Οι DOTing στα γερμανικά βραβεία design

Ο καθρέφτης της σειράς DOTing, του Κύπριου Industrial Designer Κωνσταντίνου Οικονομίδη υπό την επιμέλεια της Γιάννας Τσολάκη διεκδικεί ένα βραβείο στα αναγνωρισμένα German Design Awards 2018.

DOTing

Με αφετηρία την απλότητα μιας τελείας, αλλά και την τελειότητα του κύκλου, η Γιάννα Τσολάκη εμπνέεται το DOTing concept, ένα project που παίρνει σάρκα και οστά με μια σειρά αντικειμένων που σχεδίασαν ο Industrial Designer Κωνσταντίνος Οικονομίδης και ο σχεδιαστής επίπλων Μάριος Χαραλάμπους.

«Οι κρεμάστρες, ο καθρέφτης, το φωτιστικό, αντανακλούν την ηρεμιστική επίδραση της εξοικείωσης με το σχήμα, τον κύκλο. Ωστόσο, η επιμελής διαδικασία που επιδιώκεται από τους σχεδιαστές, τόσο στα υλικά, όσο και στη χειροτεχνία, ανάγουν το αποτέλεσμα της απλοϊκής τελείας (DOT), σε μια δυναμική εμπειρία (DOTing), τη λατρεία του δημιουργού/σχεδιαστή προς το δημιούργημα/αντικείμενό του», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από αριστερά, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, η Γιάννα Τσολάκη και ο Μάριος Χαραλάμπους

Κάτω από την ομπρέλα του Cherry Concepts & Spaces, η project manager Γιάννα Τσολάκη επιμελήθηκε και προώθησε τις κατασκευές στην PAPHENHUDER 57 Gallery στο Αμβούργο της Γερμανίας. Από τις τρεις κατασκευές της σειράς DOTing, o καθρέφτης του Κωνσταντίνου Οικονομίδη προτάθηκε για το βραβείο German Design Award 2018, Excellent Product Design.

Οι σχεδιαστές

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης είναι βιομηχανικός σχεδιαστής (ΜΑ Central Saint Martins) και ο Μάριος Χαραλάμπους σχεδιαστής επίπλου (MA Interdisciplinary Design). Υπό την καθοδήγηση της Γιάννας Τσολάκη, του Cherry Concepts & Spaces, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια σειρά έργων, μεταξύ των και το DOTing project (2015).

 

 

Καθρέφτης, Κωνσταντίνος Οικονομίδης (German Design Award Nomination, Excellent Product Design 2018)

 

Κρεμαστάρια και φωτιστικό, Μάριος Χαραλάμπους

German Design Award

To German Design Award είναι ένας ετήσιος θεσμός που εντοπίζει και παρουσιάζει μοναδικές τάσεις σχεδιασμού βραβεύοντας έργα και δημιουργίες που αντιπροσωπεύουν πρωτοποριακές συνεισφορές, τόσο στο γερμανικό όσο και στο διεθνές design σκηνικό. Η επιτροπή του German Design Award πρότεινε για βράβευση τον καθρέφτη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη από το DOTing project ως Excellent Product Design για το έτος 2018.

You May Also Like

Cinobo: Η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα κυκλοφόρησε την κατάλληλη στιγμή

Πάνω που η εξάπλωση του κορονοϊού οδήγησε τον κόσμο στο να μείνει σπίτι και να ...

Στην Κύπρο για διάλεξη ο καθηγητής που έδωσε την έμπνευση για τον ‘Κώδικα Ντα Βίντσι’

Η Κύπρος φιλοξενεί εκδηλώσεις στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών με αφορμή τα 500 χρόνια ...

Βραβείο στο Sistema Cyprus από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Οι βραβεύσεις της Κοινοπολιτείας με τον τίτλο Points of Light, είναι οι βραβεύσεις που ...

Οι μεγάλοι νικητές των iPhone Photography Awards 2020

Για την Dimpy Bhalotia, Ινδή φωτογράφο που ζει στη Βρετανία, η εικόνα με τα ...

Η Λουβάνα Δίσκοι γιορτάζει την Record Store Day

Η Λουβάνα Δίσκοι συμμετέχει με τον δικό της τρόπο στον θεσμό Record Store Day, ...

29ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου | Τα αποτελέσματα

Με την φιλοξενία των πέντε παραγωγών που διακρίθηκαν κατά το 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού ...

X