Χριστόδουλος Παναγιώτου | Pulp Paintings

Στο κτήριο της Τράπεζας Κύπρου (και πρώην εμβληματική έδρα της Λαϊκής Τράπεζας) στην είσοδο της Λευκωσίας θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Χριστόδουλου Παναγιώτου με τίτλο Pulp Paintings.
Η επιλογή του χώρου είναι χαρακτηριστική καθώς το ίδιο το υλικό των νέων έργων του Παναγιώτου είναι χαρτοπολτός που κατασκευάστηκε από τραπεζογραμμάτια ευρώ που έχουν αποσυρθεί, διαφορετικών αξιών (5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ), τα οποία αποκτήθηκαν από την Τράπεζα της Γαλλίας.

Την έκθεση επιμελείται ο Γιάννης Τουμαζής ο οποίος υπενθυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτου πειραματίζεται με μια συγκεκριμένη τεχνική (σε αυτή την περίπτωση τη ζωγραφική με χαρτοπολτό) για να θέσει ερωτήματα για τις σύγχρονες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές και να αμφισβητήσει κριτικά το παγκοσμιοποιημένο πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε.

+ Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Τράπεζας Κύπρου με το NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών της Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη) και εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο κτήριο της Τράπεζας Κύπρου (φώτα Καλησπέρα, Λευκωσία) όπου θα παραμείνει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2017. Στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν δύο ειδικές ξεναγήσεις (16 και 23/12 ώρα 11:00) από τον επιμελητή κ. Τουμαζή και τον αρχιτέκτονα Φειδία Παυλίδη. Δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 22797400.

Εικόνα : Untitled (5, 10, 20, 50, 100, 200, 500), 2016, Pulp paintings polyptich, Installation view, 14th Lyon Biennale, 2016, Photo: Blaise Adilon / Biennale de Lyon.

You May Also Like

Αντίο φιλαράκο

Της Κικής Τριανταφύλλη για το protagon.gr Με ένα γράμμα στο περιοδικό New Yorker, η ...

Η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού

Εξώφυλλο φωτογραφικού άλμπουμ της δεκαετίας του ’80; Αφίσα φεστιβάλ του ’70; Όχι, είναι μια ...

To βαλιτσάκι

To βαλιτσάκι του αρχαιοκάπηλου Aydin Dikmen στο οποίο βρίσκονται ανάμεικτες αρχαίες και νέες ψηφίδες ...

Ουμπέρτο Έκο

Δεν συνηθίζεται για καθηγητές να απολαύουν λαϊκής αποδοχής. Ούτε να τους υποδέχονται ως να ...

Τέχνη για τους πολλούς

Είναι ένας από τους πλέον πολυαναμενόμενους εικαστικούς θεσμούς στο νησί. Η ομαδική έκθεση “Πλούσια ...

Αθκειασερός παπάς θάφκει τζαι τους ζωντανούς

Κυπριακές παροιμίες, ντόπιοι μύθοι και… κουβέντες του καφενέ αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ...

X