Συναυλιακός «Δον Κιχώτης» για παιδιά

Μια εκπαιδευτική συναυλία εμπνευσμένη από τον διάσημο «Δον Κιχώτη» παρουσιάζει το φεστιβάλ τεχνών Faneromeni17, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου

Με έμπνευση από τη «Σουίτα Δον Κιχώτης» του συνθέτη Georg Philipp Telemann για έγχορδα και τσέμπαλο και βεβαίως από το θρυλικό μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, το φεστιβάλ Faneromeni 17 παρουσιάζει μια εκπαιδευτική συναυλία που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, χωρίς ο ηλικιακός περιορισμός να είναι αυστηρός.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Η πρωτοτυπία της παράστασης, που έφτιαξε ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace, βασίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο μπαρόκ εποχής, το οποίο παρουσιάζεται με μια σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας την αφήγηση ως ένα μέσο προσέγγισης του νεαρού κοινού σε συνάρτηση με την απόδοση της ιστορίας μέσα από τον σύγχρονο χορό και τις σύγχρονες τεχνοτροπίες.

Πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση -μιας και το νεαρό κοινό εμπλέκεται στο δημιουργικό κομμάτι- η οποία αποδίδει την ιστορία του Δον Κιχώτη χρησιμοποιώντας τη μουσική του Τέλεμαν, τα κείμενα της Μαγδαλένας Ζήρα, την αφήγηση της ηθοποιού Λήδας Καραγιάννη, τις χορογραφίες των Βίκη Κάλλα και Παναγιώτη Τοφή, τις ερμηνείες των Άντρης Χατζηανδρέου, Κώστα Δεμιρτζόγλου, Βίκης Χατζηανδρέου, Νικόλα Ευθυμίου, Δώρου Ζήσιμου και Ελεάνας Αντρέου και την καθοδήγηση της μουσικού/εκπαιδεύτριας Νατάσας Χατζηανδρέου.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι κυρίως κινησιολογική, αφού προηγείται της παράστασης σύντομο εργαστήρι με τους χορογράφους/χορευτές οι οποίοι προετοιμάζουν τα παιδιά για την ενεργό εμπλοκή τους σε αυτή.

+ Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19:30 στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου [Φανερωμένη 86-90, παλιά Λευκωσία]. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 22128157 και στο event της συναυλίας στο facebook.

Τα βράδια των εκδηλώσεων, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

You May Also Like

Θέατρο Ριάλτο – FlashArt2: Το Ελληνικό Πρόσωπο του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος FlashArt 2 του Θεάτρου Ριάλτο, για στήριξη των Κύπριων δημιουργών, ...

Η Eleni Era στην Αξιοθέα

Με την εξαιρετική συναυλία της Eleni Era ξεκίνησε χθες Πέμπτη, το δεύτερο μέρος του ...

ΚΥΠΡΙΑ 2021: Encardia vs Salento new generation

Η παράσταση των Εncardia σε συνεργασία με την Anna Cinzia Villani και την Claudia ...

Ο Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο

ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ 01/11 – Πτήση 1702 08 Κόσοβο / Θέατρο ...

Το AfroBanana Republic Festival επιστρέφει

Το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ AfroBanana Republic Festival επιστρέφει και φέτος στις 20, 21 και 22 ...

Η Αξιοθέα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Από την 1η Σεπτεμβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει μια σειρά εκδηλώσεων ...

X