Ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη στο Ίδρυμα Αναστάσιου Γ. Λεβέντη

Η Πρεσβεία της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Αναστάσιος Λεβέντης» διοργανώνει την προβολή της πολυβραβευμένης τριλογίας των ταινιών αρχαίου δράματος του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ηλέκτρα», «Τρωάδες», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Η προβολή της τριλογίας προσφέρει την ευκαιρία επαφής με την πολιτιστική-καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη, ο οποίος με το έργο του μεταφέρει τον πλούτο του αρχαίου δράματος στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των ταινιών από το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Ηλέκτρα». Ο κ. Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου θα είναι ομιλητής με θέμα «Τρεις τραγωδίες του Ευριπίδη από τον Μιχάλη Κακογιάννη».

Στις 30 Νοεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Τρωάδες». Ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος θα είναι ομιλητής με θέμα «Ο Θρήνος των Τρωάδων».

Την 1 Δεκεμβρίου 2017, θα προβληθεί η ταινία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Ο κ. Χαράλαμπος Μπακιρτζής Διευθυντής του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης θα είναι ομιλητής με θέμα «Ο χώρος και το ένδυμα».

*Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, Γλάδστωνος 40, Λευκωσία, στις 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

You May Also Like

The Island Club: Ο νέος εκθεσιακός χώρος της Λεμεσού

Η Λεμεσός υποδέχεται ένα νέο εκθεσιακό χώρο, από τις 20 Ιανουαρίου 2018. Το The Island ...

Αρχαίο μνημείο θα κηρυχθεί η γέφυρα στον Καλοπαναγιώτη

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την ανακάλυψη αρχαίας γέφυρας στον Καλοπαναγιώτη, το Υπουργείο ...

Κέβιν Σπέισι: ο «βασιλιάς» της Επιδαύρου

Στη “μαγική” ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι παραδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής το κοινό της ...

Η Θεσσαλονίκη πάει Κάννες

Με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ...

Το έργο DNA ταξιδεύει σε ΗΠΑ και Γερμανία

Το βραβευμένο στα πρόσφατα θεατρικά βραβεία του ΘΟΚ έργο του Γιώργου Νεοφύτου με τίτλο ...

Στην Κύπρο τα ευρήματα από το ναυάγιο στον βυθό της Μεσογείου

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» της 18ης Απριλίου στο οποίο αναφερθήκαμε ...

X