Στέφανος Κουρατζής

Πρώτες μέρες Απριλίου 2012 και η μέρα ξεκινά νωρίς ενώ τα στοιχεία, φυσικά και τεχνητά που συνθέτουν τον περιβάλλοντα χώρο, δίνουν αντανακλαστικά το έναυσμα για την απαρχή μιας μεγαλύτερης μελέτης-σπουδής ανάμεσα στον άνθρωπο και τα έργα αυτού, στο τοπίο από το οποίο ζει, αλλάζει, αλλοιώνει ή ακόμα και μετουσιώνει. Σημεία, κομμάτια, αισθήσεις που έχουν από πολλούς ξεχαστεί και χαθεί στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ακόμα και η ματιά που κουράστηκε, ξεχάστηκε, ή πιο τραγικά χάθηκε και σκεπάστηκε από το εφήμερο, ξαφνικά γεμίζει εικόνες που περιμένουν να αποτυπωθούν, να γραφτούν με φως. Τόσο απλά, νομοτελειακά, όλα γίνονται χωρίς σκέψη. Η μόνη έγνοια είναι να προλάβεις να δεις όλες τις εικόνες που ξεπηδούν μπροστά σου. Μα χωρίς άγχος. Απλά μια λήψη, ένα κλικ. Και όλα όσα έμαθες, διάβασες, ξέρεις, είναι δικά σου. Κατακτημένα.

Ημ. γέννησης: 07 Μαρτίου 1975

Σπουδές: Focus, School of Art Photography, Video and new Technologies (Αθήνα) και παρακολούθηση διαφόρων σεμιναρίων στο εξωτερικό.

Επιρροές: Δεν υπάρχουν στατικές επιρροές αλλά πολυεπίπεδα ερεθίσματα, μικρά ή μεγάλα, που δίνουν την αφορμή για αναζήτηση, κυρίως εσωτερική, του επόμενου βήματος και σπάνε τις νόρμες των κανόνων που μαθαίνει κανείς διαβάζοντας ή μελετώντας τους μεγάλους κλασικούς φωτογράφους.

High point: Η ηθική ικανοποίηση ότι κάθε στιγμή προσπαθώ να ξεπεράσω τους δάσκαλούς μου αλλά και να φτάσω σε εκείνο το επίπεδο που απαιτώ από μένα, πέρα από τα όποια βραβεία ή διακρίσεις που έχουν κερδηθεί.

Low point: Η αυστηρή προσωπική φωτογραφική κριτική που κάποιες φορές γίνεται τροχοπέδη.

Tip: Σήκωσε τη μηχανή και άκουσε το κλικ όταν βρεις τη δικιά σου ισορροπία και αλήθεια ανάμεσα στο φως και τη σκιά.

You May Also Like

Audrey Αναξαγόρου

Έβγαλα τη συγκεκριμένη φωτογραφία το 2007, που ήταν η πρώτη φορά που έδειχνα δουλειά ...

Φώτο Ρούλα

Το κορίτσι της φωτογραφίας ήταν ένα από τα πολλά πορτρέτα που έβγαλα στο στούντιό ...

Μιχάλης Ιωάννου

Η φωτογραφία αυτή λήφθηκε τον Μάη του 2007 στο 10ο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σύγχρονου χορού ...

Νίκη Ζάνη

Βομβάη, Ινδία 2010 Φωτογραφία τραβηγμένη μέσα από το ταξί, φεύγοντας από τη Βομβάη το ...

Logan Bellew

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κύπρο, το 2011, δούλευα ως φωτογράφος για τις ...

Αντζελίνα Δημοσθένους

Συζητούσα με έναn φίλο φωτογράφο τις προάλλες για το αν είναι προτιμότερο να φωτογραφίζω ...

X