Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής»

Μια δεύτερη ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής», που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου [ΠΙΤΚ] πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Την ξενάγηση θα κάνει ο δρ Σάββας Χριστοδουλίδης, επιμελητής της έκθεσης, εικαστικός ο ίδιος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick, που παρουσιάζει έργα από τη συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος και έργα με δανεισμό από καλλιτέχνες.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο, μέσα από την έκθεση 75 έργων φιλοτεχνημένων από 38 Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Η έκθεση προβάλλει και αναδεικνύει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής-εταιρικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, όπως διαμορφώθηκε μετά την απορρόφηση της μεγάλης συλλογής έργων του Πολιτιστικού Κέντρου της τότε Λαϊκής Τράπεζας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο 2017 και πρόκειται για την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων της Συλλογής έργων τέχνης του Πολιτιστικού Ιδρύματος. Απώτερος στόχος του Ιδρύματος από την ίδρυσή του, υπήρξε ο εμπλουτισμός της συλλογής και ο σχηματισμός μιας αντιπροσωπευτικής ομάδας έργων που θα αποτελεί ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο και θα αντικατοπτρίζει τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα της κάθε εποχής.

+ Ξενάγηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Η ξενάγηση είναι ανοιχτή στο κοινό. Πληροφορίες τηλ. 22128157.

You May Also Like

Ταινία από τους Πρεσβύτερους για την Κύπρο

Με την έναρξη της διαδικτυακής προβολής της ταινίας «Κύπρος: Αναζητώντας το Μέλλον Ανασκαλίζοντας το ...

Ανακοινώθηκαν οι «17» για τον Χρυσό Λέοντα – ελληνικό «παρών» με τον Γιώργο Ζώη

Δεκαεπτά ταινίες διεθνούς παραγωγής διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας, κυρίαρχο θέμα του ...

Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για τον «Αύγουστο» του ΘΟΚ

Για τις 22 Μαΐου ορίστηκε η νέα ημερομηνία για την πρεμιέρα της παραγωγής ΘΟΚ ...

Έκθεση της Σιμόνης Συμεωνίδου στο Βερολίνο

«Lullaby» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης γλυπτικής της Σιμόνης Συμεωνίδου στο Βερολίνο η ...

Rolling Stones: αποθεώθηκαν στο Λονδίνο

Την πρώτη τους συναυλία μετά από 5 χρόνια αποχής πραγματοποίησαν οι Rolling Stones στις ...

«Οι Γυναίκες Επιστρέφουν» από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Η ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες ανακοινώνει την έρευνα και ανάπτυξη ενός καινούργιου θεατρικού έργου από ...

X