Μαριάννα Τσερκέζου – C e r a m i k η

Ποια είσαι;

Είμαι η Μαριάννα Τσερκέζου και, προσπαθώντας να ανακαλύψω τη δημιουργική μου πλευρά, ήρθα σε επαφή με τον πηλό. Ένα υλικό το οποίο με συνάρπασε και με συναρπάζει με τις δυνατότητές του,με έκανε να ονειρευτώ και να ονειρεύομαι…και το οποίο κοπιάζοντας, με υπομονή και επιμονή, με οδήγησε σ’ έναν καταπληκτικό προορισμό, τη C e r a m i k η !

Τι κάνεις;

Διατηρώ ένα μικρό κατάστημα με τις δικές μου χειροποίητες δημιουργίες. Παράλληλα, συμμετέχω σε διάφορες εκθέσεις και συνεργάζομαι με διάφορα άλλα καταστήματα, στη Λευκωσία. Επίσης, παρακολουθώ διάφορα εργαστήρια, στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, με στόχο την εξέλιξή μου σαν καλλιτέχνη.

Στη δουλειά μου, φτιάχνω κυρίως χρηστικά αντικείμενα, καθώς επίσης διακοσμητικά και κοσμήματα. Προσπαθώ κάθε κομμάτι να είναι μοναδικό και να έχει “τον δικό του χαρακτήρα”. Μου αρέσουν πολύ τα ακανόνιστα σχήματα, οι ανάγλυφες επιφάνειες και τα χρώματα. Γενικότερα, θέλω να ξεφύγω από την παραδοσιακή μορφή της κεραμικής τέχνης και να παρουσιάσω την πιο μοντέρνα εκδοχή της.

 Τι θέλεις;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ και να εκφράζομαι μέσα από την τέχνη μου. Θα ήθελα να εντάξω και άλλα υλικά σ’ αυτήν και να μάθω καινούργιες τεχνικές. Θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς και να βελτιώνομαι, τόσο στη δουλειά μου, αλλά και σαν άνθρωπος. Να τολμώ και να χαμογελώ περισσότερο!

 

You May Also Like

Repugno in Pugna

Οι Repugno in Pugna αντιμάχονται στη μάχη με μουσική Ποιοι είστε; Είμαστε οι Repugno ...

Βασιλεία Μέλιου

Ποια είσαι; Είμαι η Vassilia ή αλλιώς Βασιλεία Μέλιου, μουσικός, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης. Ζω ...

Στέλλα Αυξεντίου

Η Στέλλα Αυξεντίου κρέμασε μεγεθυντικούς φακούς στα κάδρα των έργων της γιατί… Πού είσαι; ...

Βερόνικαα γ. & Νίκος Στέφου

26.6.2011 Η Βερόνικαα γ. και ο Νίκος Στέφου, μεγαλώνουν και επιθυμούν… Τι παίζετε; Ξύλο ...

Αφροδίτη Αβρααμίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Αφροδίτη Αβρααμίδου, σπούδασα εικαστικές τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ...

Μυρτώ Περιστιάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Μυρτώ Περιστιάνη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της σειράς ρούχων Relevant Artists ...

X