Ο Μηνάς Τίγκιλης πρόεδρος στο νέο δ.σ. του ΚΚΔΙΘ

Τον Μηνά Τίγκιλη στη θέση του προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου [ΚΚΔΙΘ] ανέδειξε η εκλογική διαδικασία κατά την ετήσια γενική συνέλευση του Κέντρου.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου και σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών για τα 40χρονα του ΚΚΔΙΘ, πλήρες πρόγραμμα για τα οποία θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

Τα μέλη του ΚΚΔΙΘ εξέλεξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 για καταρτισμό του σε σώμα.

Ο Μηνάς Τίγκιλης [σκηνοθέτης και μέχρι πρότινος διευθυντής της ΕΘΑΛ] είναι ο πρόεδρος του νέου δ.σ. Ο κ. Τίγκιλης ήταν αντιπρόεδρος στο προηγούμενο δ.σ., ενώ από τις 31 Αυγούστου 2016, οπότε αποχώρησε ο τότε πρόεδρος Γιώργος Νεοφύτου, ο κ. Τίγκιλης εκτελούσε χρέη προέδρου.

Από τα εννέα, τρία είναι τα νέα μέλη στο δ.σ. [Μάριος Κωνσταντίνου, Λάκης Γενεθλής, Μαρία Κυριάκου] ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονταν και στο προηγούμενο δ.σ. του Κέντρου.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Λέανδρος Ταλιώτης που στο προηγούμενο δ.σ. ήταν γραμματέας. Αυτή τη θέση κατέχει τώρα ο ηθοποιός Μάριος Κωνσταντίνου. Ταμίας είναι ο ηθοποιός Σκεύος Πολυκάρπου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο σκηνογράφος Λάκης Γενεθλής ενώ μέλη του νέου δ.σ. είναι ο σκηνοθέτης Μαρίνος Ανωγυριάτης, η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου-Λίνταλ, η σκηνοθέτιδα Μαρία Κυριάκου και η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Λέα Μαλένη.

Το δ.σ. έχει τριετή θητεία και τα καθήκοντά του αφορούν τη συνολική δράση του ΚΚΔΙΘ τόσο εσωτερικά όσο και στο διεθνή χώρο. Από τις δράσεις του Κέντρου ξεχωρίζουν η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, η Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα, το πρόγραμμα Play! για στήριξη της κυπριακής θεατρικής γραφής κ.ά.

You May Also Like

Τέλος στην καριέρα της θέτει η Σεζάρια Εβόρα

Tην πολύχρονη και ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα της σταματά η τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα, στην ηλικία ...

Νέα δουλειά του Γκλυν Χιούζ στον πολυχώρο Κατ’ Οίκον

Νέα έργα του Γκλυν Χιούζ θα παρουσιάσει αυτό τον μήνα ο πολυχώρος τεχνών Κατ’ ...

Βερόνικα Φορκέ: Έδωσε τέλος στη ζωή της η «Κίκα» του Αλμοδόβαρ

Η Ισπανίδα ηθοποιός Βερόνικα Φορκέ, η οποία είχε ερμηνεύσει τον χαρακτήρα της «Κίκα» στην ...

Φιλιππούπολη και Ματέρα οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2019

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, η Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και η Ματέρα της Ιταλίας ...

Στην Αραβική Άνοιξη το Βραβείο Ζαχάρωφ 2011

Σε πέντε εκπροσώπους του αραβικού κόσμου, προς αναγνώριση και στήριξη των προσπαθειών τους για ...

«Ο Φορτουνάτος» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία συμμετέχει στους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων ...

X