Η θεατρική σεζόν στο Σατιρικό Θέατρο

Στέλιος Καυκαρίδης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Γιασάρ Ερσόι, Μαρία Κυριάκου και Μαριάννα Καυκαρίδη σκηνοθετούν τα έργα της Κεντρικής Σκηνής του Σατιρικού Θεάτρου

Με το κλασικό έργο του ‘Αρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη γέφυρα» θα ανοίξει η νέα σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.

Η θεατρική περίοδος ξεκίνησε ήδη στην Παιδική Σκηνή με τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Ωστόσο έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας μέχρι την επόμενη παραγωγή του Σατιρικού, καθώς η πρεμιέρα του «Ψηλά από τη γέφυρα» προγραμματίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου.

Πολιτικός λόγος, δικοινοτισμός αλλά και ένα -κάποιο- άνοιγμα χαρακτηρίζουν τη σεζόν για το θέατρο που έχει την έδρα του στην Αγλαντζιά και που εκτιμάται για την αποκεντρωτική του δράση, καθώς είναι το θεατρικό σχήμα που δίνει τις περισσότερες παραστάσεις με την καλοκαιρινή του παραγωγή σε ολόκληρη την Κύπρο [φέτος, «Το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο» έδωσε 71 παραστάσεις ενώπιον 35 χιλιάδων θεατών και συνεχίζει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!].

Στην Κεντρική Σκηνή

Με πρώτο έργο το συγκλονιστικό αφήγημα του Μίλερ, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Στέλιος Καυκαρίδης σε σκηνικά και κουστούμια του βραβευμένου Στέφανου Αθηαινίτη, το Σατιρικό θα συνεχίσει με την ελληνική αισθηματική κωμωδία «Ηλέκτρα η Τρίτη», με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ρόλο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Αυτή θα είναι και η πρώτη παραγωγή για το 2018, με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται για τις 13 Ιανουαρίου.

Ακολούθως, η κεντρική θα δοθεί στον γνωστό Τουρκοκύπριο σκηνοθέτη Γιασάρ Ερσόι ο οποίος θα ανεβάσει την αμερικανική πολιτική σάτιρα «Μια άνεργη που γράφει στον πρόεδρο». Στο ρόλο της άνεργης η Χριστίνα Χριστόφια.

Η τέταρτη παραγωγή κινείται σε γνώριμο για το Σατιρικό ύφος: πρόκειται για την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Φούστα Μπλούζα» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και προγραμματίζεται για τον Μάρτιο.

Επίσης, Μάρτιο θα σκηνοθετήσει η βραβευμένη Μαρία Κυριάκου το έργο του Έντουαρτ Μποντ «Οι λυτρωμένοι».

Το καλοκαίρι, το Σατιρικό θα περιοδεύσει με την κυπριακή κωμωδία «Ο Γιαννής τζαι ο Δεσπότης», που υπογράφει ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Τερλικκάς.

Τελευταίο έργο της Κεντρικής Σκηνής για το 2018 (αλλά πρώτο για την επόμενη σεζόν) θα είναι η αντιπολεμική σάτιρα που διασκεύασε και θα σκηνοθετήσει η Ρέινα Εσκενάζυ «Μαλένα». Στον ρόλο της Μαλένας η Πένυ Φοινίρη.

You May Also Like

Νέα παράσταση για το «Επάγγελμα Πόρνη» από το Θέατρο ΑντίΛογος

Το Θέατρο ΑντίΛογος, μετά το σερί των sold out παραστάσεων για την παραγωγή «Επάγγελμα ...

Μία τελευταία παράσταση για την «Άλκηστη»

Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2018, η ...

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ΘΥΜΕΛΗ για το Β’ Εξάμηνο 2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει τις χορηγίες ΘΥΜΕΛΗ για επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές στο δεύτερο ...

Πρόταση στήριξης για τον πολιτισμό από ΥΠΠΑΝ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σήμερα, στο Υπουργείο, ...

«Frida κι άλλο» | Επί σκηνής η ζωή της Φρίντα Κάλο

Τη συναρπαστική ζωή της Φρίντα Κάλο παρουσιάζει επί σκηνής η ομάδα Fly Theatre, που ...

Η Macbeth στο 21ο Pafos Aphrodite Festival

To 21ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει τη δημοφιλή όπερα του Giuseppe Verdi Macbeth σε παραγωγή του Ακαδημαϊκού ...

X