Χορός στα 800 μέτρα

Από την Ελληνίδα εναέρια χορεύτρια Κατερίνα Σολδάτου

Είναι η χορεύτρια που ξεπερνά καθημερινά τον εαυτό της. Ο εναέριος χορός είναι το οξυγόνο της, και η ικανοποίηση που της δίνει η ισορροπία στο κενό, είναι η κινητήριος δύναμή της να συνεχίσει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλάδας, μέσα από τις εναέριες χορογραφίες της.

Η Κατερίνα Σολδάτου πρόσφατα υλοποίησε ακόμη ένα της στόχο, καθώς χόρεψε στο κενό, σε ύψος 800 μέτρων, στο φαράγγι του Βίκου.


“αισθάνομαι μια απίστευη ολοκλήρωση και χαρά γιατί το φραράγγι του Βίκου είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ καιρό. Τα συναισθήματα είναι πολλά και ανάμεικτα. Σίγουρα έχω συναισθήματα φόβου αγωνίας αλλά βγαίνοντας στο κενό ξέχασα τελείως φόβο, κρύο τα πάντα και ένιωθα απλά ότι μπορώ να εκτελέσω τη χορογραφία μου με απόλυτη ισορροπία.” 

Η ίδια με την ομάδα της, έχουν βρεθεί επίσης στη Γέφυρα της Τατάρνας των Αγράφων, στη γέφυρα της Χαλκίδας, στον Ισθμό της Κορίνθου, στη Σαντορίνη, στο ναυάγιο στη Ζάκυνθο και στους βράχους των Μετεώρων.

Η χορεύτρια ορίζει τον εναέριο χορό, ως “μια απογείωση από την καθημερινότητα, ένα αντισυμβατικό τρόπο έκφρασης και ένα πέρασμα στο όνειρο. Καλείσαι να ισορροπήσεις πάνω από το έδαφος. Να φέρεις σε συνεργασία ψυχή, σώμα, μυαλό.” 

Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη καθώς όπως η ίδια λέει:  το έργο  “Η Ελλάδα έχει ψυχή” είναι εμπνευσμένο από την έντονη επιθυμία μου να υπενθυμίσω στον εαυτό μου και στους άλλους ανθρώπους την ομορφιά που μας περιβάλλει, την οποία συνήθως θεωρούμε δεδομένη”

Η όλη ουσία είναι η ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας να στραφούμε όλοι σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να έχουμε περισσότερο σεβασμό στη φύση”.

Το σίγουρο είναι ότι η Κατερίνα Σολδάτου, θα μας χαρίσει πολλές όμορφες εικόνες ακόμα, με πρωταγωνίστρια την ίδια στον αέρα, και την ελληνική φύση για φόντο. Ήδη συζητά με τους αρμόδιους φορείς, για μια χορογραφία στη Γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου, ενώ η ίδια επιθυμεί στο μέλλον να εντάξει στο έργο της συγκεκριμένα σημεία της Κρήτης.

Κατερίνα Σολδάτου:

Άρχισε μαθήματα χορού σε πολύ μικρή ηλικία, αμέσως μετά την επιστροφή της από την Αγγλία, όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα της χρόνια.

Σήμερα είναι κάτοχος διπλωμάτων του συστήματος RAD (Βασιλική Ακαδημία Χορού) στους τομείς της σύγχρονου χορού και της τζαζ και είναι δασκάλα aerial yoga. Η ίδια ίδρυσε την πρώτη σχολή εναέριου χορού στην Ελλάδα: «Aerial Ever After», που βρίσκεται στην εσωτερική πισίνα του Ολυμπιακού Στάδιο της Αθήνας.

Πρωταγωνίστησε χορεύοντας στον αέρα, στη  μικρού μήκους ταινία “Games of Trust”,  η οποία ήταν ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ταινίες του «Διαγωνισμού Ιδρύματος Ωνάση», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση. Επίσης πρωταγωνίστησε στο “The End of War”, που προτάθηκε ως επίσημη ταινία της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους χορού εναέριας εκπαίδευσης (Aerial Master Class) που δίδαξε η Ana Prada και διοργάνωσε η «Les Recontres De Dance Aerienne» (LRDA) στη Γαλλία.

Πιο πρόσφατα, το συνεχιζόμενο έργο της “Η Ελλάδα έχει Ψυχή” στη Σαντορίνη, έλαβε σημαντική δημοσιότητα από τα ΜΜΕ. Τα κυριότερα στιγμιότυπα του βίντεο παρουσιάστηκαν σε αρκετές ειδησεογραφικές εκπομπές από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά δίκτυα και ο ηλεκτρονικός τύπος στην Ελλάδα το έκανε ένα δημοφιλές βίντεο τον Απρίλιο του 2016.

 

 

 

You May Also Like

Τα παιδιά της Γάζας

Η Μαρία Χαμάλη γράφει για την παραγωγή του Θεάτρου ΑντίΛογος «Τα παιδιά της Γάζας» ...

To πρώτο τεύχος του κόμικ Batman πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα τεύχος του Batman#1, του πρώτου κόμικ αφιερωμένου αποκλειστικά στον Σκοτεινό Ιππότη (Dark Knight), ...

Καταχειροκροτήθηκε στην πρώτη συναυλία το Sistema Cyprus

Την πρώτη του συναυλία πραγματοποίησε το Sistema Cyprus, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στη ...

Μπιενάλε Λάρνακας: πραγματεύεται τη σχέση «Δοχείο – Περιεχόμενο»

Η μήτρα είναι δοχείο και συνδέεται με τη ζωή κι αντιθέτως το φέρετρο ή ...

Από τσίγκοι, ττέλλια

Τα παλιά διαχωριστικά γύρω από την πλατεία Ελευθερίας έχουν κατέβει και στη θέση τους ...

Φεστιβάλ Reggae Sunjam 2019 στην Πάφο

Επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο φεστιβάλ Reggae μουσικής στην Κύπρο, Reggae Sunjam, ...

X