«Θέατρο για τη διεκδίκηση» από την Ομάδα Φωταγωγός

Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά κύκλος εργαστηρίων από την ομάδα Θέατρο Φωταγωγός μέχρι και το τέλος του 2017 όπου το θέατρο γίνεται μέσο και εργαλείο για την ενσυναίσθηση, την ευτυχία, την ισότητα, το περιβάλλον, την ειρήνη και την απελευθέρωση

Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά κύκλος εργαστηρίων με γενικό τίτλο «Θέατρο για τη διεκδίκηση». Πρόκειται για έξι αυτόνομα εργαστήρια από ισάριθμους προσοντούχους και έμπειρους εμψυχωτές, τα οποία συνδέουν το θέατρο με έναν στόχο κάθε φορά που αφορά τη διεκδίκηση, σε σχέση με την κοινωνική ευαισθησία αλλά και με την προσωπική εξέλιξη: το θέατρο γίνεται μέσο και εργαλείο για την ενσυναίσθηση, την ευτυχία, την ισότητα, το περιβάλλον, την ειρήνη και την απελευθέρωση.

Τα εργαστήρια, που θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο, θα έχουν διάρκεια τριών [3] ωρών το καθένα και θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της Ομάδας Φωταγωγός. Τo κόστος συμμετοχής είναι 15€ για κάθε εργαστήρι και θα δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εργαστήρι σωματικής έκφρασης

Η επόμενη δράση της ομάδας είναι το εργαστήρι Σωματικής Έκφρασης με τη φιλοξενούμενή μας από την Αθήνα Σουζάνα Αβιγαδόρ, διάρκειας τεσσάρων [4] ωρών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 25€.

Πρώτη θεατρική παραγωγή

Στο μεταξύ, η Ομάδα Φωταγωγός ετοιμάζει την πρώτη της θεατρική παραγωγή που θα παρουσιάσει τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017. Πρόκειται για τον μονόλογο Η Καίτε Κόλλβιτς παρουσιάζει μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης, ένα έργο της Έλενας Πέγκα, με ηρωίδα τη Γερμανίδα γλύπτρια και χαράκτρια του τίτλου. Τον ρόλο κρατά η Λένια Σορόκου. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Point Centre for Contemporary Art.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Άντρης Χ. Κωνσταντίνου, θα έχει τη μορφή αναλογίου.

Τον σκηνικό χώρο και τις προβολές θα επιμεληθεί ο εικαστικός καλλιτέχνης Παναγιώτης Μιχαήλ. Η παραγωγή θα περιοδεύσει ακολούθως στους εξής χώρους τέχνης: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα, Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας. Θα παρουσιαστεί επίσης σε άλλες πόλεις. Αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν αργότερα.

Τα εργαστήρια για το «Θέατρο για τη διεκδίκηση»

  1. Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 17.30-20.30: «Θέατρο για την ενσυναίσθηση και τη διαπολιτισμικότητα» με την Άντρη Χ. Κωνσταντίνου,
  2. Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, 15.30-18.30: «Θέατρο για την ευτυχία» με την Ελένη Μιχαήλ,
  3. Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, 17.30-20.30: «Θέατρο για την ισότητα: Σπάζοντας τα καλούπια των στερεοτύπων» με τη Στάλω Λέστα,
  4. Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 17.30-20.30: «Θέατρο για το περιβάλλον» με τη Ζωή Καβαλτζή,
  5. Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 17.30-20.30: «Θέατρο για την ειρήνη» με την Ηλιάνα Πετρίδου και
  6. Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 15.30-18.30: «Θέατρο για την απελευθέρωση» με τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.

+Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση omada.fotagogos@gmail.com. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον χώρο της Ομάδας Φωταγωγός: Σμύρνης 1, Καϊμακλί, Λευκωσία 1026. Tηλέφωνο επικοινωνίας: 95716015.

Η Ομάδα Φωταγωγός είναι σωματείο που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και τις δράσεις της για το 2017 στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Περαιτέρω πληροφορίες και διαρκής ενημέρωση για τα εργαστήρια και όλες τις δραστηριότητες της ομάδας είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://www.facebook.com/omada.fotagogos/.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από το Εργαστήρι δραματοθεραπείας «Μικρό ταξίδι στον εαυτό με τον Βαγγέλη Μίχα» που οργάνωσε η Ομάδα Φωταγωγός τον περασμένο Μάιο.

You May Also Like

«Ορφανά» από το Θέατρο ΑντίΛογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το βραβευμένο έργο του του Ιρλανδού πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Ντένις Κέλλυ ...

Εργαστήρια της Τετάρτης στον ΘΟΚ

  «Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα». – Sydney J. Harris Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ εύχεται ...

Οι «Φωνές» στο Θέατρο Δέντρο

Οι «Φωνές» του Άλαν Μπένετ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, Παναγιώτη Λάρκου και Αλεξίας Παπαλαζάρου, ...

Αχαρνής: «Ύμνος στην ειρήνη και τη δημοκρατία»

Μετά από έντεκα χρόνια οι δρόμοι τους ξανασυναντιούνται για τις ανάγκες του ΘΟΚ, και ...

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» από τη θεατρική ομάδα Άδωνη Ιδαλίου

Η θεατρική ομάδα Άδωνη Ιδαλίου, λαμβάνει μέρος στο 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ...

Νέες ημερομηνίες για το «Σάββατο του Λαζάρου»

Η παράσταση «Σάββατο του Λαζάρου» σε σκηνοθεσία Έλενας Αγαθοκλέους από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ...

X