Ελένη Φύλα

Ποια είσαι;

Είμαι η Ελένη Φύλα, εικαστικός, 29 χρονών. Αποφοίτησα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στη συνέχεια φοίτησα στη Σχολή Εφαρμοσμένων και Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και ενδιάμεσα ένα χρόνο στην Ecole Nationale Superieure des Βeaux-Αrts στο Παρίσι. Πέρσι δίδασκα εικαστικά στο ευρωπαϊκό σχολείο, στην Κρήτη. Θυμάμαι ότι από παιδί μου άρεσε να ζωγραφίζω.

Τι κάνεις;

Μετά από 10 χρόνια εκτός, πήρα την απόφαση να επιστρέψω στο νησί και συγκεκριμένα στο χωριό του παππού μου, σε ένα σπίτι περικυκλωμένο από βουνά, στο ορεινό Γούρρι. Εκεί έχω το προσωπικό μου εργαστήριο, το οποίο σύντομα θα μπορείτε να επισκεφτείτε [περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο eleniphyla.wordpress.com.

Πρόσφατα είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο εγχείρημα Modus Operandi 17 που οργάνωσε το Φυτώριο και να εκθέσω έργο μου στην γκαλερί Κοραΐ στη Λευκωσία. Θεωρώ πως τα πράγματα στον χώρο των τεχνών στην Κύπρο εξελίσσονται, γεγονός που με ικανοποιεί. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα μάχες που πρέπει να δοθούν όσον αφορά την καλλιτεχνική παιδεία, την εξοικείωση και την αποδοχή του κόσμου για τις τέχνες. Παρόλα αυτά, υπάρχει πρόοδος.

Τι θέλεις;

Επιθυμώ το περιβάλλον του χωριού να με βοηθήσει να εκφραστώ, να παράξω ουσιαστικό έργο πάνω στο οποίο θα μπορέσει να δομηθεί κι η παραγωγή επόμενων έργων, με στόχο να σας το παρουσιάσω διότι τα έργα ολοκληρώνονται μέσα από εσάς.

You May Also Like

Μιχάλης Ελευθερίου

Ο Μιχάλης Ελευθερίου ζει στη Νεκρή Ζώνη και διατυπώνει πολλά “γιατί;” Πού μένεις; Στη ...

Πέτρος Γιωρκάτζης

11.7.2010 Τι κάνεις; Καλά! Προσπαθώ να συνηθίσω τον εαυτό μου χωρίς μαλλιά και γένια ...

Λητώ Κάττου

H Λητώ Κάττου διατελεί μεταξύ σημείων, στιγμών και στίξεων  Πού βρίσκεσαι; Μεταξύ Αθήνας και ...

Νικολέττα Κυπριανού

Η Νικολέττα Κυπριανού ψάχνεται και ζητά επανάσταση Τι κάνεις; Πειραματίζομαι, ψάχνομαι, δημιουργώ, εξελίσσομαι. Θέλω ...

Ορέστης Σάββα

Ο Ορέστης Σάββα παίζει μουσική και ανυπομονεί για το καλοκαίρι Τι κάνεις; Παίζω κιθάρα, ...

Κωνσταντίνος Λυράς

Ο Κωνσταντίνος Λυράς επικοινωνεί μέσα από τη μουσική Τι κάνεις; Από τα 11 το ...

X