Ερμίνα Εμμανουήλ

Ποια είσαι;

Είμαι η Ερμίνα Εμμανουήλ, είμαι εικονογράφος και γραφίστρια. Ζω και εργάζομαι στη Λευκωσία και με θυμάμαι να ζωγραφίζω από παιδί. Έκανα μαθήματα ζωγραφικής από πολύ μικρή ηλικία μέχρι τα 18 μου, όταν πήγα στην Ιταλία για να σπουδάσω Καλές Τέχνες και επιτέλους να “γίνω ζωγράφος” όπως έλεγα από πάντα. Φυσικά αυτό ως επάγγελμα στην Κύπρο του ’13, όταν είχα τελειώσει, ήταν δύσκολη επιλογή έτσι στράφηκα προς την γραφιστική τέχνη. Μπορώ να πω ότι αν και διαφορετικές τέχνες τις αγαπώ και τις δύο.

Τι κάνεις;

Τα τελευταία 2,5 χρόνια δουλεύω ως graphic designer σε μεγάλη διαφημιστική εταιρία, αλλά παράλληλα ασχολούμαι όσο μπορώ με διάφορες τέχνες μέσω μαθημάτων, εργαστηρίων ή σεμιναρίων ( εργαστήρια καλλιγραφίας, διαλέξεις σημειωτικής επικοινωνίας, μαθήματα φωνητικής, πιάνου και πολλά άλλα).

Τι θέλεις;

Θέλω να αλλάξω τον τρόπο που οι Κύπριοι βλέπουν την εικονογράφηση αλλά και την τέχνη γενικότερα. Προσπαθώ σε κάθε ευκαιρία να το προωθώ μέσω δουλειάς και μέσω προσωπικών πρότζεκτ. Η τέχνη για μένα είναι πολύ σημαντική εφόσον μπορώ να εκφράζομαι μέσα από αυτήν. Εύχομαι να καταφέρω να συνεχίσω να την έχω και ως επάγγελμα.

 

You May Also Like

Νικόλας Κάσινος

Ποιος είσαι; Είμαι ο Νικόλας Κάσινος από τη Λεμεσό. Σπούδασα film studies στο Λονδίνο, ...

Νικόλας Στραβοπόδης

O Νικόλας Στραβοπόδης κλαίει εύκολα και γελάει δυνατά. Πώς είσαι; Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Έχω ...

Downtown Grooves

Οι Downtown Groves παίζουν και μαζί και μόνοι, και ποπ και ροκ και ποπ-ροκ ...

Σταύρη Φράγκου

Η Σταύρη Φράγκου σχεδιάζει και μοναδικά κομμάτια, και για το μέλλον Τι σχεδιάζεις; Σχεδιάζω ...

Scarlett Echoes

Οι Scarlett Echoes είναι το νέο girl band on the block Τι παίζετε; Οι ...

Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο

Ο Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο πιστεύει στο “καλό” Πού είσαι; Τώρα; Στον καναπέ μου, ...

X