Arts Embrace

Ποιοι είσαστε;
Ο πολιτιστικός οργανισμός Arts Embrace είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιδιαίτερη ευαισθησία στη στήριξη και προώθηση Κύπριων καλλιτεχνών μέσα από όλες τις μορφές τέχνης. Τα ιδρυτικά του μέλη, δρ Άντρη Χατζηανδρέου [πιάνο], Βίκη Χατζηανδρέου [βιολί] και Νατάσα Χατζηανδρέου [κρουστά], είναι επαγγελματίες μουσικοί με έντονη πολιτιστική δράση και προσφορά στα κοινά.

Τι θέλετε;
Να δημιουργούμε και να ικανοποιούμε το αίσθημα του δικαίου αφήνοντας τη φωνή μας, τη φωνή των καλλιτεχνών αλλά και των πολιτών του τόπου, να ακουστεί μέσα από μια τέχνη επαναστατική. Η τρέλα και η ουτοπία που κρύβονται μέσα στη διεκδίκηση της δικαιοσύνης και της δικαίωσης, αποτελούν θεμέλιο της κληρονομιάς που επιδιώκει να περάσει ο οργανισμός μας στον Κύπριο πολίτη. Η αναζήτηση της δικαιοσύνης και η αστείρευτη ανάγκη για αλλαγή της πορείας του κόσμου είναι εξαιρετικής σημασίας στις μέρες μας, άκρως απαραίτητη στη διασφάλιση της ουσιαστικής εμπλοκής των πολιτών, στα των πολιτών. Έτσι, πέρα από τα ποιοτικά κριτήρια που λαμβάνονται πάντοτε υπόψη στη δημιουργία των καλλιτεχνικών παραγωγών μας, οι επιλογές μας επηρεάζονται και από τις ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις αλλά και από τα μηνύματα που θέλει να στείλει ο οργανισμός μας με το έργο του, η παρακαταθήκη που θέλει να αφήσει.

Τι κάνετε;
Διοργανώνουμε συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια και masterclasses. Θεσμοθετήσαμε το μοναδικό στο είδος του ετήσιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής για Νέους στην Κύπρο.
Μετατρέπουμε τη μουσική, τον χορό, το θέατρο, σε εργαλεία, σε δύναμη, σε φωνή που ακούγεται μέσα από τις παραστάσεις μας. Για εμάς η τέχνη είναι έννοιες και απόψεις επαναστατικά δομημένες – είναι βιώματα, αγώνες, αντιστάσεις, αντοχές προσωπικές, συναισθηματικές, ιδεολογικές, ηθικές, ακόμα και σωματικές. Έχοντας έτσι ως θεμελιώδη αρχή ότι η ανάγκη για δημιουργική έκφραση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της ανθρώπινης φύσης, ο Arts Embrace προάγει τη φιλοσοφία ότι οι τέχνες είναι ένα από τα βασικότερα και ουσιαστικότερα μέσα καλλιέργειας ενεργών πολιτών εντός και εκτός των συνόρων τους.

You May Also Like

Το Sinafi Trio στην Κύπρο

Για συναυλίες στην Κύπρο φτάνει από την Ελλάδα το Sinafi Trio. Πρόκειται για ένα ...

Ο Κώστας Χατζής τραγουδά για τον ΠΑΣΥΚΑΦ

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός έρχεται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30, ενισχύοντας τον σύνδεσμο ...

Φάνη Αγησιλάου

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Φάνη Αγησιλάου και είμαι εικαστικός. Έχω σπουδάσει Καλές Τέχνες στο όμορφο ...

«Ο Ρουτύλος και οι Πελάγιες Νύμφες»: παραμύθι με άρπες

Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, το πρωτότυπο μουσικό παραμύθι ...

Bazooka: «Αγαπάμε τα live όσο λίγα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Γεωργίου* Ενα από τα πιο δραστήρια και θορυβώδη σχήματα της ελληνικής underground σκηνής ...

«Beaming Light» από τον Freedom Candlemaker

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Μία ηχητική εξέλιξη της προϋπάρχουσας δουλειάς του χαρακτηρίζει το νέο ...

X