Μπαμ! Bum! στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας

Στην τάφρο της νεκρής ζώνης πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας επιστρέφει η θεατρική παράσταση με το έργο «Μπαμ!», του Γιώργου Νεοφύτου.

Πρόκειται για μια κωμωδία γραμμένη στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, με πρωταγωνιστές δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος [Κώστας Καζάκας και Μάριος Στυλιανού] χάνουν προσωρινά την ακοή τους ύστερα από μια έκρηξη στην Πράσινη Γραμμή. Με την ακοή τους, «χάνεται» και η γλωσσική τους ταυτότητα.
Σύντομα ανακαλύπτουν ότι στέκονται μέσα σε ναρκοπέδιο με κίνδυνο η κάθε τους κίνηση να αποβεί μοιραία. Η χειρονομία και οι λέξεις που συλλαβίζουν μεταξύ τους, τους δίνουν την αίσθηση μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν!

Μια σειρά τραγελαφικών επεισοδίων, ένας ισπανόφωνος άντρας και η σταδιακή επιστροφή της ακοής επαναφέρει την ταυτότητα του καθενός στο προσκήνιο και οι καταστάσεις οδηγούνται στο έπακρο.

Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου υπογράφει αυτή την έξυπνη και κωμική προσέγγιση στις σχέσεις και τη μοίρα των κατοίκων της Κύπρου, μια αλληγορία που ανατρέπει τα εμπόδια επικοινωνίας όπως τα αντιλαμβανόμαστε. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου (2ος σκηνοθέτης ο Μιχάλης Ασιήκκας), σκηνικά και κοστούμια Μελίτας Κούτα και μουσική Γιώργου Κολιά. Επί σκηνής εμφανίζεται επίσης ο Σάββας Μένοικος.

+ Παραστάσεις στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας (Λήδρα Πάλας) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 18:45. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα στο facebook event.

You May Also Like

Τα κλεμμένα έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη Αθήνας

Με τραγικό τρόπο έγιναν γνωστά τα έργα που κλάπηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από ...

Έναρξη προβολών στον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προβολών του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. ...

Παραμύθι για Δύο / Θεατρική Ομάδα “Σκηνή 8”

Το έργο του Φίλιπ Ρίντλεϊ «Παραμύθι για Δύο» ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Σκηνή 8», ...

Πρώτη αξονομετρική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου

H πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη δόθηκε στη δημοσιότητα και ...

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Τι παίζει στην πόλη μας; Η Κατερίνα Μιχάηλου βγαίνει έξω και μας δίνει μία ...

X