Μπαμ! Bum! στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας

Στην τάφρο της νεκρής ζώνης πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας επιστρέφει η θεατρική παράσταση με το έργο «Μπαμ!», του Γιώργου Νεοφύτου.

Πρόκειται για μια κωμωδία γραμμένη στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, με πρωταγωνιστές δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος [Κώστας Καζάκας και Μάριος Στυλιανού] χάνουν προσωρινά την ακοή τους ύστερα από μια έκρηξη στην Πράσινη Γραμμή. Με την ακοή τους, «χάνεται» και η γλωσσική τους ταυτότητα.
Σύντομα ανακαλύπτουν ότι στέκονται μέσα σε ναρκοπέδιο με κίνδυνο η κάθε τους κίνηση να αποβεί μοιραία. Η χειρονομία και οι λέξεις που συλλαβίζουν μεταξύ τους, τους δίνουν την αίσθηση μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν!

Μια σειρά τραγελαφικών επεισοδίων, ένας ισπανόφωνος άντρας και η σταδιακή επιστροφή της ακοής επαναφέρει την ταυτότητα του καθενός στο προσκήνιο και οι καταστάσεις οδηγούνται στο έπακρο.

Ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Νεοφύτου υπογράφει αυτή την έξυπνη και κωμική προσέγγιση στις σχέσεις και τη μοίρα των κατοίκων της Κύπρου, μια αλληγορία που ανατρέπει τα εμπόδια επικοινωνίας όπως τα αντιλαμβανόμαστε. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου (2ος σκηνοθέτης ο Μιχάλης Ασιήκκας), σκηνικά και κοστούμια Μελίτας Κούτα και μουσική Γιώργου Κολιά. Επί σκηνής εμφανίζεται επίσης ο Σάββας Μένοικος.

+ Παραστάσεις στην τάφρο πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας (Λήδρα Πάλας) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 18:45. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα στο facebook event.

You May Also Like

Σχολή Xαρακτικής Χαμπή: Πολιτισμός σε αναμονή

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες/μέρες εκστρατεία συλλογής υπογραφών- μέσω διαδικτύου-  με τις οποίες ...

7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, στις 3 Ιουλίου 2018 το ...

Αρχειοθετεί τον εαυτό του, κάνει τη δουλειά του FBI ευκολότερη

Η περιπέτειά του ως ύποπτου τρομοκράτη στις 19 Ιουνίου 2002, οδήγησε τον Hasan M. ...

Tο κυπριακό ντοκιμαντέρ BIRTH DAYS στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ, Birth Days, σε παραγωγή- σκηνοθεσία Δανάης Στυλιανού, επιλέγηκε και θα κάνει ...

«Αρκάς: η ζωή μετά» επί σκηνής

Για πρώτη φορά τα σκίτσα της αγαπημένης σειράς «Η Ζωή Μετά» του διάσημου Έλληνα ...

“Το Παλάτι του Τέλους” της Judith Thompson στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

Το έργο αποτελείται  από τρεις μονολόγους υπαρκτών προσώπων που σχετίζονται  με τον πόλεμο στο ...

X