Στα γόνατα των αμπάλατων

“Εν υπάρχει κανένας νόμος που να αναγκάζει τον οποιονδήποτε γονέα να εμβολιάζει το κοπελλούιν του. Που την άλλη, η φοίτηση στα σχολεία είναι υποχρεωτική τζ’αι το κράτος δεν μπορεί να απαγορεύσει τη φοίτηση σε ένα μωρό, για κανέναν λόγο. Ο παγκύπριος ιατρικός σύλλογος όμως προτρέπει τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους κανονικά”.

Δικαίωμα του κάθε ενός να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του κοπελλουθκιού του αλλά τζ’αι τη ζωή των υπόλοιπων κοπελλουθκιών. Τζ’αι κάτσε εξήγα του παρουσιαστή τζ’αι του γονιού που την είδε επαναστάτης, τι έν’ η ανοσία της αγέλης. Πραγματικά ήρτεν μου να τραβήσω το ράδιο που το αυτοκίνητο τζ’αι να το πετάξω ώσπου φτάνει η κουτάλα μου. Αν εμπορούσα να ξεριζώσω τα αφτιά μου, θα το έκαμνα. Εφτάσαμε στο σημείο να ακούγονται δημόσια τέτοιου είδους παραλογισμοί τζ’αι να το θεωρούμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας, φυσιολογικό, δικαίωμα του κάθε ενός, ελεύθερη έκφραση.

Επέλλανεν ο κόσμος.

Ειλικρινά νιώθω ότι ζω σε ταινία του Terry Gilliam. Ότι σε κάποιο σημείο της ζωής μου εμεταφέρθηκα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου τα πάντα, ακόμα τζ’αι τα πιο λογικά πράματα, τελούν υπό αμφισβήτηση. Σε έναν κόσμο που ούλλα γυρώ μας μπορούν μέσα που ένα κείμενο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα ποστ στο facebook να μεταλλαχτούν σε επικά σατανικές, θεωρίες συνωμοσίας.

Εν αδύνατον για μένα να δεχτώ ότι ζω πλέον στο μάτι ενός τυφώνα, ημιμάθειας, άγνοιας τζ’αι εκνευριστικής αδιαφορίας. Ότι έχουν βήμα να εκφέρουν επιστημονική άποψη πλάσματα που το συνονθύλευμα της γενικής τζ’αι συγκεκριμένης γνώσης τους σε οποιοδήποτε θέμα μπορεί να συνοψιστεί σε ένα πεντάλεπτο βίντεο της Πέπας στο Youtube.

Τζ’αι εν με ενοχλεί το ότι έχουν βήμα, ότι έχουν ένα ελεύθερο μέσο να πουν τη γνώμη τους. Εξαγριώνει με το γεγονός ότι έσιει κόσμο που τους κρώννεται. Που τους επικροτεί, που τους αππώνει.
Μάζες, ανθρώπων που νομίζουν ότι η γνώση έν’ ένα meme στο newsfeed τους. Που θεωρούν ότι όσο πιο πετυχημένα αστεία έσιει μια φωτογραφία, τόσο πιο αλήθκεια εν τζείνο που δηλώνει.
Πλήθη σε μαζική γνωστική ασυμφωνία. Που άμα τα επιχειρήματα δεν ενισχύουν την κοσμοθεωρία τους, απορρίπτουν τα επιχειρήματα, όχι την κοσμοθεωρία τους. Τζ’αι ο πιο εύκολος τρόπος να το κάμουν τούτο;
Ο ξένος δάκτυλος, ο παγκόσμιος συνωμότης, η παγκόσμια σέκτα μασόνων, Εβραιοσιωνιστών, που σκοπός της είναι να μας επιβάλει ότι τα εμβόλια κάμνουν καλό, που μας ψεκάζει τον ουρανό τζ’αι κρύφκει μας την αλήθκεια ότι η γη έν’ επίπεδη.
Εφτάσαμε σε σημείο τα πάντα να είναι υπό αμφισβήτηση. Ακόμα τζ’αι το ότι ο πλανήτης που ζούμε εν σφαίρα τζ’αι γυρίζει γυρώ που τον ήλιο. Κάποιους το ίντερνετ τζ’αι η τεχνολογία αντί να τους πάρει μπροστά, έστρεψέ τους στον Μεσαίωνα.
Εφτάσαμε στην εποχή που αντί να πατούμε σε ώμους γιγάντων, καθούμαστε σε γόνατα αμπάλατων.

You May Also Like

Οι λίστες

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Εγέμωσεν ο τόπος λίστες με ονόματα. Λίστες που έν’ σημαντικές ...

Το τέρτιν της Νίκης [Μέρος 7ο]

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Κοντά στο οδόφραγμα, εγκαταλελειμμένο που τον τζαιρό των φασαριών του ...

Μέρα 3η

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Αγαπητή Ρέα, Τον πρώτο τζαιρό στη φυλακή εδυσκολεύκουμουν να ξεχωρίσω ...

Στερεότυπα καλαμαράες

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου – Τα κοπελλούθκια τούτες τες μέρες έν’ όπως τα καθυστερημένα. ...

Ο χάκερ

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Κατά τες 2 το πρωί, άνοιξε την πόρτα του γραφείου ...

Θέκλα

Γράφει ο Σταυρίνος Κυριάκου Στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου. Μια χαλασμένη διπλή φλορέντζα αναβόσβηνε ...

X