Άννη Παντελή

Ποια είσαι;

Είμαι η Άννη Παντελή, 26 ετών και γεννήθηκα στη Λευκωσία. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία να ασχολούμαι με τη μουσική, παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρητικών.
Είμαι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μουσικών Σπουδών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Τμήμα Μουσικής Παιδαγωγικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τι κάνεις;

Από το 2016 συμμετέχω σε πρόγραμμα ομαδικών μαθημάτων ξύλινων πνευστών, κρουστών και αυλού σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα πρόγραμμα το οποίο είναι σύμπραξη των θεσμών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και του Ανοιχτού Σχολείου Δήμου Στροβόλου.
Mέσω αυτής της συμμετοχής εξασκώ πρακτικά την εξειδίκευσή μου στη Μουσική Παιδαγωγική, βιώνοντας εμπειρικά τις μεγάλες προκλήσεις του ρόλου της Παιδαγωγικής στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα παραδίδω και μαθήματα κλασικής κιθάρας κατ’ οίκον σε παιδιά δημοτικού, διατηρώντας επαφή με την τεχνική του οργάνου που με απασχόλησε και μένα από την παιδική μου ηλικία. Είμαι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Λαϊκή Τετρακτύς”, που από το 2015 εργάζεται και δραστηριοποιείται γύρω από τη μελέτη του λαϊκού αστικού τραγουδιού, παρουσιάζοντας συχνά τις εργασίες σε ολόκληρη την Κύπρο μέσα από εμφανίσεις σε φεστιβάλ, συναυλίες, κοινοτικές – δημοτικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις σε μαγαζιά. Πρόσφατα, το 2017, έγινα μία από τους διαχειριστές της μουσικής ταβέρνας “Οινομαγειρείο Η Καρδιά του Μάγκα”.

Αυτό το γεγονός μου έδωσε την ευκαιρία να εντατικοποιήσω την τριβή μου με το αντικείμενο του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, στη φωνητική συμπεριφορά και την υφολογία του είδους, καθώς και με την τεχνοτροπία του μπαγλαμά ως αναπόσπαστο μέλος της βασικής λαϊκής ορχήστρας.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα μελλοντικά να καταφέρω να συνδυάσω τα δύο πεδία με τα οποία δραστηριοποιούμαι αυτά τα δύο τελευταία χρόνια εντατικά, αυτό της Μουσικής Παιδαγωγικής και της ενασχόλησής μου με την ελληνική λαϊκή μας μουσική.

Μέσα από τις φιλοσοφικές και πρακτικές εφαρμογές της Μουσικής Παιδαγωγικής θα ήθελα να καταφέρω να εστιάσω στη σχέση του παιδιού με το λαϊκό τραγούδι.

You May Also Like

Ρολάνδος Λουκαΐδης

5.9.2010 Τι κάνεις; Κασκόλ, πασμίνες, τσάντες, σουβέρ, σουπλά, runners, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, μπομπονιέρες… ...

Θέτις Χριστοφόρου

H Θέτις Χριστοφόρου επιμελείται τις παρουσιάσεις του collectiva* Πού είσαι; Σε δημιουργική περίοδο, σε ...

Λιάνα Θράσου

Η Λιάνα Θράσου ξέρει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας Τι κάνεις; Ειδικεύομαι ...

Μαρία Αναστασίου

10.4.2011 Τι έχεις κάνει; Σπούδασα σκηνογραφία στο Λίβερπουλ όπου δούλεψα για λίγο καιρό ως ...

Ηλίας Ανδρέου

Πού είσαι; Τα πρωινά είμαι στην Αθήνα του ’40 και την υπόλοιπη μέρα στη ...

Άννη Χούρη

Ποια είσαι; Άννη Χούρη, ετών 24. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ...

X