Επτά Επί Θήβας στο Κούριο

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του περσινού καλοκαιριού στην Ελλάδα, ταξιδεύει στην Κύπρο για δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Ο λόγος για την αισχύλεια πολιτική τραγωδία “Επτά Επί Θήβας”, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ο Γιάννης Στάνκογλου κρατά τον ρόλο του Ετεοκλή, ενός από τους δύο γιους του Οιδίποδα και μοναχικού κεντρικού ήρωα της τραγωδίας του Αισχύλου, καθώς ενώ η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας, ο ίδιος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση σε μια μάχη με αντίπαλο τον ίδιο τον αδελφό του.
Η περσινή επιτυχία της παραγωγής του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο ήταν τέτοια που η ίδια παραγωγή άνοιξε φέτος, στις 30 Ιουνίου, την αυλαία των Επιδαύριων στο αργολικό θέατρο. Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος σε μια χρονική συγκυρία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα, καθώς το συγκεκριμένο ανέβασμα ερευνά πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης συμβαδίζει με την ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι παρά τον φόβο, την ανασφάλεια, την απελπισία.

+ Την Τετάρτη και Πέμπτη 12 και 13 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στις 21:00. Πληροφορίες τηλ. 70002414. Εισιτήρια προς 10 και 5 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι).

You May Also Like

To θαυμαστό νησί και οι σύγχρονοί του καλλιτέχνες

Ίσως η πιο πλήρης χαρτογράφηση της σύγχρονης κυπριακής εικαστικής σκηνής έχει μόλις κυκλοφορήσει σε ...

Σέλμα

Ο Μπομπ Άντελμαν τράβηξε αυτή τη φωτογραφία τον Μάρτιο 1965. Ήταν ο μήνας και ...

Λούτσιο Ντάλα

“Μάρτιο ήρθε, Μάρτιο έφυγε”. Η επανάληψη της συνθήκης γέννησης και θανάτου του Λούτσιο Ντάλα ...

Η Memory Miss έφτασε στο Γκαράζ

Το τεράστιο γλυπτό της Memory Miss, έργο της Μαρίας Λοϊζίδου από το 2014, έφτασε ...

The Berengaria Project

Εικαστικοί, συγγραφείς, γραφίστες, σχεδιαστές, ακόμη και ψυχολόγοι και σεφ συμμετέχουν στο The Berengaria Project, ...

Κάννες 2011

15.5.2011 «Κάννες» δεν είναι μόνο το κόκκινο χαλί. Είναι και η χρυσή άμμος της ...

X