Άννη Παντελή

Ποια είσαι;

Είμαι η Άννη Παντελή, 26 ετών και γεννήθηκα στη Λευκωσία. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία να ασχολούμαι με τη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρητικών.
Είμαι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μουσικών Σπουδών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Τμήμα Μουσικής Παιδαγωγικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τι κάνεις;

Από το 2016 συμμετέχω σε πρόγραμμα ομαδικών μαθημάτων ξύλινων πνευστών, κρουστών και αυλού σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα πρόγραμμα το οποίο είναι σύμπραξη των θεσμών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και του Ανοιχτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου.
Mέσω αυτής της συμμετοχής εξασκώ πρακτικά την εξειδίκευσή μου στη Μουσική Παιδαγωγική, βιώνοντας εμπειρικά τις μεγάλες προκλήσεις του ρόλου της Παιδαγωγικής στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα παραδίδω και μαθήματα κλασικής κιθάρας κατ’ οίκον σε παιδιά δημοτικού, διατηρώντας επαφή με την τεχνική του οργάνου που με απασχόλησε και μένα από την παιδική μου ηλικία. Είμαι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Λαϊκή Τετρακτύς”, που από το 2015 εργάζεται και δραστηριοποιείται γύρω από τη μελέτη του λαϊκού αστικού τραγουδιού, παρουσιάζοντας συχνά τις εργασίες σε ολόκληρη την Κύπρο μέσα από εμφανίσεις σε φεστιβάλ, συναυλίες, κοινοτικές – δημοτικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις σε μαγαζιά. Πρόσφατα, το 2017, έγινα μία από τους διαχειριστές της μουσικής ταβέρνας “Οινομαγειρείο Η Καρδιά του Μάγκα”.

Αυτό το γεγονός μου έδωσε την ευκαιρία να εντατικοποιήσω την τριβή μου με το αντικείμενο του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, στη φωνητική συμπεριφορά και την υφολογία του είδους, καθώς και με την τεχνοτροπία του μπαγλαμά ως αναπόσπαστο μέλος της βασικής λαϊκής ορχήστρας.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα μελλοντικά να καταφέρω να συνδυάσω τα δύο πεδία με τα οποία δραστηριοποιούμαι αυτά τα δύο τελευταία χρόνια εντατικά, αυτό της Μουσικής Παιδαγωγικής και της ενασχόλησής μου με την ελληνική λαϊκή μας μουσική.

Μέσα από τις φιλοσοφικές και πρακτικές εφαρμογές της Μουσικής Παιδαγωγικής θα ήθελα να καταφέρω να εστιάσω στη σχέση του παιδιού με το λαϊκό τραγούδι.

You May Also Like

Ανδρέας Φυλακτού

22.8.2010 Τι κάνεις; Κάνω γυρίσματα για την ταινία μεγάλου μήκους “fish&chips” και γυρίσματα για ...

Στυλιάνα Ιωάννου

Ποια είσαι; Είμαι η Στυλιάνα Ιωάννου, απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του ...

Die Wizelsuchts

Οι Die Wizelsuchts είναι οι Μίχαλ στα ντραμς, Άνθος στην κιθάρα, Μπιλ στο μπάσο ...

Μαρία Κωνσταντή

Η Μαρία Κωνσταντή παίζει μουσικές στην οδό Λήδρας και σύντομα στην Πόλη Πού είσαι; ...

ΔΑΜlab

Οι ΔΑΜlab είναι πίσω από αυτά τα πορτρέτα Ποιοι είστε και πού είστε; Είμαστε ...

Στέλιος Μουσαρρής

Ο Στέλιος Μουσαρρής σχεδίασε μια πόλη-κύμα και της έδωσε τη χρήση τραπεζιού Τι σχεδιάζεις; ...

X