Τα 4 εργαστήρια του 4ου Graphic Stories Cyprus

Από την κατασκευή ενός αλφάβητου με cartoons μέχρι τη δημιουργία ενός πλήρους κόμιξ και από τη δημιουργία ιστοσελίδων για το διαδίκτυο μέχρι την εικονογράφηση με τη χρήση παραδοσιακών αλλά και ηλεκτρονικών μεθόδων, περιλαμβάνει η θεματολογία των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Graphic Stories Cyprus. Ο Rob Snow υπήρξε ένας παραδοσιακός καλλιτέχνης για πολλά χρόνια, όντας γεννημένος πριν από την εποχή των προσωπικών υπολογιστών, ενώ πάντα είχε το πάθος όχι μόνο να χρησιμοποιεί το μολύβι για τα έργα του, αλλά και να απολαμβάνει την ξυλώδη αίσθηση και το άρωμά του, πριν ξεκινήσει τη διαδικασία της δημιουργίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο ίδιος, “ένα πράγμα που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από αυτήν την αφοσίωση σε ένα από τα απλούστερα, αλλά πιο ισχυρά καλλιτεχνικά εργαλεία, είναι ότι αν δεν προχωρήσετε να κατακτήσετε το σπουδαίο αυτό εργαλείο, θα διαπιστώσετε ότι σε πολλές δημιουργικές αποστολές θα υπολείπεστε των απαραίτητων ικανοτήτων”. Το φετινό εργαστήριο, με καθοδηγητή τον Rob Snow και τίτλο “Χαρτιά, Μολύβια και Πίξελς”, αποτελεί μια επέκταση εκείνου του προηγούμενου έτους, διερευνώντας μια μέθοδο με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένα γρήγορο και εύκολο σχέδιο χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους σχεδίασης, σύνθεσης και μορφής και στη συνέχεια μεταφέροντάς το στον υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας το photoshop και επιλεγμένες βούρτσες, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη μορφή ενός έργου τέχνης, σε τόσο καλό και προχωρημένο επίπεδο σαν να ήταν ζωγραφισμένο στο χέρι.

www.graphicstoriescyprus.com/rob-snow-gr

Η εύκολη μετάβαση από τα έντυπα στο διαδίκτυο μέσα από ένα εξειδικευμένο εργαστήριο με τίτλο “Σχεδιασμός Ιστοσελίδων με τη χρήση του InDesign” απευθύνεται σε σχεδιαστές που έχουν λειτουργική γνώση του προγράμματος και θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και στον τομέα του σχεδιασμού ιστοσελίδων με τη χρήση του InDesign.

www.graphicstoriescyprus.com/nikos-gazetas-gr

Ο Τάσος Αναστασιάδης, επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και ο Μάνος Γκανάς, μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικ, σεναριογράφος και εκδότης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Graphic Stories Cyprus, θα πραγματοποιήσουν ένα διήμερο εργαστήρι ταξιδεύοντάς μας στον μαγικό κόσμο των κόμιξ! Κόμιξ όπως διαβάζαμε όταν ήμασταν παιδιά αλλά και underground! O Μάνος θα διδάξει την τέχνη του σεναρίου και ο Τάσος την τέχνη του σχεδίου κόμιξ. Θα παρουσιάσουν έργα τους και θα μιλήσουν για τις βιωματικές τους εμπειρίες όσον αφορά τα κόμιξ και πώς ο κάθε ένας τους εξελίχθηκε μέσα από την πολύχρονη επαφή τους με το αντικείμενο. Στο εργαστήρι θα γίνει μια γενική ανασκόπηση για το πώς ξεκινά η δημιουργία ιστοριών κόμιξ, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική εκτέλεση και την εκτύπωση. Μέσα από αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία κόμιξ.

www.graphicstoriescyprus.com/comic-gr

Τέλος, το παιδικό εργαστήρι του Graphic Stories Cyprus θα έχει ως θέμα του τη γραφή, η οποία από αρχαιοτήτων χρόνων γίνεται τρόπος γραφιστικής επικοινωνίας, αποκτά μορφή και γίνεται τρόπος έκφρασης. Το κάθε γράμμα κουβαλά τον δικό του χαρακτήρα και αποκτά προσωπικότητα, γίνεται μέρος ενός ευρύτερου συνόλου “της λέξης” και μαζί φτιάχνουν μια μικρή κοινωνία με δομή, την “πρόταση”, όπου πέραν του ηχητικού μηνύματος μεταφέρουν και το οπτικό ερέθισμα το οποίο φωτογραφίζεται σαν εικόνα από το μυαλό για να επικοινωνήσει ακόμη πιο άμεσα στο υποσυνείδητο του αναγνώστη, ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Η Παναγιώτα Μιχαήλ, γραφίστρια και εικονογράφος, θα καθοδηγήσει τα παιδιά στο να δημιουργήσουν το δικό τους αλφάβητο με χαρακτήρες cartoons, το οποίο θα προσαρμόσουν σε θεματολογία δικής τους επιλογής. Τα παιδιά καλούνται να δώσουν μορφή cartoons στα γράμματα-χαρακτήρες τους μέσα από την τεχνική του ανθρωπομορφισμού και να αποδώσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ίδιου του γράμματος μέσα από την εικόνα που θα δημιουργήσουν και την τελική μορφή την οποία θα αποδώσουν μέσα από γραμμές, χρώματα και σχήματα.

www.graphicstoriescyprus.com/pan-gr

Κόστος εργαστηρίων: Ενηλίκων: 50 ευρώ early bird μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου | 60ευρώ κανονική τιμή μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Παιδικό: 10ευρώ – για γκρουπ σχολείων υπάρχει έκπτωση 20%.
Kρατήσεις θέσεων μέσω της ιστοσελίδας: www.graphicstoriescyprus.com/ticket

You May Also Like

Πελατολόγιο Μέρος B’

Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά, Graphic Designer / aggeliki.mk@gmail.com Οι “διαγωνισμοί” με τους οποίους οργανισμοί και εταιρείες ...

O tempora! O mores!

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά // @aggeliki.mk Πριν από δυο περίπου χιλιετίες, ο Ρωμαίος φιλόσοφος ...

Το χρονικό της κυπριακής τυπογραφίας 1878-1978

Το βιβλίο «Το χρονικό της κυπριακής τυπογραφίας» του ακαδημαϊκού Ανδρέα Κλ. Σοφοκλέους, ο οποίος ...

2nd World Design Day Cyprus 2017

Γράφει η Αγγελική ΜΚ Αθανασιάδη | @aggeliki.mk Στις 27 Απριλίου πραγματοποιείται το WDDC με ...

Graphic Stories 2022 | Οι νικητές 6ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories, το τριήμερο ...

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας ICTVC

Γράφει η Αγγελική Μιχαλοπούλου – Καρρά Με αφορμή μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις, σε ...

X