Dubitanda | Όλα υπό αίρεση στο Θέατρο Αποθήκες

Δημήτρης Παπαϊωάννου, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ευριπίδης Λασκαρίδης και άλλοι έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα δώσουν το «παρών» τους στο Θέατρο Αποθήκες του ΘΟΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος Dubitanda

Με μια νέα δράση που αποτελεί και ένα από τα «στοιχήματα» του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΘΟΚ, Σάββα Κυριακίδη, ξεκινά ο Οργανισμός τη θεατρική σεζόν 2017-18.

Ο λόγος για την παρέμβαση στον χώρο του θεάτρου Αποθήκες, στα Λατσιά, που δόθηκαν σε δύο ταλαντούχους δημιουργούς -τον Στέφανο Δρουσιώτη και τον Παναγιώτη Λάρκου- για να τον μετατρέψουν σε ένα «συνεχές πεδίο καλλιτεχνικής δραστηριότητας».

«Εκτιμούμε ότι η δουλειά και η σκέψη των δύο αυτών δημιουργών μπορούν να δώσουν ώθηση και να ανανεώσουν το κοινό μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για τη σεζόν 2017-18. Επισήμανε, μάλιστα, πως σχεδόν δόθηκε “carte blanche” κατά την έκφραση του ιδίου. Λευκή, δηλαδή, επιταγή στους Λάρκου – Δρουσιώτη για να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς.

Το α’ τρίμηνο δράσεων στον χώρο Αποθήκες ανέλαβε ο Στέφανος Δρουσιώτης, μουσικός και σκηνοθέτης, που έδωσε στην καλλιτεχνική του πρόταση το όνομα Dubitanda [τα προς αμφισβήτηση, από το λατινικό dubitare που θα πει «αμφιβάλλω»].

Από Δημήτρη Παπαϊωάννου μέχρι Τερζόπουλο

Η «διαφημιστική εκστρατεία» έχει ήδη ξεκινήσει διαδικτυακά, δίνοντας μια εικόνα του τι θα δούμε το τρίμηνο Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2017. Το πλήρες πρόγραμμα δράσεων του Dubitanda θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιό του θα δούμε -τον Δεκέμβριο- στο θέατρο Αποθήκες τον σπουδαίο χορογράφο/χορευτή/σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τον οποίο συνεργάζεται ο Δρουσιώτης από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη κυρίως. Θα δούμε επίσης τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο [δες Τρωάδες] τον Οκτώβριο, τον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό τον Νοέμβριο, τη σόλο χορευτική περφόρμανς O Ήρωας, της Σοφίας Μαυραγάνη τον Νοέμβριο, την παράσταση Relic του Ευριπίδη Λασκαρίδη τον Οκτώβριο.

Με το Dubitanda, ο Στέφανος Δρουσιώτης με μια δυνατή καλλιτεχνική ομάδα [αποτελούμενη από τους Μαρίνα Αργυρίδου, Άρη Καλλέργη, Αλεξάνδρα Ματθαίου, Γιώργο Πούλιο και Μαρίνο Χαραλάμπους] εισέρχονται στον χώρο των Αποθηκών και προτείνουν ένα πρόγραμμα δράσεων: μικρό θεατρικό φεστιβάλ με φιλοξενίες παραστάσεων από το εξωτερικό, 2 πλατφόρμες νέων δημιουργών, 3 νέα μικρά έργα σε σκηνοθεσία του ιδίου του Δρουσιώτη, συναντήσεις του κοινού με σημαντικούς θεατρικούς σκηνοθέτες, προβολές παραστάσεων [μεταδραματικού θεάτρου] που διαμόρφωσαν το σύγχρονο θεατρικό τοπίο κ.ά.

Το πλήρες πρόγραμμα του Dubitanda θα ανακοινωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2017. Μοιάζει, πάντως, ήδη πολυ-αναμενόμενο και το στοίχημα του νέου διευθυντή είναι μάλλον κερδισμένο.

Το β’ τρίμηνο δράσεων έχει τίτλο «Το σαλόνι των ξένων» και θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο σε καλλιτεχνική επιμέλεια Παναγιώτη Λάρκου.

You May Also Like

“Ο θίασος του William Shakespeare παρουσιάζει…” στο Θέατρο Ένα

  Πρεμιέρα με έργο του Καταλανού θεατρικού συγγραφέα, του Manuel Tamayo y Baus,  το ...

Αθηνά Κάσιου – Μαγδαλένα Ζήρα: Βήμα στις Γυναίκες

Την περασμένη εβδομάδα, οι σκηνοθέτριες θεάτρου Μαγδαλένα Ζήρα και Αθηνά Κάσιου ανακοίνωσαν τη «ΣΕΖΟΝ», ...

«Το ευχαριστημένο» στο Θέατρο Ριάλτο

Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που ανεβάζει το αθηναϊκό «Θέατρο Πορεία» σε σκηνοθεσία ...

Επικοινωνία στα όρια

Στη νέα παραγωγή της Fresh Target Theatre η Μαρία Βαρνακκίδου κάνει διάλειμμα από το ...

«Το Καστρόκουτο»: διαδραστική παράσταση-παιχνίδι για παιδιά

H θεατρική ομάδα Ειδεκανού καλεί τα παιδιά σε μία διαφορετική, διαδραστική παράσταση-παιχνίδι, παρέα με ...

«Αμικέκο»: παράσταση κουκλοθεάτρου στη Λεμεσό

Υπάρχει μια γλώσσα κοινή, η Εσπεράντο, και σ’ αυτή τη διαπολιτισμική γλώσσα, Αmikeco σημαίνει ...

X