Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής»

Μια δεύτερη ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής», που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου [ΠΙΤΚ] πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Την ξενάγηση θα κάνει ο δρ Σάββας Χριστοδουλίδης, επιμελητής της έκθεσης, εικαστικός ο ίδιος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, που παρουσιάζει έργα από τη συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος και έργα με δανεισμό από καλλιτέχνες.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο, μέσα από την έκθεση 75 έργων φιλοτεχνημένων από 38 Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Η έκθεση προβάλλει και αναδεικνύει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής-εταιρικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, όπως διαμορφώθηκε μετά την απορρόφηση της μεγάλης συλλογής έργων του Πολιτιστικού Κέντρου της τότε Λαϊκής Τράπεζας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο 2017 και πρόκειται για την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων της Συλλογής έργων τέχνης του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Απώτερος στόχος του Ιδρύματος από την ίδρυσή του, υπήρξε ο εμπλουτισμός της συλλογής και ο σχηματισμός μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας έργων που θα αποτελεί ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο και θα αντικατοπτρίζει τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής.

+ Ξενάγηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Η ξενάγηση είναι ανοιχτή στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22128157.

You May Also Like

Γυναίκες σκηνοθέτησαν αριθμό ρεκόρ ταινιών το 2020, σύμφωνα με νέα μελέτη

Μια νέα έρευνα, που διεξήχθη από το Κέντρο Μελέτης των Γυναικών στην Τηλεόραση και ...

Απεβίωσε ο Κάρλος Φουέντες

Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της εποχής μας, ο Κάρλος Φουέντες, απεβίωσε την Τρίτη ...

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεμεσού : OPEN CALL για Περιοδική Έκθεση Μεγάλης Διάρκειας

Η  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεμεσού διοργανώνει μεγάλη περιοδική έκθεση και καλεί όσους καλλιτέχνες ...

Online προβολές ταινιών για παιδιά από το Φεστιβάλ Δράμας

Το Φεστιβάλ Δράμας αγαπά τα παιδιά και στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες εγκλεισμού τους προσφέρει ...

Τελευταίο αντίο στην Νίκη Μαραγκού

Από τον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία κηδεύεται σήμερα στις 3 μ.μ. η ...

X