Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων ΕΕ μέχρι το 2020

Tο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ ενέκρινε σήμερα την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Ιανουαρίου σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη βάση της συμφωνίας, το μέλλον της Ορχήστρας Νέων έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόγραμμα Creative Europe. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ορχήστρα θα πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της σε τομείς όπως η ανάπτυξη του κοινού και η προβολή και να εξασφαλίσει γεωγραφική ισορροπημένη εκπροσώπηση των μουσικών, καθώς και εργασία με στόχο τη μείωση της εξάρτησής της από τη χρηματοδότηση της Ένωσης.

“Η ΕΕ έχει εξασφαλίσει ότι η Ορχήστρα Νέων θα παραμείνει μεταξύ των καλύτερων στο είδος της και αποτελείται από εκλεκτούς και αφοσιωμένους νέους μουσικούς, από όλη την ΕΕ και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας”, δήλωσε ο Βαΐλ Μπάνοφ, Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου.

Η Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 1976. Συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, που εργάζονται στα πολύ υψηλά μουσικά πρότυπα και έχει διαδραματίσει ένα μοναδικό ρόλο στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης μέσω του πολιτισμού. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε ποικίλα επίσημα και ανεπίσημα περιβάλλοντα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και καινοτόμα σχήματα και τεχνικές για ένα ευρύ φάσμα θεατών. “Μέσα από τις δραστηριότητές της, ενήργησε ως πολιτιστικός πρεσβευτής της Ένωσης προβάλλοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αναδυόμενων ταλέντων”, αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου.

(ΚΥΠΕ)

You May Also Like

200 κιθάρες στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει την μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο, ...

«100 κιθάρες» επί σκηνής

Τη μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο παρουσιάζει η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, ...

«Εφημερίδα των Κυριών»: μουσική παράσταση από την Ευσταθία

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση για ένα θέμα που απασχόλησε τις κοινωνίες ...

Η Celine Dion για πρώτη φορά στην Κύπρο

Σταθμό στην Κύπρο θα κάνει στο πλαίσιο της περιοδείας της, Courage, η παγκοσμίου φήμης ...

«Μεταμόρφωση» από την Σ.Ο.Κ σε Λευκωσία και Πάφο

Ο καταξιωμένος μαέστρος Δημήτρης Μποτίνης επιστρέφει για να συναντηθεί επί σκηνής με τη Συμφωνική ...

Rialto Residency 2019 στη Λόφου

Ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Hayden Chisholm καθοδηγεί το φετινό Rialto Residency που θα πραγματοποιηθεί για ...

X