Μπαμ! Bum! στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας

Στην τάφρο της νεκρής ζώνης πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας επιστρέφει η θεατρική παράσταση με το έργο «Μπαμ!», του Γιώργου Νεοφύτου.

Πρόκειται για μια κωμωδία γραμμένη στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, με πρωταγωνιστές δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος [Κώστας Καζάκας και Μάριος Στυλιανού] χάνουν προσωρινά την ακοή τους ύστερα από μια έκρηξη στην Πράσινη Γραμμή. Με την ακοή τους, «χάνεται» και η γλωσσική τους ταυτότητα.
Σύντομα ανακαλύπτουν ότι στέκονται μέσα σε ναρκοπέδιο με κίνδυνο η κάθε τους κίνηση να αποβεί μοιραία. Η χειρονομία και οι λέξεις που συλλαβίζουν μεταξύ τους, τους δίνουν την αίσθηση μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν!

Μια σειρά τραγελαφικών επεισοδίων, ένας ισπανόφωνος άντρας και η σταδιακή επιστροφή της ακοής επαναφέρει την ταυτότητα του καθενός στο προσκήνιο και οι καταστάσεις οδηγούνται στο έπακρο.

Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου υπογράφει αυτή την έξυπνη και κωμική προσέγγιση στις σχέσεις και τη μοίρα των κατοίκων της Κύπρου, μια αλληγορία που ανατρέπει τα εμπόδια επικοινωνίας όπως τα αντιλαμβανόμαστε. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου (2ος σκηνοθέτης ο Μιχάλης Ασιήκκας), σκηνικά και κοστούμια Μελίτας Κούτα και μουσική Γιώργου Κολιά. Επί σκηνής εμφανίζεται επίσης ο Σάββας Μένοικος.

+ Παραστάσεις στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας (Λήδρα Πάλας) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 18:45. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα στο facebook event.

You May Also Like

Ο Damien Hirst με 10000 έργα σε πλατφόρμα NFT

Ντεμπούτο έκανε νέα ψηφιακή πλατφόρμα αγοράς έργων τέχνης με στόχο να είναι πιο ενεργητικά ...

Αρχή με «Κάτω απ’ τη σκάλα» για την ΕΘΑΛ

Με το σκεπτικό της παρουσίασης κωμικών έργων «υψηλών επιδόσεων» και παραγωγών «που απαιτούν ατομικά ...

11o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού από 18 Ιουλίου

Το 11ο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού site specific της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και ...

50 χρόνια πολωνικών ανασκαφών στο Κυπριακό Μουσείο

Το Κυπριακό Μουσείο εγκαινιάζει την νέα του περιοδική έκθεση με τίτλο «Νέα Πάφος: 50 ...

Υψωμένες γροθιές για το Εθνολογικό Μουσείο (Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου)

Πολλοί ξαφνιάστηκαν στην είδηση της περασμένης βδομάδας ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ θέλει να ...

«Τα μυστικά της αυλής» από τον Φίλιππο Θεοδωρίδη

Ο εικονογράφος και ζωγράφος Φίλιππος Θεοδωρίδης παρουσιάζει τη νέα του ζωγραφική δουλειά με τίτλο ...

X