Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων ΕΕ μέχρι το 2020

Tο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ ενέκρινε σήμερα την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25 Ιανουαρίου σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη βάση της συμφωνίας, το μέλλον της Ορχήστρας Νέων έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόγραμμα Creative Europe. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ορχήστρα θα πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της σε τομείς όπως η ανάπτυξη του κοινού και η προβολή και να εξασφαλίσει γεωγραφική ισορροπημένη εκπροσώπηση των μουσικών, καθώς και εργασία με στόχο τη μείωση της εξάρτησής της από τη χρηματοδότηση της Ένωσης.

“Η ΕΕ έχει εξασφαλίσει ότι η Ορχήστρα Νέων θα παραμείνει μεταξύ των καλύτερων στο είδος της και αποτελείται από εκλεκτούς και αφοσιωμένους νέους μουσικούς, από όλη την ΕΕ και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας”, δήλωσε ο Βαΐλ Μπάνοφ, Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου.

Η Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 1976. Συγκεντρώνει νέους καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, που εργάζονται στα πολύ υψηλά μουσικά πρότυπα και έχει διαδραματίσει ένα μοναδικό ρόλο στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης μέσω του πολιτισμού. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, σε ποικίλα επίσημα και ανεπίσημα περιβάλλοντα, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και καινοτόμα σχήματα και τεχνικές για ένα ευρύ φάσμα θεατών. “Μέσα από τις δραστηριότητές της, ενήργησε ως πολιτιστικός πρεσβευτής της Ένωσης προβάλλοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αναδυόμενων ταλέντων”, αναφέρει ανακοίνωση του Συμβουλίου.

(ΚΥΠΕ)

You May Also Like

Φεστιβάλ Αξιοθέας: “Success Story” του Χάρη Σοφοκλέους – Τρίο Οστινάτο

Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Κύπριου συνθέτη Χάρη Σοφοκλέους επικεντρώνεται στις φασματικές πτυχές του ήχου ...

Διαδικτυακή συναυλία με Springsteen, Jon Bon Jovi και άλλους

Ο Bruce Springsteen, ο Jon Bon Jovi, η Halsey και άλλοι σταρ από την ...

Πασχαλινές συναυλίες από την ΣΟΚ

Συναυλίες ενόψει του Πάσχα πραγματοποιεί η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε Λεμεσό και Λευκωσία, στις ...

Ανοιχτό Κάλεσμα: EUROTOIRE από τη Λουβάνα Δίσκοι

Το Eurotoire απευθύνεται σε  ανερχόμενους μουσικούς με εξειδίκευση στη συγγραφή τραγουδιών, την εκτέλεση, την ...

Η Σ.Ο.Κ. γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας

Η 20η Μαρτίου είναι καθιερωμένη παγκόσμια ως Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας (Journée Internationale de la ...

25 χρόνια από τον θάνατο του πιανίστα Νικόλα Οικονόμου

Χαράματα της 30ης Δεκεμβρίου του 1993 τα «μαγικά χέρια» του Κύπριου πιανίστα, Νικόλα Οικονόμου, «πάγωσαν» ...

X