Νάγια Τ. Καρακώστα

Ποια είσαι;

Είμαι η Νάγια Τ. Καρακώστα. Συχνά θα με βρεις να προσπαθώ να φωτογραφίζω με τη μηχανή μου ό,τι μου κινεί την περιέργεια ή να καταγράφω κάποια στιγμιαία σκέψη από φόβο μην χαθεί. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω ως ηθοποιός και ως εισηγήτρια εργαστηρίων/ σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού και Εκπαιδευτικού Δράματος σε Ελλάδα και Κύπρο.

Υ.Γ: τελικά είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι θα νόμιζε κανείς το να απαντάς στο κατά τα άλλα απλό ερώτημα του «ποιος/α είσαι;»

Τι κάνω;

Τις πρωινές ώρες γίνομαι η Μαρία, ο Γιώργος, ο Μάκης, ο Βίκτωρας και μαζί με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους περιοδεύουμε σε όλα τα σχολεία της Κύπρου με την «Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» – μια θεατρική παράσταση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Είναι μια προσωπική πρόκληση και ευθύνη καθώς καθημερινά τα παιδιά μας εμπιστεύονται και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ιστορίες τους με αφορμή την παράσταση. Είναι μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία που συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά. Και αφού μιλάμε για «επαναλήψεις»… αυτόν τον καιρό ετοιμάζω ένα βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι ως Μέσο Διδασκαλίας των Σχολικών Μαθημάτων» που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Λάρνακα στις 3 και 10 Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μα και σε φοιτητές.

Γενικά είναι μια αρκετά δημιουργική περίοδος για μένα καθώς προσπαθώ επίσης να ολοκληρώσω το πρώτο μου θεατρικό έργο, το οποίο έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα Play On! που διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και -αν όλα πάνε καλά- θα παρουσιαστεί με τη μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου τον Μάρτιο.

Τι θέλω;

Θέλω απεγνωσμένα να ξεφύγουμε από την τόσο τρομακτικά κοινωνικοπολιτική εμφάνιση ρατσιστικών ομάδων, να δραπετεύσουμε από τα κλειστά μυαλά μας, να κοιτάμε ένα βήμα πέραν του εαυτού μας, να σκεφτόμαστε πιο συλλογικά/ πολυφωνικά.

Να είμαστε ανοιχτοί για -και με – και στους- ανθρώπους.

Να πράττουμε αυτό που επιθυμούμε /χωρίς φόβο, μιζέρια, ανασφάλεια/ μόνο με αγάπη.

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Μαριάννα Παύλου

H Μαριάννα Παύλου μεγεθύνει τα μικρά και σημαντικά Τι βλέπεις; Παρατηρώ πράγματα που δεν ...

Νικολέττα Κυπριανού

Η Νικολέττα Κυπριανού ψάχνεται και ζητά επανάσταση Τι κάνεις; Πειραματίζομαι, ψάχνομαι, δημιουργώ, εξελίσσομαι. Θέλω ...

Downtown Grooves

Οι Downtown Groves παίζουν και μαζί και μόνοι, και ποπ και ροκ και ποπ-ροκ ...

Λιάνα Θράσου

Η Λιάνα Θράσου ξέρει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας Τι κάνεις; Ειδικεύομαι ...

Μαρίσα Σατσιά

Ποιά είσαι; Είμαι ένα ανήσυχο και ανθρώπινο ον το οποίο ζει στην Κύπρο του ...

Μιχάλης Κορομίας

23.5.2010 Πώς εργάστηκες για την περφόρμανς The Feast; Τρώγοντας!:-) Η διαδικασία των προβών περιελάμβανε ...

X