Νάγια Τ. Καρακώστα

Ποια είσαι;

Είμαι η Νάγια Τ. Καρακώστα. Συχνά θα με βρεις να προσπαθώ να φωτογραφίζω με τη μηχανή μου ό,τι μου κινεί την περιέργεια ή να καταγράφω κάποια στιγμιαία σκέψη από φόβο μην χαθεί. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω ως ηθοποιός και ως εισηγήτρια εργαστηρίων/ σεμιναρίων Θεατρικού Παιχνιδιού και Εκπαιδευτικού Δράματος σε Ελλάδα και Κύπρο.

Υ.Γ: τελικά είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι θα νόμιζε κανείς το να απαντάς στο κατά τα άλλα απλό ερώτημα του «ποιος/α είσαι;»

Τι κάνω;

Τις πρωινές ώρες γίνομαι η Μαρία, ο Γιώργος, ο Μάκης, ο Βίκτωρας και μαζί με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους περιοδεύουμε σε όλα τα σχολεία της Κύπρου με την «Ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» – μια θεατρική παράσταση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Είναι μια προσωπική πρόκληση και ευθύνη καθώς καθημερινά τα παιδιά μας εμπιστεύονται και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ιστορίες τους με αφορμή την παράσταση. Είναι μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία που συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά. Και αφού μιλάμε για «επαναλήψεις»… αυτόν τον καιρό ετοιμάζω ένα βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με θέμα «Το Θεατρικό Παιχνίδι ως Μέσο Διδασκαλίας των Σχολικών Μαθημάτων» που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Λάρνακα στις 3 και 10 Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μα και σε φοιτητές.

Γενικά είναι μια αρκετά δημιουργική περίοδος για μένα καθώς προσπαθώ επίσης να ολοκληρώσω το πρώτο μου θεατρικό έργο, το οποίο έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα Play On! που διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και -αν όλα πάνε καλά- θα παρουσιαστεί με τη μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου τον Μάρτιο.

Τι θέλω;

Θέλω απεγνωσμένα να ξεφύγουμε από την τόσο τρομακτικά κοινωνικοπολιτική εμφάνιση ρατσιστικών ομάδων, να δραπετεύσουμε από τα κλειστά μυαλά μας, να κοιτάμε ένα βήμα πέραν του εαυτού μας, να σκεφτόμαστε πιο συλλογικά/ πολυφωνικά.

Να είμαστε ανοιχτοί για -και με – και στους- ανθρώπους.

Να πράττουμε αυτό που επιθυμούμε /χωρίς φόβο, μιζέρια, ανασφάλεια/ μόνο με αγάπη.

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Φαίδων Οδυσσέως

Ο Φαίδων Οδυσσέως κινείται μεταξύ χορού και θεάτρου, ρεαλισμού και οράματος Πού κινείσαι; Μεταξύ ...

Ρεβέκκα Στυλιανού

Η Ρεβέκκα Στυλιανού φτιάχνει ταινίες με την τεχνική του “stop motion animation” Τι κάνεις; ...

Κατερίνα Παΐση

Ποια είσαι; Είμαι η Κατερίνα Παΐση, σπουδάζω Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είμαι ...

Κώστας Σιλβέστρος

Ο Κώστας Σιλβέστρος σκηνοθέτησε τον “Πλούτο”, καταχειροκροτήθηκε και τώρα τρέχει Τι κάνεις; Τρέχω!!! Πού ...

Σοφία Σουγλίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Σοφία Σουγλίδου, 27 χρονών. Σπούδασα αρχιτεκτονική στην Αγγλία, όπου και ...

Θοδωρής Θεοχάρους

Ο Θοδωρής Θεοχάρους σχεδιάζει για να βγάλει τα μέσα, έξω Πώς σχεδιάζεις; Τα σχέδιά ...

X