της Τασούλας Χατζητοφή στα κοινωνικά μέσα έγιναν στόχος χάκερ την ημέρα που το βιβλίο της κυκλοφόρησε στην Αμερική.

 

You May Also Like

To ISFFC εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία ...

Ανακοίνωση ΘΟΚ για το θάνατο του Στέφανου Κοτσίκου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του σκηνοθέτη Στέφανου Κοτσίκου. ...

Προς την τελική ευθεία το Φεστιβάλ Βενετίας

Γράφει ο Ιάκωβος Γωγάκης Τρείς μέρες πριν την επίσημη λήξη του 68ου Φεστιβάλ Βενετίας, ...

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης νέος πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου

Ο δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης αναδείχθηκε στην προεδρία της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, μετά την ...

Ασυνήθιστες, οι επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών του Τόκιο 2020

Απουσιάζουν τα παραδοσιακά θέματα των προηγούμενων ετών από τις επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών και ...

Οι κυανοτυπίες της Άννη Άτκινς

Το φωτογραφικό βιβλίο «Φωτογραφίες βρετανικής Άλγης» είναι ένα ορόσημο στην ιστορία τόσο της φωτογραφίας ...

X