Η ταινία Voir du pays, που σκηνοθέτησαν οι αδελφές Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν το 2016 και η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται στην Κύπρο, προβάλλεται στις αρχές Δεκεμβρίου στο Σινέ Στούντιο.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία δύο γυναικών που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και τώρα επιστρέφουν στη χώρα τους. Ενδιάμεσα, η ομάδα τους θα κάνει σταθμό στην Κύπρο και σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπου θα έχουν τρεις μέρες «αποσυμπίεσης» μέσα από ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, με σκοπό να ξεχάσουν τον πόλεμο και όσα έζησαν στο Αφγανιστάν. Παρόλες, ωστόσο, τις ανέσεις, δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν η βία και ο θάνατος γύρω τους.

Η ταινία αποτελεί γαλλοελληνική παραγωγή πίσω από την οποία βρίσκεται η εταιρεία Archipel 35, υπεύθυνη και για ταινίες του κορυφαίου γαλλικού σκηνοθετικού διδύμου των αδελφών Νταρντέν [Η Σιωπή της Λόρνας, Το άγνωστο κορίτσι κ.ά.]

Με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. δολάρια [περί τα 2,9 εκατ. ευρώ], τα γυρίσματα θα πραγματοποιούνταν στην Κύπρο όπου και διαδραματίζεται η υπόθεση της ταινίας. Ωστόσο εξαιτίας του ότι η Κύπρος δεν προσφέρει ακόμη πακέτο κινήτρων για την πραγματοποίηση διεθνών παραγωγών στο έδαφός της, η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο της οποίας τα χαρακτηριστικά συνάδουν με αυτά της χώρας μας. Έγιναν επίσης γυρίσματα στο Παρίσι και ελάχιστα, αναγκαία γυρίσματα στην Κύπρο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αριάν Λαμπέντ και Soko. Συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων οι Έλληνες ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Αντρέας Κωνσταντίνου.

H ταινία Voir du pays είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών όπου απέσπασε το βραβείο σεναρίου στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα/Un certain regard».

+ Προβολή στο Σινέ Στούντιο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21:00. Διάρκεια 100 λεπτά. 

You May Also Like

19o Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Όταν η πραγματικότητα μοιάζει με δυστοπικό σενάριο, ελπίζουμε στην τέχνη Σε έναν κόσμο που ...

13o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού | 1 – 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2018

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας ...

16o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, που θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και ...

Ο Σπάικ Λι θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ Καννών

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ και τις επικρίσεις ...

Faneromeni 18: όλες οι εκδηλώσεις

Με το σύνθημα «Πολιτιστική μας στέγη ο ουρανός», το καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Ιδρύματος ...

«Για θύμισέ μου» – Μια ελληνική ταινία για το Αλτσχάιμερ

Αγαπήθηκε από τους συντελεστές της, το κοινό και όπως όλα δείχνουν, με την ίδια ...

X