«Ο πελεκάνος» στην ΕΘΑΛ

Η Λέα Μαλένη σκηνοθετεί στην ΕΘΑΛ το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ με τους τους ηθοποιούς Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ερμίνα Κυριαζή, Αντρέα Φυλακτού και Βασίλη Χαραλάμπους επί σκηνής

Με το κλασικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο πελεκάνος» σηκώνει την αυλαία της θεατρικής σεζόν η ΕΘΑΛ το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Το έργο, που θεωρείται μια σύγχρονη μεταφορά της Ορέστειας και αφορά τα γεγονότα που ακολουθούν μετά τον θάνατο του πατέρα και τον γάμο της κόρης μιας οικογένειας, ανεβαίνει σε μετάφραση της Έρι Κύργια και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και επί σκηνής θα δούμε τους ηθοποιούς Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ερμίνα Κυριαζή, Αντρέα Φυλακτού και Βασίλη Χαραλάμπους να μεταφέρουν το έργο του Στρίντμπεργκ 110 χρόνια μετά τη συγγραφή του.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης του «Πελεκάνου» βρίσκεται ένας πατέρας «δολοφονημένος» από τη μητέρα και ο νεαρός εραστής της, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί την κόρη του σπιτιού. Το φάντασμα του νεκρού πατέρα πλανάται πάνω από το σπίτι. Η αλήθεια αποκαλύπτεται τελικά στον γιο. Τα παιδιά ξυπνούν από τον λήθαργο της πλάνης τους και ζητούν να πάρουν εκδίκηση.

Ο συγγραφέας έγραψε το έργο σαν μια «εκδικητική σονάτα» εναντίον της αγαπημένης του αδελφής ‘Αννας, που τον βασάνισε με την αποτρόπαια συμπεριφορά της στο διάστημα που έμεινε σπίτι του για να τον φροντίσει.

Τα σκηνικά και κοστούμια στην παραγωγή της ΕΘΑΛ υπογράφει η Μαρίζα Παρτζίλη, τους σχεδιασμούς φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης, τη μουσική ο Δημήτρης Ζαχαρίου και την κίνηση η Αριάνα Μαρκουλίδου, η σκηνοθέτις και οι ηθοποιοί της παράστασης.

+ Πρεμιέρα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ και παραστάσεις κάθε Τρίτη & Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30. Πληροφορίες τηλ. 25877827.

You May Also Like

Αναγέλαστα: λογιών λογιών γεναίτζιες επί σκηνής

H νέα παραγωγή της Παραπλεύρως Παραγωγές σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου επιχειρεί μια σκηνική απόδοση ...

Διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου που διακόπηκαν

Με πρωτοβουλία των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας, Λίνας Μενδώνη και Κυριάκου Πιερρακάκη ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ| Φεστιβάλ Buffer Fringe 2020

Το Σπίτι της Συνεργασίας ανακοινώνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 7η διοργάνωση ...

Ένα Έκτακτο Ταμείο Πολιτισμού

Γράφει ο Πάρις Ερωτοκρίτου | Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Fresh Target Theatre Ensemble Καλέσαμε ανθρώπους ...

«Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται»

Για τέσσερις μόνο παραστάσεις  ανεβαίνει το  θεατρικό αναλόγιο «Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται», στις 24, 25, ...

«Στίχοι στους τοίχους» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και «το σαλόνι των ξένων» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ...

X