Συναυλιακός «Δον Κιχώτης» για παιδιά

Μια εκπαιδευτική συναυλία εμπνευσμένη από τον διάσημο «Δον Κιχώτη» παρουσιάζει το φεστιβάλ τεχνών Faneromeni17, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου

Με έμπνευση από τη «Σουίτα Δον Κιχώτης» του συνθέτη Georg Philipp Telemann για έγχορδα και τσέμπαλο και βεβαίως από το θρυλικό μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, το φεστιβάλ Faneromeni 17 παρουσιάζει μια εκπαιδευτική συναυλία που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, χωρίς ο ηλικιακός περιορισμός να είναι αυστηρός.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Η πρωτοτυπία της παράστασης, που έφτιαξε ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace, βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μπαρόκ εποχής, το οποίο παρουσιάζεται με μια σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας την αφήγηση ως ένα μέσο προσέγγισης του νεαρού κοινού σε συνάρτηση με την απόδοση της ιστορίας μέσα από τον σύγχρονο χορό και τις σύγχρονες τεχνοτροπίες.

Πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση -μιας και το νεαρό κοινό εμπλέκεται στο δημιουργικό κομμάτι- η οποία αποδίδει την ιστορία του Δον Κιχώτη χρησιμοποιώντας τη μουσική του Τέλεμαν, τα κείμενα της Μαγδαλένας Ζήρα, την αφήγηση της ηθοποιού Λήδας Καραγιάννη, τις χορογραφίες των Βίκη Κάλλα και Παναγιώτη Τοφή, τις ερμηνείες των Άντρης Χατζηανδρέου, Κώστα Δεμιρτζόγλου, Βίκης Χατζηανδρέου, Νικόλα Ευθυμίου, Δώρου Ζήσιμου και Ελεάνας Αντρέου και την καθοδήγηση της μουσικού/εκπαιδεύτριας Νατάσας Χατζηανδρέου.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι κυρίως κινησιολογική, αφού προηγείται της παράστασης σύντομο εργαστήρι με τους χορογράφους/χορευτές οι οποίοι προετοιμάζουν τα παιδιά για την ενεργό εμπλοκή τους σε αυτή.

+ Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:30 στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου [Φανερωμένη 86-90, παλιά Λευκωσία]. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 22128157 και στο event της συναυλίας στο facebook.

Τα βράδια των εκδηλώσεων, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

You May Also Like

Αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ, Charlie Parker, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ μουσικής, Charlie Parker, με το έργο του “Bird with ...

«Elvis All-Star Tribute»: Αφιερωματική συναυλία για τον Έλβις Πρίσλεϊ

Οι τραγουδιστές Εντ Σίραν, Τζένιφερ Λόπεζ και ο ράπερ Post Malone θα συνεργαστούν για ...

Ανακοινώθηκαν οι φετινές παραγωγές του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ

Το Διεθνές φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της ...

Αποκριά με τους Burger Project live streaming από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Σάββατο 13 Μαρτίου, στις 12.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εκπέμπει ...

Εργαστήρι Φωνητικής Ερμηνείας με Μποφίλιου – Καραμουρατίδη

Ενα εργαστήρι φωνητικής ερμηνείας θα δώσουν η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης τον ...

Δράσεις Θεατρικού Καταφυγίου / 07.01.2021 – 15.01.2021

Από το Σεπτέμβρη του 2013, ο ΘΟΚ εγκαθίδρυσε τις δράσεις του Θεατρικού Καταφυγίου, ως ...

X