Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων ΕΕ μέχρι το 2020

Tο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ ενέκρινε σήμερα την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Ιανουαρίου σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη βάση της συμφωνίας, το μέλλον της Ορχήστρας Νέων έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόγραμμα Creative Europe. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ορχήστρα θα πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της σε τομείς όπως η ανάπτυξη του κοινού και η προβολή και να εξασφαλίσει γεωγραφική ισορροπημένη εκπροσώπηση των μουσικών, καθώς και εργασία με στόχο τη μείωση της εξάρτησής της από τη χρηματοδότηση της Ένωσης.

“Η ΕΕ έχει εξασφαλίσει ότι η Ορχήστρα Νέων θα παραμείνει μεταξύ των καλύτερων στο είδος της και αποτελείται από εκλεκτούς και αφοσιωμένους νέους μουσικούς, από όλη την ΕΕ και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας”, δήλωσε ο Βαΐλ Μπάνοφ, Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου.

Η Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 1976. Συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, που εργάζονται στα πολύ υψηλά μουσικά πρότυπα και έχει διαδραματίσει ένα μοναδικό ρόλο στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης μέσω του πολιτισμού. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε ποικίλα επίσημα και ανεπίσημα περιβάλλοντα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και καινοτόμα σχήματα και τεχνικές για ένα ευρύ φάσμα θεατών. “Μέσα από τις δραστηριότητές της, ενήργησε ως πολιτιστικός πρεσβευτής της Ένωσης προβάλλοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αναδυόμενων ταλέντων”, αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου.

(ΚΥΠΕ)

You May Also Like

Ο Ιούλιος στο Παλιό Ξυδάδικο

Το Παλιό Ξυδάδικο ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα και για το μήνα Ιούλιο, που περιλαμβάνει ...

Η Celine Dion για πρώτη φορά στην Κύπρο

Σταθμό στην Κύπρο θα κάνει στο πλαίσιο της περιοδείας της, Courage, η παγκοσμίου φήμης ...

Από το Βλαδιβόστοκ στο Κιότο ο Μάριος Ιωάννου Ηλία

Μετά την εντυπωσιακή ηχητική και οπτική απεικόνιση της ρωσικής πόλης του Βλαδιβοστόκ, ο Κύπριος ...

Δήμος Λευκωσίας: Νύχτες Καλοκαιριού 2021

Οι Νύχτες Καλοκαιριού 2021 που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λευκωσίας, θα μας συντροφεύουν ...

O Eros Ramazzotti έρχεται στην Κύπρο

Ο ανεπανάληπτος Eros Ramazzotti, ο διασημότερος και πιο επιτυχημένος Ιταλός καλλιτέχνης των τριών τελευταίων ...

«Η Τέχνη στις Κοινότητες»|Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2020

Το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά, θέτει ...

X