Η θεατρική σεζόν στο Σατιρικό Θέατρο

Στέλιος Καυκαρίδης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Γιασάρ Ερσόι, Μαρία Κυριάκου και Μαριάννα Καυκαρίδη σκηνοθετούν τα έργα της Κεντρικής Σκηνής του Σατιρικού Θεάτρου

Με το κλασικό έργο του ‘Αρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη γέφυρα» θα ανοίξει η νέα σεζόν στην Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου.

Η θεατρική περίοδος ξεκίνησε ήδη στην Παιδική Σκηνή με τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Ωστόσο έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας μέχρι την επόμενη παραγωγή του Σατιρικού, καθώς η πρεμιέρα του «Ψηλά από τη γέφυρα» προγραμματίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου.

Πολιτικός λόγος, δικοινοτισμός αλλά και ένα -κάποιο- άνοιγμα χαρακτηρίζουν τη σεζόν για το θέατρο που έχει την έδρα του στην Αγλαντζιά και που εκτιμάται για την αποκεντρωτική του δράση, καθώς είναι το θεατρικό σχήμα που δίνει τις περισσότερες παραστάσεις με την καλοκαιρινή του παραγωγή σε ολόκληρη την Κύπρο [φέτος, «Το ξύλο βγήκε απ΄ τον παράδεισο» έδωσε 71 παραστάσεις ενώπιον 35 χιλιάδων θεατών και συνεχίζει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου!].

Στην Κεντρική Σκηνή

Με πρώτο έργο το συγκλονιστικό αφήγημα του Μίλερ, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Στέλιος Καυκαρίδης σε σκηνικά και κουστούμια του βραβευμένου Στέφανου Αθηαινίτη, το Σατιρικό θα συνεχίσει με την ελληνική αισθηματική κωμωδία «Ηλέκτρα η Τρίτη», με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ρόλο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη. Αυτή θα είναι και η πρώτη παραγωγή για το 2018, με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται για τις 13 Ιανουαρίου.

Ακολούθως, η κεντρική θα δοθεί στον γνωστό Τουρκοκύπριο σκηνοθέτη Γιασάρ Ερσόι ο οποίος θα ανεβάσει την αμερικανική πολιτική σάτιρα «Μια άνεργη που γράφει στον πρόεδρο». Στο ρόλο της άνεργης η Χριστίνα Χριστόφια.

Η τέταρτη παραγωγή κινείται σε γνώριμο για το Σατιρικό ύφος: πρόκειται για την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Φούστα Μπλούζα» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και προγραμματίζεται για τον Μάρτιο.

Επίσης, Μάρτιο θα σκηνοθετήσει η βραβευμένη Μαρία Κυριάκου το έργο του Έντουαρτ Μποντ «Οι λυτρωμένοι».

Το καλοκαίρι, το Σατιρικό θα περιοδεύσει με την κυπριακή κωμωδία «Ο Γιαννής τζαι ο Δεσπότης», που υπογράφει ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Τερλικκάς.

Τελευταίο έργο της Κεντρικής Σκηνής για το 2018 (αλλά πρώτο για την επόμενη σεζόν) θα είναι η αντιπολεμική σάτιρα που διασκεύασε και θα σκηνοθετήσει η Ρέινα Εσκενάζυ «Μαλένα». Στον ρόλο της Μαλένας η Πένυ Φοινίρη.

You May Also Like

Το Ημερολόγιο ενός Τρελού/Σπιθκιάσιμον edition

Το ημερολόγιο ενός τρελού διανύοντας τον δωδέκατο χρόνο της ζωής και αφορμή το ημιλόκνταουν ...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ | Ανοικοδόμηση επί σκηνής

«Το 2020 ήταν μια δοκιμασία για τον χώρο του κυπριακού θεάτρου τόσο όσον αφορά ...

Θέατρο Ριάλτο FlashArt2: «Περιμένοντας τις ευτυχισμένες μέρες»

Η παράσταση της Δάφνης Μιλτιάδου, βασισμένη στο έργο Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ επιχειρεί ...

Ανακοίνωση του ΘΟΚ για τον θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Παντελή Άντωνα

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Παντελή Άντωνα. Σύσσωμος ο ...

Καίτη Κωνσταντίνου: «Ο θεατής του σήμερα χρειάζεται αλήθεια»

Η νέα παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στάθηκε η αφορμή για τη δεύτερη επίσκεψη ...

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Εσμέ» απόψε και αύριο βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου θα βρίσκεται απόψε 9 και αύριο 10 Ιουλίου η καλοκαρινή ...

X