Ένα έργο-αφιέρωμα στο βωβό κινηματογράφο παρουσιάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η ομάδα Dromocósmicas, στις 14 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και το ευρύτερο κοινό, το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου συνεργάζεται με τους Dromocósmicas που θα παρουσιάσουν στην ανοιχτή πλατεία της Πανεπιστημιούπολης το έργο Vagor & Bellavita.

Η ομάδα, την οποία αποτελούν ο Byron Skouris και η Camilla Bombardini, χρησιμοποιεί στοιχεία από το θέατρο-τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν για να αφηγηθεί ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και για τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Η παράσταση λόγω της τεχνικής του βωβού κινηματογράφου, είναι ελκυστική για άτομα όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων.

Vagor & Bellavita

Η Μπελλαβίτα ζει κάτω από μια γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά, το ραδιόφων που την ξυπνάει, τη φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και τη βοηθά να αποκοιμηθεί. Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της. Ένας επισκέπτης, ο Βάγκορ, περιπλανώμενος ταξιδιώτης, έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Οι δυο τους μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως, «ονειρεύονται» κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή…

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Camilla Bombardini  – Byron Skouris

Παίζουν: Camilla Bombardini  – Byron Skouris

Κοστούμια: Camilla Bombardini

Σκηνικά: Camilla Bombardini –  Byron Skouris

Μουσική επιμέλεια: Άγγελος Μπουρνάς

Παραγωγή: Dromocósmicas

Οι Dromocósmicas είναι ένας πλανόδιος θίασος που δημιουργήθηκε το 2009 από τους Byron Skouris και Camilla Bombardini. Στόχος της ομάδας είναι κάνει γνωστό το θέατρο δρόμου ως φορέα πολιτισμού και τρόπου ζωής. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε μία διαρκή έρευνα και αναζήτηση τεχνικών που αφορούν στην τέχνη των κλόουν και την Commedia dell’ Arte. Έχουν υπάρξει εισηγητές βιωματικών σεμιναρίων σε διάφορες χώρες του κόσμου, με θέματα σχετικά με το θέατρο δρόμου, την Commedia dell’Arte, το σωματικό θέατρο και το θέατρο-τσίρκο για παιδιά.

Παρουσιάζουν δουλειά τους σε φεστιβάλ, θέατρα, πολιτιστικά κέντρα, εργαστήρια σπουδών, δρόμους, πάρκα, πλατείες, κατασκηνώσεις και σχολεία. Από το 2013 έδρα της ομάδας είναι η Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν στην παιδική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Οι τρεις σωματοφύλακες» σε σκηνοθεσία του Γ. Βούρου, ενώ παράλληλα συνεργάστηκαν με το θεατρικό εργαστήρι «Ντουέντε» και την ONG «Σχεδία στην πόλη» με σεμινάρια θεάτρου, κλόουν, ξυλοπόδαρα για μικρούς και μεγάλους. Οι Dromocósmicas έχουν ανεβάσει τις παραστάσεις: «La Tempestina», 2009 (θέατρο δρόμου) «Muamba» 2010 (κλόουν show) «Vagor e Bellavita» 2011 (παιδικό θέατρο). Οι Dromocósmicas έχουν βραβευτεί με:

  • 2015 Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους της 80ης ΔΕΘ – HELEXPO (Δεύτερο Βραβείο με την παράσταση «Vagor & Bellavita)
  • 2013 Funarte Artes na Rua ( Κρατικό βραβείο για της τέχνες του δρόμου, Βραζιλία),
  • 2012 Arte Retirante- Banco do nordeste do Brasil (Βραβείο για την περιπλανώμενη τέχνη).

Στις 14 Οκτωβρίου 2017, στις 16:30, στην ανοικτή πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1 , Αγλαντζιά). Κρατήσεις: www.ucy.ac.cy/alumnisys Πληροφορίες: 22894356

 

You May Also Like

Δήμος Λευκωσίας: Νύχτες Καλοκαιριού 2021

Οι Νύχτες Καλοκαιριού 2021 που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λευκωσίας, θα μας συντροφεύουν ...

«Το Κέλυφος» συστήνεται στα άτομα με οπτική αναπηρία

Μια διαφορετική θεατρική εμπειρία βιώνουν τα άτομα με οπτική αναπηρία και όσοι συμμετέχουν μαζί ...

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο «Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά» συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι σε όλη την Κύπρο ...

“Death by karaoke” – Μια επινοημένη παράσταση των Sakari Laurila και Λίας Χαράκη

Βγάζουμε τους φανταστικούς μας χαρακτήρες βόλτα στην άγρια πλευρά του καραόκε. Θα επιβιώσει καμιά ...

O Άυγουστος στο Τεχνόπολις20

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου στο Τεχνόπολις20 στην Πάφο. ‘Jazz the 3 of us’ Παρασκευή, ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2019

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ για το 2019 ανακοίνωσε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής ...

X