«Τρωάδες» Τερζόπουλου στην τελική ευθεία

Αφιερωμένες στη μνήμη του κορυφαίου εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη είναι οι «Τρωάδες», μια από τις σημαντικότερες παραγωγές της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.

Ηθοποιοί από την Αθήνα, τη Λευκωσία, την Ιερουσαλήμ και το Μόσταρ -οι τρεις τελευταίες είναι, ως γνωστό, διχοτομημένες πόλεις- συμμετέχουν στην παραγωγή των Τρωάδων που ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Τα σκηνικά της παράστασης θα υπέγραφε ο σπουδαίος Γιάννης Κουνέλλης, μια από τις ηγετικές μορφές του κινήματος της Arte Povera, ωστόσο δεν πρόλαβε: απεβίωσε στις 16 Φεβρουαρίου 2017 στη Ρώμη.

Τον πρώτο ρόλο της Εκάβης κρατά η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, από τις κορυφαίες τραγωδούς του ελληνόφωνου θεάτρου.

Οι Τρωάδες είναι μια διαμαρτυρία για τον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του κάθε πολέμου κι ένα αίτημα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Πρόθεση της παράστασης είναι να λειτουργήσει ως ένα διάβημα, αναδεικνύοντας το θέμα της διχοτόμησης των πόλεων, της διαίρεσης των λαών, αλλά και την ανάγκη της συμφιλίωσης.

Φωτογραφίες Νίκος Βαρδακαστάνης

Τα κοστούμια υπογράφει η Λουκία, από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες μόδας στην Ελλάδα, η οποία έχει συνεργαστεί ξανά με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Ο Παναγιώτης Βελιανίτης έγραψε τη μουσική.

Επί σκηνής, εκτός από τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα δούμε τους Σοφία Χιλλ, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπη Αγαθοκλέους, Ανδρέα Φυλακτού, Hadar Barabash, Εβελίνα Αραπίδη, Ajla Hamzic, Erdogan Kavaz, Sara Ipsa, Evelin Asouant. Βοηθός σκηνοθέτης ο Σάββας Στρούμπος.

   Φωτογραφίες Νίκος Βαρδακαστάνης.

+ Οι «Τρωάδες» θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου στις 7 και 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Πάφου Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

You May Also Like

Γλυπτά ζώα από ξύλα που ξεβράζει ο ωκεανός από καλλιτέχνη στην Αυστραλία

Ο καλλιτέχνης, Πιτ Ρας αυθόρμητα δημιούργησε ένα απλό γλυπτό αλόγου στην παραλία του Τέριγκαλ ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Εργαστήρια της Τετάρτης στον ΘΟΚ

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα» – Sydney J. Harris Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ...

Παρουσιάστηκε στην “Καστελιώτισσα” η Ιλιάδα του Άκη Σπανούδη

Παρουσιάστηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2017 το βιβλίο “Ομήρου Ιλιάς, έμμετρη ποιητική απόδοση στην κυπριακή ...

Δικαιώνει η Επιτρόπος Διοικήσεως το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή

Δικαιώνει η Επιτρόπος Διοικήσεως το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή καταλογίζοντας σοβαρότατες ευθύνες στην Επαρχιακή Διοίκηση ...

Διαμαντής αξίας 33 χιλιάδων ευρώ σε δημοπρασία

Έναντι του ποσού των €32,914 πωλήθηκε το έργο «Τραγωδία», του Αδαμάντιου Διαμαντή, στο πλαίσιο ...

Συμπαραστέκεται στην ΕΡΤ η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου

Την συμπαράστασή της προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση ...

X