Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής»

Μια δεύτερη ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής», που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου [ΠΙΤΚ] πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Την ξενάγηση θα κάνει ο δρ Σάββας Χριστοδουλίδης, επιμελητής της έκθεσης, εικαστικός ο ίδιος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, που παρουσιάζει έργα από τη συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος και έργα με δανεισμό από καλλιτέχνες.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο, μέσα από την έκθεση 75 έργων φιλοτεχνημένων από 38 Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Η έκθεση προβάλλει και αναδεικνύει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής-εταιρικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, όπως διαμορφώθηκε μετά την απορρόφηση της μεγάλης συλλογής έργων του Πολιτιστικού Κέντρου της τότε Λαϊκής Τράπεζας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο 2017 και πρόκειται για την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων της Συλλογής έργων τέχνης του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Απώτερος στόχος του Ιδρύματος από την ίδρυσή του, υπήρξε ο εμπλουτισμός της συλλογής και ο σχηματισμός μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας έργων που θα αποτελεί ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο και θα αντικατοπτρίζει τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής.

+ Ξενάγηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Η ξενάγηση είναι ανοιχτή στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22128157.

You May Also Like

Θεατρική «Αόρατη Όψη» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Η θεατρική ομάδα Alpha Square και η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνεργάζονται ξανά  για το ανέβασμα ...

Πολ Μακάρτνεϊ μαινόμενος

Ο Πολ Μακάρτνεϊ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι έχει πέσει θύμα του σκανδάλου με τις ...

Cyprus film days | We need to talk about Kevin

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει το φετινό Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2012» μέσα από τις ταινίες ...

Harmonize | Έκθεση ζωγραφικής και κολάζ από την Ιβάνα Αρέστη

Η Ιβάνα Αρέστη παρουσιάζει τη νέα της σειρά έργων ζωγραφικής/κολάζ στη δεύτερη ατομική της ...

Μαρίνα Αμπράμοβιτς στην Αθήνα

Στην παρουσία της διάσημης περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς ξεκινά την Πέμπτη 10 Μαρτίου το πρόγραμμα ...

Καρτ ποστάλ την Κυριακή με τον «Πολίτη»

Καρτ ποστάλ με έργα σύγχρονης κυπριακής τέχνης θα κυκλοφορήσουν με την έκδοση της εφημερίδας ...

X