Ένα περήφανο γιουχάισμα

Δεν συγκινήθηκε και κανείς ιδιαίτερα όταν άρχισαν τα γιουχαΐσματα κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου στο Pride. Αν μη τι άλλο το γιουχάισμα ακουγόταν καθολικό ή τουλάχιστον… διά βοής πλειοψηφία και όχι μόνο μιας μειοψηφίας. Κι ας την είδε ο Νικόλας την αποδοκιμασία του κόσμου ως αποδοκιμασία για το Κυπριακό, δεν γιουχάισαν και τόσοι τον Λιλλήκα. Κανένας δεν γιουχάισε την εκπρόσωπο της ΕΔΕΚ, για παράδειγμα.

“Τι εννοούν να μεν μπλέκουμε την πολιτική στη συζήτηση για τα δικαιώματα;” έλεγε εκνευρισμένη μια κοπέλα μετά την πορεία, την ώρα της μπίρας και του πάρτι στο πάρκο. “Έννεν πολιτική το Pride; Που πότε εγίνηκε εκδήλωση με ομιλίες τζαι χορηγούς και επίτιμους που εν μπορούμε να διαφωνούμε μαζί τους γιατί εκάμαν μας τη χάρη τζαι ήρταν;”

Οι νεαροί, μεγάλοι, στρέιτ, γκέι, απροσδιόριστοι που ήταν εκεί στην πορεία είχαν κάνει μια πολιτική επιλογή, είχαν με την παρουσία τους, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κάτι να πουν για τα δικαιώματα μιας ομάδας πολιτών που έμεναν για δεκαετίες εκτός και σε μεγάλο βαθμό ακόμα παραμένουν. “Πιστεύκεις το; Είπα του έλα τζαι λαλεί μου εν μπορεί γιατί εννά έσιει κάμερες τζαι εννά φανεί” έλεγε κάποιος άλλος στα 30φεύγα στην παρέα του. Και ο φίλος του 30φεύγα είχε κάνει μια πολιτική επιλογή – είχε επιλέξει να μην πάρει θέση στο θέμα απέχοντας από αυτό.

“Έτο διαφωνούν γιατί ποττέ εν τους άρεσκε ότι έχουν ειδική θέση τζαι ομιλίες οι πολιτικοί που εννά έρτουν. Ξέρω κάποιους που τζαμαί που εξεκινήσαν να γιουχαΐζουν τζαι σιγά να μέννεν μόνον το Κυπριακό” έλεγε κάποιος άλλος.

Κάθε χρόνο η δυσφορία για την παρουσία πολιτικών, είτε είχαν θετικό ρόλο στην προσπάθεια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ είτε όχι, αυξάνεται, όσο αυξάνεται και η ειδική μεταχείριση των “επισήμων”. Η πολιτικοποίηση δεν είναι κακό πράγμα – θέλουμε ο κόσμος να έχει πολιτικό κριτήριο. Απλώς όταν αυτό δεν μας αρέσει, ξαφνικά γίνεται κακή πολιτικοποίηση…

Μην φοβάστε όμως. Παρά τις νουθεσίες από… καθέδρας στη σκηνή του Pride, αυτό παραμένει πολιτικό γεγονός. Και η “χάρη” που κάνουν οι πολιτικοί στους ΛΟΑΤΙ να παραστούν δεν τους δίνει, και ούτε θα τους δώσει, λευκή επιταγή και αυτόματες ψήφους.

You May Also Like

Η πούγκα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Δεν ανακαλύψαμε τώρα τη διαφθορά. Άρα, γιατί τώρα αντιδρούμε [όσο ...

Ιπτάμενη διαφώτιση

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ο ταξιδιώτης μπήκε στην πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών σε συνεργασία ...

Τυφλοί προς το μέλλον

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Έχουμε μια αδυναμία στην Κύπρο. Μάθαμε σε επίπεδο πολιτικής [με ...

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κοίτα, κυρία Ελίτα μου, είμαι αρκετά ανοιχτός στο να πειστώ ...

Δύσκολες μέρες

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Είναι εβδομάδες σαν αυτές που δεν βρίσκεις νόημα σε ό,τι ...

#UnitedByWhat

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πέντε χρόνια πριν, διαδηλωτές και ακτιβιστές του κινήματος Occupy Buffer ...

X