Χάρης Βαρνάβας

Ποιος είσαι;

Κατάγομαι από τη Λάρνακα, και τα τελευταία χρόνια κατοικώ στη Λευκωσία. Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να επεξεργάζεται αντικείμενα και να προσπαθεί να φτιάχνει χώρους. Λατρεύω την τέχνη, γιατί είναι ένας τρόπος έκφρασης και σαν παιδί, δεν σου υποβάλλονται όρια.Σπούδασα αρχιτεκτονική γιατί μου άρεσε η αντίληψη και ο τρόπος χρήσης του χώρου – όπου οι άνθρωποι τον ζουν, οι υφές τις οποίες νιώθεις από τα υλικά, η αισθητική που του δίνεις, η πρακτική εφαρμογή για να γίνει κάτι εφικτό στην πραγματικότητα. Το 2015 αποφοίτησα με την καινοτόμα διπλωματική εργασία ‘CryptoForm Space’, για τη μετατροπή του δισδιάστατου σε τρισδιάστατο κατά τη δημιουργία της αρχιτεκτονικής.

Τι κάνεις;

Επιστρέφοντας από το Λονδίνο συνεργάστηκα με τους draftworks*architects πάνω σε ένα διαγωνισμό για ένα δημοτικό σχολείο στη Λουκέρνη. Έπειτα δούλεψα στο The Cyprus Institute κυρίως ως ‘Visual Designer’, σε ερευνητικά προγράμματα, εικονική πραγματικότητα, ψηφιακές τεχνολογίες και διαδραστικές πλατφόρμες. Πλέον ασχολούμαι με δικά μου έργα. Έχω ήδη ξεκινήσει τα σχέδια ενός καφενείου και έχω τελειώσει με το τρισδιάστατο μοντέλο, την επιμέλεια τοποθέτησης των αντικειμένων αλλά και του χώρου μιας έκθεσης η οποία περιλαμβάνεται στο Πάφος2017. Ερεθίσματά μου ο χώρος, τα αντικείμενα, το φως, οι υφές, τα χρώματα και πολλά άλλα. Πιστεύω ότι οι αρχιτέκτονες είναι «συνολικά όντα» διότι συνδυάζουν τις τέχνες με τις επιστήμες, τη γνώση και την τεχνολογία.

Τι θέλεις;

Στόχος μου είναι να προσθέσω πολλά στις γνώσεις μου και να δώσω ακόμη περισσότερα στην ανθρωπότητα και στον χώρο του επαγγέλματός μου, με στοχασμό πάνω στη χωρητική αντίληψη, τις πολλαπλές κλίμακες που μας περιβάλλουν, τον ανθρώπινο νου, τις αισθήσεις, τη χρησιμότητα χώρου, την αισθητική, την τέχνη, την αρχιτεκτονική…Συχνά οι αρχιτέκτονες υποτιμούνται και δεν εκτιμούνται από μερίδα ατόμων στο νησί μας. Ελπίζω κάποτε αυτό να αλλάξει και να υπάρξει περισσότερη καλλιέργεια στα αντικείμενα των τεχνών, της καλαισθησίας και της αρχιτεκτονικής. Σαν δημιουργός θέλω να συνεχίσω να κρατάω τις ισορροπίες αυτού που κάνω και αγαπώ, μεταξύ δουλειάς και χόμπι. Θα ήθελα να ζω σε ένα κόσμο αρμονίας, με θετική σκέψη και δημιουργία.

You May Also Like

Γιώργος Ευαγόρου

Πού είσαι; Αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκομαι στην Κύπρο. Μετά από έξι χρόνια στη ...

Black Anis

Οι Black Anis ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του Φέγγαρου   Ποιοι είστε; Είμαστε ...

Σαντούτο

Oι Σαντούτο μας καλούν να συν-κινηθούμε στα ηχοχρώματά τους Ποιοι είστε; Είμαστε οι Σαντούτο! ...

Σταύρη Φράγκου

Η Σταύρη Φράγκου σχεδιάζει και μοναδικά κομμάτια, και για το μέλλον Τι σχεδιάζεις; Σχεδιάζω ...

Μαρίνα Καρατσιόλη

H Μαρίνα Καρατσιόλη κινείται εικαστικά ανάμεσα στο πραγματικό και το νοητό Τι παρουσιάζεις; Έχοντας ...

Sound of Thieves

Οι Sound of Thieves διασκευάζουν, γράφουν δική τους μουσική και λουπάρουν Ποιοι είστε και ...

X